perjantai 8. toukokuuta 2020

Kirsikkainen kevätsuudelma

Prunus 'Accolade' - Koristekirsikka Kevätsuudelma

4-vuotias koristekirsikka Kevätsuudelmani kaunistaa puutarhaani vihdoin useamman kukan voimalla. Muutama kukka on avautunut ja monta on vielä nupulla. Ryhdyin laskemaan löytämiäni nuppuja, mutta lopetin 20:een päästyäni. Vaaleanpunaista kukkapilveä pääni ylle ei sentään vielä ole tiedossa, mutta olen ylen onnellinen jokaisesta tämän toukokuun suloisesta kevätsuudelmasta.

Prunus sargentii - Rusokirsikka

Vaaleanpunaisesta kukkapilvestä en jää paitsi. Kylän keskustassa kukkii parhaillaan kaksi isoa rusokirsikkaa. Kahdesti olen jo käynyt puiden alla kameraa pyörittämässä. Näiden kaunottarien ikää en muista, mutta aika pitkään ne ovat kyläläisiä ihastuttaneet.

Trillium erectum - Punakolmilehti

Punakolmilehden vahtiminen kannatti ja olen päässyt sen kukintaan hyvin mukaan. Nuppuvaiheesta täysin avautuneeseen kukkaan ei pitkään mennyt. Kukka kumartaa aina maata kohti, joten sen nähdäkseen täytyy laittaa nakkisormet avuksi.

Myosotis - Lemmikki

Lemmikit putkahtivat mullasta ihan huomaamatta, samoin niihin nuput. Ensimmäiset kukatkin ovat avautuneet. Pian lemmikkejä on taas kaikkialla. 

Clematis Alpina - Alppikärhö

Alppikärhö on aina kerkeäväinen. Niin nytkin. Yhtenä päivänä siinä ei ollut nupuista vilaustakaan ja sitten niitä vain tupsahti ilmoille lukuisia. Sen verran on aurinkoisista säistä huolimatta viileää, että kukkien avautumiseen voi mennä tovi. Tai sitten ei.

Clmeatis atragene 'Columnella'

Samoin alppikärhöä vastapäätä, köynnöskaaren toisella puolella kasvava Columnella pukkaa nuppuja. Mielestäni olen kiertänyt Pikkupuutarhan kaikki kasvit usein, mutta aina ne osaavat yllättää - ja ilahduttaa.

Hydrangea serrata ´Blue Bird´ - Safiirihortensia

Viime kesänä istutetun Safiirihortensian heräämistä tai heräämättä jäämistä olen jännänyt. En leikannut sen vanhoja varsia, kun en tienyt, tuleeko niihin lehtiä. Nähtävästi ei tule, vaan kasvi aloittaa kasvunsa kokonaan alusta.

Liljakukko

Vahtikaa liljojanne. Olen listinyt liljakukkoja jo muutaman. Pari on päässyt livahtamaan karkuun. Ovat ne vikkeliä ja taitavia ötököitä. Eivät kyllä koskaan putoa multaan punainen puoli päällepäin, vaan aina selälleen. Sen jälkeen niiden löytäminen onkin työn takana.


Puutarha on viime aikoina ollut varsinainen työleiri. Lähden tekemään jotain pientä ja pian huomaan uurastavani tuntien urakkaa. Olen istuttanut joitakin uusia kasveja pallokentän puoleisen aidan eteen. Aiemmin nurmikko on ollut aitaan saakka, mikä on vaikeuttanut nurmikon siistimistä aidan tyvessä. Ruohonleikkurilla ei riittävän lähelle pääse ja trimmeristä lentää terät pitkin puskia. Itse asiassa nurmikko ei edes aidan tyvessä kunnolla kasva, vaan enimmäkseen kaikenlaista rikkaa, joka vyöryy istutusalueille. Niinpä kaivoin nurmikon pois tyvialueelta sekä pallokentän vastaiselta sivulta että puistosivulta. Hiukan oli hommaa, mutta nyt se on tehty. Jatkossa on helpompaa pitää alue mullalla - tai hiekalla, mitä suuri osa tyvestä on.

