perjantai 5. maaliskuuta 2021

Heräämisiä

 
Tämän kevään piippovahtauskausi on onnistuneesti avattu. Enää ei tarvitse kadehtien katsella etelämeren saarilla asuvien lumikelloilla täytettyjä lumettomia postauksia, kun omasta pihasta löytyy peräti kaksi nupulle kehittynyttä lumikelloa. Ja lisääkin on esille mönkimässä. Tosin pakkasen puolelle taantuva kevät hidastanee lumikellojen heräämistä, mutta siellä ne nyt kuitenkin ovat.


Lumikellot ovat aivan Huvitus-omenapuun tyvellä, josta lumi on alkanut sulaa. Laitoin piipoille varoiksi verkon, sillä jänisten liikkuminen pihallamme jatkuu aktiivisena. En tiedä, napostelevatko jänikset lumikelloja. Ehkä tässä vaiheessa kevättä kaikki kelpaa, kun lunta on kuitenkin enemmän kuin tarpeeksi.


Jotta en loisi turhia kuvitelmia kevätauringon sulattamasta puutarhasta, laitettakoon tämä kuva kertomaan todellisesta tilanteesta. Ei sentään tarvitse haaroja myöten hangessa kahlata, mutta onhan tuossa vielä matkaa rikkaruohojen kitkemiseen ja kanttauspuuhiin.


Lumikellojen lisäksi myös kompostori heräsi vihdoin. Se oli muutaman viikon tiukassa jäässä, eikä meinannut käynnistyä millään ilveellä. Säädin joulun jälkeen etuosan ilmanvaihtoventtiiliä hieman pienemmälle. Ohjeessa sanotaan, että venttiili säädetään talvipakkasella 50:een asteikolla 20-100. Sittemmin koko säädinnuppi juuttui sekin jäätyessään liikkumattomaksi. Muutama päivä sitten huomasin nupin jälleen liikkuvan, joten säädin ilmanvaihtoventtiilin sataselle eli täysin auki. Sillä oli positiivinen vaikutus.


Kuvan sinisessä pussissa on viiden litran kanisteri täynnä kuumaa vettä. Luonnollisesti vesi jäähtyy nopeasti. Olen vaihtanut kanisteriin kuuman veden päivittäin. Muovipussilla ei ole muuta merkitystä, kuin että kanisteri pysyy puhtaampana. Kuumavesikanisteri kannattaisi kaivaa massan sisälle, mutta on se toiminut tuossa pinnassakin.

Lumipinta on aurinkoisissa plussakeleissä vajonnut entisestään ja näin havuista, rhodoista ja mahonioista on paljastunut lisää oksia. Olen käynyt laittamassa viikko sitten virittämiäni varjostusharsoja paremmin havujen ja rhodojen ympärille. Yllättäen löysin tuijien tyveltä kohmeisena kömpivän leppäkertun. Sanoin hänelle, että kannattaisi jatkaa vielä hetken talviunia. Mahtoiko totella, en tiedä.

Tänä viikonloppuna on tarkoitus aloittaa tomaattien kylvö. Kurkut odottakoon vielä muutaman päivän tai seuraavaan viikonloppuun. Mielessäni jo suunnittelin kylväväni kutakin tomaattia kolme kappaletta. Kokemuksesta tiedän, että niitä "kaiken varalta" -kylvöjä tulee taas tehtyä. Eihän sitä koskaan tiedä, itävätkö kaikki siemenet tai mitä taimille tapahtuu itämisen jälkeen. Aina voi ylimääräisiä taimia jaella ystäville ja kylänmiehille, joten ei hätää.

Jokusen sammarinkin ajattelin kylvää. Muistin laatikossani olevan enemmänkin erilaisia samettikukkia, vaan muisti teki tepposet. Olen kyllä inventoinut siemenvarastoni, mutta jostain syystä ostoslista on jäänyt vajavaiseksi. Pitääkin hankkia muutamia samettikukkia suorakylvettäväksi.