"Adopitokissa Mamis"

"Adoptiokissa" Mamis vierailee säännöllisesti meidän Pikkupuutarhassa. Se tykkää köllötellä pienellä mullosalueella. Ilmeisesti multa on auringossa sopivan lämmintä ja paikasta on hyvä tiirailla niin meille kuin tiellekin. Lyhyen matkan päässä asuva Mamis on vähän arka, joten kuvasin sitä ikkunasta. Mamis on nätti puutarhatiikeri, joka toivottavasti hoitaa meidän pihan hiiret ja myyrät.

Phlox subulata - Sammalleimu

Olen taas rohmunnut uusia kasveja ja istutettavaa riittää. Perennoista osan olen saanut maahan, mutta osa saa odottaa olemassa olevien perennojen kasvua, jotta näen kunnolla aukkopaikat. Muutaman tiikerinliljan sipulin jo kaivoin multaan ja samalla olin vähällä vahingoittaa loppukesällä Bermudankolmioon istutettuja kasveja. Olisi ehkä kannattanut merkitä niiden paikat tarkemmin. Ei näköjään riitä kirjata listaan esimerkiksi "40 cm kiveyksestä vasemmalle". Parempi olisi vaikkapa laittaa selkeät tikut rajoiksi.

Mahonia

Mahonia avaa nuppurykelmiään, joita on molemmissa pikkupensaissa lukuisia. Uutta ilmestyy puutarhaan joka päivä niin vikkelästi, ettei perässä pysy. On se vaan kumma, ettei raskaatkaan puutarhatyöt harmita. Vähän on illalla olo jäykkää, mutta se unohtuu samantien pihalle mennessä. Voiko keväästä olla tykkäämättä? En minä ainakaan. Kerrassaan hurmaavaa aikaa.

Aurinkoista viikonloppua kaikille ja erityisesti ihanaa Äitienpäivää äideille!


55 kommenttia:

  1. Voi, miten sinulla on puutarhassasi jo kevät pitkällä! Kuvia katsellessa mietin eilistä pihakierrosta, missä kirsikoiden, kärhöjen, mahonian, hortensian ja monen muun henkiin heräämistä piti tutkia suurennuslasilla:) No ei minulla sentään suurennuslasia mukanani ollut, mutta ei näy täällä vielä kärhöjen nuppuja, kun ei näy alkujakaan! Kirsikkahuumaa äitienpäiväksi, ihanaa! Nautitaan keväästä, hyvää äitienpäivää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen ihmetellyt kärhöjen aikaisuutta, sillä yleensä niitä saa odottaa ja käydä moneen kertaan tiirailemassa, onko eloa. Muutama uudempi kärhöni ei ole vielä herännyt, enkä tiedä, heräävätkö ollenkaan. Aika näyttää.
      Kyllä ne sinunkin kasvisi pian heräävät. Päivä pari aurinkoista lämpöä saa kaiken suorastaan villiintymään.
      Nauti sinäkin keväästä ja äitienpäivästä!

      Poista
  2. Teillä siellä on kevät selvästi pidemmällä. Täällä ei ole mistään lemmikeistä tietoakaan, vaikka niitä mökkipihassa kasvaakin. Sinulla on siellä kevät jo hurjassa vauhdissa1

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä täällä 1b-vyöhykkeellä kevät on jo pitkällä. Eilen katselin, että koivuissakin on jo hiirenkorvat aukeamassa oikeiksi lehdiksi. Kevään eteneminen käy nopeasti, joten ole tarkkana. Pian lemmikit ilmestyvät pihaasi.

      Poista
  3. Tekeeköhän noi koristekirsikat paljon juurivesoja? Kiinnostsisivat kovasti!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Accoladen ei pitäisi tehdä juurivesoja, eikä rusokirsikankaan. Muista en tiedä. Hidaskasvuinenhan tuo accolade on, mutta ehdottomasti hankinnan arvoinen. Sinullahan on tilaakin mukavasti.
      Hyvää äitienpäivää sinulle!

      Poista
  4. Oi, siellä ollaan paljon meitä edellä.
    Kävin juuri aamulla kurkkimassa rusokirsikkaani sekä ´Kevätsuudelmaa`. Vielä ei näkynyt mitään.
    Tuo ´Kevätsuudelma` on minusta todella upea. Itselläni se on pensaana.

    Ihanaa, että olet saanut möyriä puutarhassa jo kunnolla. Se on niin ihanaa, vaikka paikkoja illalla särkisikin.

    Meillä on myös muutama adoptiokissa naapurista. On hyvä, että naapurit hoitelevat nämä hiiri- ja myyräjahdit, sillä niitä täällä maalla riittää. Olen sanonutkin naapureille, että kissat saavat olla vapaasti meidän pihassa.
    Asumme ikään kuin kissakaverusten välissä ja usein niillä näyttääkin olevan treffit sovittuna kasvihuoneen tasanteelle. On hauska seurata niiden touhuja, kun ovat niin kavereita.

    Oikein ihanaa tulevaa viikonloppua ja äitienpäivää! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Edellä ollaan, mutta pian tulette perässä. Päivä, pari aurinkoista lämpöä ja kaikki villiintyy kasvamaan ja kukkimaan.
      Kevätsuudelma pensaana, enpä tiennytkään. Se on varmasti hurmaava kukkiessaan, kuten on pikkuinen puukin.
      Adoptiokissa on helppo ratkaisu. Ei velvoitteita eikä hoitovastuuta, mutta hiiret ja myyrät hoituvat ja välillä saa nauraa naapurin kissan hassuille tempuille. Meidän nurkilla vapaana liikkuvia kissoja on aina ollut, mutta en ole huomannut niistä olevan haittaa. Ikinä ei kukkapenkeissäni ole kaiveltu, eikä kissanpissa haise nurkissa.
      Pihahulluus on tainnut iskeä voimalla. Tämä päivä on varattu muille töille, mutta ajatus näyttää siintävän koko ajan puutarhan parissa.
      Sinullekin mukavaa viikonloppua ja ihanaa äitienpäivää!

      Poista
  5. Siellä kukkii jo niin kauniisti!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kukkii, kukkii ja lisää tulee kaiken aikaa. Parasta aikaa eletään juuri nyt.

      Poista
  6. Jestas miten ihana tuo kevätsuudelma onkaan, nimeä myöten.
    Koristekirsikat ovat hurmaavia, nyt minullakin on omat. Kukintaa saa varmaan odotella vielä.

    Jännästi lähes kaikki valoisa aika menee pihahommissa. Onneksi valoisan aika lisääntyy vielä yli kuukauden, hommat ei ainakaan vähene.

    Kiva adoptiokissa sinulla ja huomaavaista, että se pyydystää myyrät myös teidän puoleltanne. Ilmeisesti maksaa hyvityksenä pientä vuokraa tarkkailupaikasta.

    Puutarhamyymälät ovat näinä aikoina kyllä siunaus ja kirous... harvoin sieltä poistuu tyhjin käsin.

    Oikein mukavaa viikonloppua sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kevätsuudelma on ihana. Sen kasvua ja kukintaa jaksaa kyllä odottaa. Joka vuosi on kukka tai pari tullut, mutta nyt pääsen jo vähän maistamaan tulevaisuuden runsaita suukkohetkiä. Onnea sinullekin kirsikkapuusta. Ehkä haen huomenna rusokirsikan meidänkin pihaan.

      Valoisa aika saa meikäläisen käymään ylikierroksilla - puutarhaylikierroksilla. Jollei ole konkreettisesti pihalla hommissa, ajatus ainakin askartelee kasvien ja kaivamisen parissa.

      Ei todellakaan puutarhamyymälästä pääse pois tyhjin käsin. Olen ajatellut, että rahaa voisi hassata turhempaankin. Joku törsää vaatteisiin, toinen matkustamiseen, kolmas viinaan ja tupakkaan. Minun harrastukseni on puutarha, johon investoin mielelläni. Koska rahan määrä on rajallinen, maltti on jokapäiväinen kriteeri. Kasveissa ilo kertaantuu vuosi vuodelta.

      Viikonloppu on jo käytännössä alkanut ja ihan mukavasti. Leppoisia viikonlopun päiviä sinulle!