Ylävasemmalla: Kurjenpolvi Karmina, yläoikealla: Kurjenpolvi Elke, alavasemmalla: Punakärsämö Cerise Queen, alaoikealla: Syysmaksaruoho Brilliant. Kuvalähde: Viherpeukalot
  

 
Yhtenä iltana selasin ajankulukseni postilaatikkoon pudonnutta nettikaupan kuvastoa. Vaikka tiedän, etteivät ne postin tuomat kasvit ole läheskään yhtä komeita, mitä kuvat näyttävät, sorruin kuitenkin tekemään hankintoja. Tuumasin, että korona laittaa jo nyt harkitsemaan kerran jos kahdestikin taimikaupoille lähtöä. Helpompi käydä lähikaupan postipisteestä hakemassa paketti.

Ylävasemmalla: Pellavalilja, yläoikealla: Jaloängelmä Hewitt´s Double, alavasemmalla: Perhoangervo, alaoikealla: bonuksena Syysleimu Tenor. Kuvalähde: Viherpeukalot


Ostoskorin loppusumma kirpaisi, mutta toisaalta rohkenin kerrankin ostaa samaa kasvia useamman taimen. Jokaista lajia on paketissa 3-6 tainta. Yleensä pihtaan taimiostoksilla ja lähden kotiin mieluummin kolmen erilaisen taimen kanssa kuin että ostaisin kerralla kolme samaa kasvia saadakseni heti alkuun näyttävämmän istutuksen.

Oppimista vielä riittää. Edelleen taidan mennä kasvi edellä sen sijaan, että olisin ensin miettinyt paikat ja niihin sopivat kasvit. Ihan mukava ajatella, että edessä on paljon opittavaa. Eipä käy siltäkään osin elämä tylsäksi. Kyllä näille kaikille koti löytyy.


Erityisryhmään kuuluvana sain jo koronarokotuksen. Kunta oli järjestänyt rokotusolosuhteet varsin toimiviksi. Paikalla oli henkilökohtaista ohjausta ja toimenpide sujui aikataulussa. Rokotuksen antanut sairaanhoitaja oli oikein mukava ja huumorintajuinen ihminen. Varmasti hän on saanut kuulla jos jonkinlaista kommenttia ja narinaa yllin kyllin. Silti heltisi naurua ja hyväntuulen sanoja. Jäi mukava fiilis tästäkin kokemuksesta. Eikä tullut mitään oireita.

Rokotevastaisten mukaan minuun on nyt tungettu mikrosiruja, jotta uhkaavat tahot voivat seurata sanomisiani ja tekemisiäni. Pitänee puhua paljon puutarhaa ja höpistä aamusta iltaan kasvien latinankielisiä nimiä, jotta "kuuntelijoilla" riittää pähkäiltävää.


"Kaikki huomispäivän kukat ovat tämän päivän siemenistä."

 Mukavaa viikonloppua kaikille! 

PS.

Kommentointiongelmat jatkuvat, enkä keksi syytä tai korjausta. Mitään tiettyä kaavaa en myöskään löydä. Yrittäessäni julkaista kommenttia, saan ilmoituksen "Hups, tapahtui virhe. Pahoittelemme häiriötä. Päivitä sivu ja katso, ovatko asiat taas järjestyksessä." Blogit, joissa kommentointi ei onnistu, vaihtelevat.


36 kommenttia:

 1. Hei! Haastan sinut hymy huulille - haasteeseen mukaan! ☀️ Hymy huulille - haasteen idea on kommentoida muiden bloggaajien postauksia tai kehua blogia.

  Toivottavasti otat haasteen vastaan!

  http://jasukuvaa.blogspot.com/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mielelläni käyn kommentoimassa muiden blogeja ja yhtä mielelläni kirjoitan jotain positiivista. Täällä puutarhablogien keskuudessa on todella hyvä henki ja kehumisen meininki. Mikäs on kehuessa, kun kaikilla on niin innostavia juttuja kera kauniiden kasvikuvien.
   Ilman muuta ota haasteesi vastaan, kiitos kovasti!

   Poista
  2. Tänään ei näköjään kommentointi blogissasi onnistu. Kokeillaanpa toiste uudelleen.