      Poista
  7. Kauniit koristekirsikan kukkaset ja muutkin kevään kukat. Hyvää viikonloppua ja Äitienpäivää.🌹💕

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Ritva! Puutarha tarjoaa nyt paljon ihasteltavaa.
      Mukavaa viikonloppua ja hyvää äitienpäivää sinulle!

      Poista
  8. Aiemman talon, missä asuin, pihalla oli koristekirsikka. Sehän olisikin sievän näköinen nykyiseen pihaamme. Eilen haravoin etupihan. Takapiha on vielä lumen sulamisen jälkeen liian märkä.
    Hyvää äitienpäivää ❤

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivottavasti takapihasikin kuivuu pian ja pääset sinne haravoimaan. Kevät etenee vauhdilla, vaikka koleina päivinä ei ihan siltä tunnukaan.
      Mukavaa viikonloppua ja ihanaa äitienpäivää sinulle!

      Poista
  9. Kauniit kirsikan kukat. Lemmikkejä olen ottanut joskus ruukkuun kasvamaan ja sitten vain siemenet taas kiertoon ja kasvi kompostiin. Liljakukkoja minäkin olen jo nirhannut muutamia kotona. Sammal-leimua minulla on muutamaa väriä mutta eivät vielä kuki. Istutus puuhiin minäkin taas lähden tänään mökille. Siellä se äitienpäivä menee mukavasti. Hyvää äitienpäivää myös sinne.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lemmikit ovat loppukesästä vähän ruman näköisiä ruskeine varsineen. Kiskon niitä reilusti irti ja kiikutan kompostiin. Rapinasta kuulee, kuinka siemenet putoavat ja seuraavana keväänä kukinta on taas taattu.
      Minullakin sammalleimu kukkii ainoastaan tuossa portaiden kupeessa, jossa on lämmin ja suojainen paikka. Muualla sammalleimussa on kyllä nuput, mutta eivät ole yhtään auki.
      Mukavaa viikonloppua ja ihanaa äitienpäivää sinulle!

      Poista
  10. Onnekas on toukokuussa se, jolla on pihallaan tai lähimailla kirsikka. Kukat ovat ihania! Oma parvekekirsikkamme lopetti jo kukinnan, mutta onneksi täällä lähiössä on myös useampia ruso- ja pilvikirsikoita, joiden kukinta alkaa olla hehkeimmillään. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Koen olevani ympäri vuoden onnekas omakotiasuja, mutta kirsikkapuiden kukinta tekee siitä vielä juhlavampaa. Katsoin eilen uutisissa Vuosaaren kirsikkapuiston upeaa kukintaa. Sinne on joka vuosi tehnyt mieli mennä katsomaan, vaan taitaa tältäkin keväältä jäädä tekemättä. Aika tungos siellä oli. Hienoa, että julkisissa istutuksissa panostetaan käytännöllisyyden lisäksi kauneuteen. Meidän ostarin rusokirsikat tuottavat iloa kaikille kyläläisille. Joka kerta ohi kulkiessa näkee ihmisiä puita ihastelemassa.
      Mukavaa viikonloppua sinulle!

      Poista
  11. Voi miten ihana tuo rusokirsikka. Kävin puutarhamyymälässä ja katselin itselleni keväällä kukkivaa puuta, en osannut päättää, joten vielä jäi kauppaan. Täytyy ensin päättää sille myös hyvä paikka.
    Ihanaa kukintaa sinulla, tämä on parasta aikaa kun uutta pukkaa kaiken aikaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kylän rusokirsikat ovat hurmaavia. Puut ovat jo sen verran suuria, että niiden alle mahtuu seisomaan ja ihastelemaan kukkivia oksia aivan läheltä.
      Minäkin olen viime päivät pohtinut kovasti uuden kukkapuun hankintaa. Kahden vaihtoehdon välissä seikkaillen, mutta josko huomiseen mennessä olisin saanut päätöksen aikaan. Kerropa, mihin sinä lopulta päädyt.
      Luonto ympärillä laittaa joka päivä parastaan. Kaiken kauneuden äärellä ihan hiljenee ihastuksesta.
      Mukavaa viikonloppua sinulle!