   Poista
 2. Ihanaa, että on lumikelloja näkyvissä. Meillä on niin paljon lunta, että pitää vielä odottaa lumien sulamista, jotta samaa näkyisi meillä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viittä vaille, etten mätkähtänyt mahalleni noita kahta lumikelloa ihastelemaan. Muita piippoja ei ole näkyvissä, eikä varmaan vähään aikaan tulekaan. Hujauksessa piipot sinunkin puutarhassasi ilmaantuvat näkyviin, kunhan tästä takapakista siirrytään taas kevääseen. Hyvää kannattaa odottaa.

   Poista
 3. Outs, sullaki jo lumikelloja! Ihania kevään merkkiä. Voi leppis parkaa, kannattaas viälä harkita. Mullei montaa ihan pakko saara kasvia keväälle oo, mutta tua 'Brilliant' taitaa olla yks niistä. 'Elke' on ihan mahtava kurijenpolovi, tosi siävä ja kukinta-aika on piiiitkä. Ainut miinus on talavenkestävyys. On pikkuusen herkkis. Kasvien latinankiäliset nimet on hyvä harhautustaktiikka :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Röyhistin kyllä rintaani nuo lumikellot löytäessäni. Vuositolkulla olen pähkäillyt, kun niitä ei omassa puutarhassa ole edes kevään edistyttyä pidemmälle - ja nyt sitten ihan ensimmäisinä.
   En edes tiennyt Brilliantin olemassaolosta ennen nettikaupan kuvastoa. Tarkoitus on ollut lisätä syysmaksaruohoja, sillä ne ovat kauniita ja kaikin puolin kestäviä.
   Kiva kuulla Elkestä. Pitänee miettiä huolella sen istutuspaikkaa, jotta selviäisi talven yli. Kurjenpolvet ovat ylipäätään näppäriä puutarhakasveja, joihin olen ajatellut panostaa enemmänkin.
   Naapurit voivat taas katsoa minua entistä pidempään, kun kuljen puutarhassa latinaa posmottaen. Ehkä teen kyltin, jonka avulla kerron syynä olevan itseeni asennetut mikrosirut.

   Poista
 4. Ah, kuinka ihana näky nuo lumikellonversot ovatkaan! Ja vaikka onkin pakkaspäiviä, auringon voima on jo suuri ja se lämmittää tuota paljasta maata noiden ympärillä tällaisina upean aurinkoisina päivinä.
  Viime yönä muuten tännekin on satanut lunta, kaikkialla on sentin lumivaippa - kauniin näköistä, eikä edes ahdista, kun on niin komea päivä.
  Viherpeukaloilla on houkuttelevia kasveja tänäkin vuonna! Haluaisin uuden pellavaliljan aikoinaan menehtyneen tilalle. Se kasvoi todella huonossa maassa. Hyvä argumentointi isompaan kertaostokseen. Nyt ei tule lähdettyä kaupoille. Mutta onneksi sait jo rokotteen!
  Minäkin löysin leppiksen yhtenä päivänä, ja seuraavana päivänä huomasin, että yhdessä verenpisaroistani keittiössä on kirvoja. Mietin kuumeisesti, missä leppis oli ollut, jotta osaisin sen hakea, mutta en muistanut - ja nyt se on tuolla lumen alla, toivottavasti. Nukkuu talviunta kevyen untuvapeitteen alla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voisikin viedä hetkeksi lämpömittarin omenapuun tyvelle ja testata, kuinka paljon aurinko paljastunutta maata lämmittää. Niin tai näin, mutta hatunnosto lumikelloille, jotka pikkuisina kaunottarina ponnistavat jäisestä maasta. Tietäisivätpä, millaista voimaa ja iloa niiden näkeminen ihmiselle tuottaa.
   Pellavalilja on minulle uusi tuttavuus. Sen ulkoasussa on samaa viehätystä kuin varjoliljassa. Toivottavasti saan sen viihtymään pitkään. Kävinkin katsomassa postaustasi pellavaliljasta vuodelta 2011. Odotan innolla kohtaamista oman pellavaliljani kanssa.
   Muksuna tuli kerättyä leppiksiä ruohosilpulla vuorattuun purkkiin. Saisikohan sillä tavoin siirettyä edes yhden leppiksen kirvajahtiin verenpisaroillesi. Toivottavasti verenpisarasi toipuu kirvahyökkäyksestä ja toivottavasti leppis kömpi lumen alle jatkamaan talviuniaan.

   Poista
 5. Se on kevään merkki. Pienikin pläntti esiin pilkistäviä piippoja. Leppis ressu, toivottavasti uskoi sinun neuvojasi ja painui takaisin horrokseen.
  Tänään on tulossa tosi aurinkoinen päivä, mutta tuskin vielä tänne yhtään pälveä ilmestyy, auringosta kuitenkin pitää nauttia.
  Hyvä kun sait kompostorisi eloon. 👍
  Hyvää viikon loppua sinne teille....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aurinko paistaa täydeltä taivaalta, mutta mittari on noussut nippanappa nollan tienoille. Saimme vähäksi aikaa takapakkia kevääseen, mutta ei anneta sen masentaa. Keikkuminen kuuluu kevääseen.
   Kompostorin herääminen ilahduttaa, sillä nyt voi huoletta jatkaa sen käyttämistä ja täyttämistä.
   Samoin sinulle ja kissoille hyvää viikonloppua!

   Poista
 6. Tulipa jo kevät fiilis postauksesta, vaikka pakkanen paukkuu ulkona.
  On ihan kamalaa, kun ei voi mitään kasvattaa eikä kylvää. Mutta näin on valittu aikanaan.
  Voi kun pääsisi edes katselemaan muiden puutarhojen kasveja. Vuosi sitten kun ei ollut lunta, pääsi pyöräilemaan ja katselemaan jo puistoja.
  Mutta on varmaan lähdettävä ostamaan edes tulppaaneita, jos ne vähän piristäisi.
  Niin tulipa mieleen tuosta seurannasta, että varmaan meitä seurataan jo ilman rokotustakin, jos vaan on kännykkä. Multa ei ainakaan kuulu paljon muuta kuin tv:n ääntä. Joku voi kartasta seurata, että kuljeskelen aina samoja polkuja :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pakkasta on täälläkin, mutta siitä huolimatta on selvästi kevät. Kylmyys ja korona verottavat väkisinkin jaksamista. Eiköhän kevät taas pian palaa entistä reippaamalla voimalla ja sitten sinäkin pääset jatkamaan kivoja kävelylenkkejä puistoihin.
   Kimppu tulppaaneja ilahduttaa, eivätkä edes maksa paljoa. Viimeksi ostamani tulppaanikimppu on ollut kohta viikon ja edelleen hyvässä kunnossa. Yllättävän kestäviä yksilöitä.
   Jos joku on minun vaatimattomista asioistani kiinnostunut, niin siitä vaan seuratkoon. En jaksa murehtia, enkä mihinkään rokotteen mukana laitettuihin mikrosiruihin edes usko.

   Poista
 7. Siellähän näyttää jo tosi hyvälle!
  Merkitsin juuri kalenteriin, että ensi syksynä lumikellon sipuleita täytyy istuttaa tuohon talon seinustalle, josta lumet sulaa ensimmäisenä. Mun lumikellot ovat vielä ihan täysin lumen alla.

  Täälläkin kompostori on jäässä, mutta enemmän pohjalta. Päältä ja keskeltä on sulaa. Olen ripotellut urearakeita aina silloin tällöin kompostin uumeniin. Luuelen, että se on auttanut. Meillä on vaan se ongelma, että komposti alkaa olla täppösen täynnä ja juuri tyhjennysluukun kohdalta komposti on jäässä. Ei auta kuin odotella aurinkoisempia kelejä, että sen saa tyhjennettyä.