      Poista
  12. Puutarha on tosiaan työleiri, sulla on niin mahdottomasti kaikenmoista kukkiaa.
    Mä pienentäsin kukkatarhaani, mutta siinä tarvitsen isännän apua. En tiedä ehtiikö kun on kylvöjen aika, siis puutarhassa, ei pellolla :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Työleiri, mutta niin mukava työleiri. Toivottavasti saat isännän pian kylvöhommista kanssasi kukkahommiin.
      Mukavaa viikonloppua!

      Poista
  13. Kirsikankukat ovat ihania! En ole erityisemmin vaaleanpunaisen ystävä, mutta näin keväällä ihan kaikki värit ilahduttavat ja näyttävät upeilta! Itselläni kukkii pikkuruinen kurillienkirsikka, jonka istutin viime syksynä. Olen ottanut siitä ehkä sata valokuvaa. :D

    Alppikärhöt ovat heikkouteni, tai siis yksi monista. Viime keväänä siperiankärhö taisi olla jo tähän aikaan täydessä kukassa, mutta saa nähdä kukkiiko se ollenkaan tänä vuonna. Varpusen pahakkaat napsivat sen nuppuja! :O No, pientähän tuo ja onneksi on kärhöjä muuallakin missä varpuset eivät tykkää istuskella.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuulostaapa tutulta tuo sata kuvaa kirsikasta. Jotain mieluista tulee puutarhassa kuvattua joka suunnasta ja joka päivä. Parempi niin, kuin myöhemmin surra kuvien puutetta.
      Voi varpusia, mennä nyt napsimaan kärhönuppuja. Toivottavasti jättävät edes muutaman nupun sinua ilahduttamaan.
      Mukavaa viikonloppua!

      Poista
  14. Vastaukset
    1. Kevätkukat ovat ehkä parasta katsottavaa pitkän harmaan talvikauden jälkeen. Ihanaa väri-ilottelua päivästä toiseen.
      Mukavaa viikonloppua sinulle!

      Poista
  15. Ihanat kukkivat kirsikat! Kolmilehden väri on niin upea!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kolmilehti on oikea kaunistus. Tänä vuonna kukkavarretkin ovat viime vuotista korkeammat ja uusia lehtiryppäitä on tullut lisää. Ehkä tulevina vuosina kukkiakin on enemmän kuin kaksi tai kolme.
      Mukavaa viikonloppua sinulle!

      Poista
  16. Oi, teilläkö kukkii no noin upeasti! Meillä sataa nyt vettä, joten vihertävää ehkä täälläkin odotettavissa.
    Liljakukot on inhottavia. Minäkin olen jo muutamaan törmännyt. Joskus nitä oli paljonkin, mutta ei viime aikoina. Liljatkin on kyllä vähentyneet. Minä olen vältellyt puutarhamyymälöitä, kun on vielä niin paljon muutakin puuhaa. Nimittäin siivoustyöt työpaikalla on aloitettu. Kuukauden myöhässä. Mutta jospa kesäkuussa saisi ovet auki.
    Toki orvokit haudoille ja muut äitienpäiväkukat olen hakenut myymälästä. Mukavaa viikonloppua puutarhassasi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sade tekee luonnolle hyvää, vaikka me ihmiset tietenkin toivomme lämpöä ja auringonpaistetta. Aika kuivaa on edelleen, viime viikolla satoi yhtenä päivänä.
      Viime vuosina ei ole ollut mitään suurta liljakukkoryntäystä, mutta täytynee koputtaa puuta, ettei tulekaan.
      Jospa tosiaan saisitte avattua kesäkuussa. Siihen suuntaan taidetaan olla menossa.
      Samoin sinulle, mukavaa viikonloppua!

      Poista
  17. Yhtenä kesänä olen löytänyt meiltä liljakukkoja. Hyvä kun muistutit, pitää alkaa tarkistaa liljoja heti kun alkavat nousta maasta. Kirsikoitani tarkkailen joka päivä joko näkyisi nuppuja, vielä en ole erottanut. Suklaakirsikassa on erityisen kaunis kukka.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Liljoista ovat kasvussa vasta varjoliljat ja keisarinliljat. Niissä liljakukkoja on näkynyt. Pitänee olla tarkkana, etteivät lisäänny muita liljoja odotellessa.
      Toivottavasti kirsikkasi alkavat pian kukkimaan. Laitahan suklaakirsikan kuvia postaukseen heti, kun niitä ilmaantuu.
      Mukavaa viikonloppua!

      Poista
  18. Nyt puutarhassa puuhaa riittää ihan aamusta iltaan. Hyvä, kun syömässä ehtii käydä.
    Ihanat kirsikankukat ja upea kolmilehti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Välillä toivoisin, että puutarha-aikaan ruoka tarjoiltaisiin valmiina pihapöydälle. Puutarhatöiden parissa viihtyy paljon paremmin, kuin keittiössä tähän aikaan vuodesta.
      Kirsikankukissa on herkkää kauneutta, joka ihastuttaa.
      Mukavaa viikonloppua sinulle!

      Poista
  19. Oletpa tehnyt ihan hillittömän homman aidanvieressä. Siinä on talikko heilunut hetken jos toisenkin, mutta nyt on upea penkki tulollaan.
    Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä heilui talikko, lapio ja pieni hara. Kova homma, mutta hetkeäkään en ajatellut jättää työtä kesken alkuun päästyäni. On se vaan niin mukavaa katsoa tehtyä työtä.
      Mukavaa viikonloppua sinullekin!

      Poista
  20. Ihania kevätjuttuja. Teillä on kevät vähän tätä tonttia edellä. Ja olet ahkeroinut tosi paljon.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vapun jälkeen kevät on edennyt hyvää vauhtia. Viime viikon sadepäivästä oli merkittävä apu vihertymisen lisääntymisessä ja kasvien heräämisessä.
      Vaan ole huoleti, perässä tulette.
      Mukavaa viikonloppua sinulle!

      Poista
  21. Todella kaunis tuo kevätsuudelma, olen empinyt niiden talven kestävyyttä täällä meillä. Minun rusokirsikassani on vasta pulleat nuput, ehkä hyvä niin, sillä yöpakkaset ovat olleet napakoita. Huomaa todella selvästi kevään olevan siellä paljon pidemmällä.
    Todella hyvä ratkaisu ottaa nurmikko pois aidan vierestä. Tunnen vertaisuutta kaivamisen suhteen, sillä vieläkin ovat omat hartiat jumissa, vaikka eilisen keskityin siivoamiseen sisällä.
    Hyvää äitienpäivä viikonloppua, meille tulee lapset käymään pitkästä aikaa. Kauempana asuvat ovat olleet etätöissä kotona, joten uskaltautuvat tulemaan. Tosi kiva nähdä heitä, saatan saada apua muutamassa puutarhaprojektissa, joissa on apua lisäkäsistä ja tuoreesta voimasta :).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Accoladen sanotaan menestyvän I-II -vyöhykkeillä, kuten rusokirsikkakin. Tietenkin paikan olosuhteet myös vaikuttavat suuntaan tai toiseen. Ehkä voisit rohkaistua hankkimaan kevätsuudelman.
      Öiden toivoisin jo lämpenevän, mutta hetki sitten 10 vrk:n ennusteita katsoessani ei siltä näytä. Toivottavasti rusokirsikkasi päättää avata nuppunsa ja ilahduttaa sinua samalla tavoin, kuin nuo meidän kylän upeat kirsikkapuut.
      Kaivaminen ei ole mielihommiani puutarhassa, mutta usein välttämätöntä. Lihasten kivistyksestä huolimatta mieli leijailee pilvissä ison työn jälkeen. Eikö vain!
      Meilläkin molemmat lapset ovat olleet jo viikkoja etätöissä kodeissaan. Toivottavasti saat heidän kätensä tarttumaan avuksesi. Saattaa olla, että mielellään tarttuvat ulkohommiin etätöidensä vastapainoksi.
      Oikein mukavaa äitienpäivää sinulle ja perheellesi!

      Poista
  22. Molemmat kirsikat kukkivat aivan upeilla kukilla! Tuollaisen alle voisi muuttaa muutamaksi päiväksi;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kohta voin vaihtaa osoitteeni kylän rusokirsikoiden alle. Niin monta kertaa olen niitä viime päivinä käynyt kuvaamassa ja ihailemassa.

      Poista
  23. Haaveilen vaaleanpunaisesti kirsikasta ja luulenpa, että Kevätsuudelma jossain vaiheessa saapuu myös Oravankesäpesään. On se niin ihana! Voi teillä on jo kärhöissä nuppuja! Olen ihaillut Kumpulan kasvitieteellisen kukkivia kärhöjä tällä viikolla, ne ovat etelään katsovan tiiliseinän verhona. Omissa hyvä kun on lehtien alut.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kirsikkapuut näyttävät olevan nyt suosittuja, sillä tänään olin aikeissa ostaa rusokirsikan, vaan kaikki olikin myyty. Jostain muusta myymälästä sellaisen saattaisi löytää, mutta tänä viikonloppuna ei ole aikaa lähteä etsimään.
      Kevätsuudelma on niin nätti kerrottuine kukkinee.
      Tiiliseinän lämmössä kärhöllä on lokoisat olosuhteet. Ihmeen hyvin monet kärhöt ovat lähteneet kasvuun, vaikka eivät ne vielä lähelläkään vehreitä puskia.

      Poista
  24. Ihana 'Kevätsuudelma'! Pian sinulla on kukkapilvi, ehkä jo parin vuoden päästä. Eikös kirsikka ole melko nopeakasvuinen? Appikärhön nuput ovat niin suloisia, yllättävän aikaisin ovat sinulla nupullaan. Minä en ole edes käynyt tutkimassa kärhöjäni, eivät kuitenkaan ole vielä hereillä. Routa ehti mennä aika syvälle, vaikka talvi olikin todella leuto. Lemmikit sentään ovat jo kasvussa, mutta ei vielä nuppuja näkynyt niissäkään.
    Aidan vierus on varmasti nyt helpompi pitää siistinä kuin nurmikko. Lihaksissa tuntui eilisen päivän kivien pyörittely, mutta silti huomasin itseni päivällä kaivamassa poistetun mustaherukan kohdalta vuohenputken juuria. Niin se puutarha vain vie mennessään ja pienet kolotukset unohtuvat.
    Ihanaa huomista äitienpäivää! Toivottavasti aurinko hellisi kaikkia äitejä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tähän mennessä Kevätsuudelma on ollut aika hidaskasvuinen, eikä siitä kovin suurta puuta tulekaan (3-5 m). Ilmeisesti se on keskittynyt kotiutumiseen ja toivon mukaan kasvaa ja kukoistaa jatkossa.
      Alppikärhö on aina ensimmäisten herääjien joukossa. Muiden kärhöjen suhteen olen ihan ihmeissäni niiden aikaisesta virkoamisesta. Muutama uudempi kärhö on vielä mysteeri, joten jännitystä riittää.
      Hyvin sinullakin kaikki lähti kasvuun, kunhan lumesta pääsit. Seuraavaksi viikoksi on luvassa "jääkausi" eli lämpöä saadaan vielä odotella.
      Jäykkyys unohtuu nopeasti kivan tekemisen äärellä. Toivottavasti pääsit vuohenputkista eroon.
      Täällä paistaa aurinko, joten lähetän annoksen paistetta sinullekin. Mukavaa äitienpäivää!

      Poista
  25. Kaunista äitienpäivää sinulle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lämmin kiitos, samoin sinulle ihanaa äitienpäivää!

      Poista
  26. Kevät tulee aina niin joutuisasti, että ei meinaa mukaan ehtiä. Ahkerana olet tosiaan ollut. Minä vaan mietin ja mietin, viitsitäänkö aloittaa uutta istutusaluetta ja kasvihuoneprojektia (tekisi kovasti mieli, mutta iso on työ), vai ei ;) Mukavaa äitienpäivän iltaa ja aurinkoista toukokuista viikkoa sinulle.

    VastaaPoista
  27. Ihanat kirsikat! Teillon jo niin kesäästä. Airanalusrojekti oli suuritöine, mutta kannatti teherä ja kuinka palio tuli lisää istutusalaa :) Mukavaa viikkua!

    VastaaPoista

Päivänkakkara, kielonkukka, metsätähti, nurmennukka
kuiskii meitä seurakseen, puutarhan helmaan suloiseen.
Kommentista mukava muisto jää, se pitkään mieltä lämmittää.
Kiitos Sinulle vierailustasi!