  Ja oikein naurahdin ääneen täällä sun roketejutulle. Minunkin lähipiirissäni on eräs ihminen, joka lähettelee vähän väliä viestejä ja linkkejä juttuihin näistä mikrosiruista ym. Toi puutarhasta puhuminen onkin hyvä keino. Ei niitä juttuja kukaan jaksa päivästä toiseen kuunnella. Tai voihan olla, että kuuntelijaakin kiinnostaa puutarha-asiat...
  Loistavaa kuulla, että sait rokotteen, eikä mitään oireita tullut.

  Aurinkoista viikonloppua ja mukavia kylvöhetkiä!
  Täällä on samat puuhat mielessä viikonlopulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä idea, nyt kannattaa tsekata tontin pälvipaikat ja syksyllä istuttaa juuri niihin lumikelloja ja muita aikaisia piippoja. Vaikka kyllä ne ehdottomasti ilahduttavat aikanaan sielläkin, missä nyt ovat lumen alla.
   Toissa talvena yritin tyhjentää kompostoria, mutta alaluukun kautta se oli mahdotonta. Sieltähän se oli kaikkein tiukimmin jäässä. Nyt tyhjensin kaukoviisana kommpostorin marraskuussa ja sen ansiosta täyttötila on riittänyt. Urearakeet ovatkin minulle uusi asia, johon täytyy tutustua. Luin biohiilestä, jonka senkin pitäisi auttaa jäätymiseen. Sitä ei vain joka kaupassa ole.
   Vahvasti epäilen, etteivät "mikrosirukuuntelijat" ole kovin kiinnostuneita latinankielisistä kasvinimistä, vaan mistä sen tietää. Valitettavasti opiskelleet ja fiksutkin ihmiset ovat kovin alttiita kaikenlaisille höpöuutisille.
   Eikö olekin ihanaa upottaa sormet multaan ja plarata siemenpussukoita. Eilen oli sinun blogisi vuoro hylätä kommenttini, joten Oikein hyvää viikonloppua sinulle tätä kautta.

   Poista
 8. Wheee, mainiota että sait rokotteen.
  Ensimmäinen kuvakin on mainio, siinähän on kaksi tälle ajalle hyvin tyypillistä luontojuttua, piippa ja papana.
  Täällä on taas palattu entisenlaiseen pupuralliin, kinoksia ylös ja alas menee loikkajälkiä ja pihalla on paikoitellen enemmän papanoita kuin hiekoitussepeliä. Saisi taas ilves piipahtaa partioretkellään täälläkin.

  Syysleimu Tenor on yksi suosikeistani, se on kunnolla punainen ja todella pitkään kestävä. Perhoangervo on niin valtavan suloinen, että olen hankkinut niitä kaikkiaan viisi. Toivottavasti uusimmat viihtyvät rusokirsikoiden välissä. Maksaruohoja olen nyt ihastellut useammastakin blogista, niitä pitää varmaankin laitella johonkin. Toveri Tita on minun paksuun kallooni juurruttanut ajatuksen, että kolme on ryhmä -ja sillä periaatteella yritän taimikaupoilla asioida. Toki on mukava ostaa kolme erilaista pionia mutta ryhmähän se on sekin.
  Mukavia kylvöhetkiä ja paljon auringon lämpöä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai, teilläkin jänikset ovat huolehtineet pihapiirin lannoituksesta! Meillä on pihakäytävilläkin kasapäin papanoita, jotka jäätyneinä pyörivät hiekoitussepelin seassa. Kävin isommat keskittymät huiskimassa reunamille, etteivät tule kengissä sisälle.
   Kiva kuulla Tenorista. Se tuli tilauksen päälle bonuksena kolmin kappalein, joten otan leimun ilolla vastaan. Entisten joukkoon kyllä mahtuu. Minulla on ennestään yksi perhoangervo, jonka olen istuttanut liian syrjäiseen paikkaan. Olkoon siellä, kun nyt tuli tilaisuus hankkia uusia. Hyvä, että nettikaupassa tuli vastaan myös nuo syysmaksaruohot. Niitä kun on ollut tarkoitus hankkia lisää. Kauniita ja kestäviä kasveja.
   Kolmen kappaleen ryhmä on hyvä perussääntö. Jostain syystä kaupoissa iskee pihiys, kun tarjolla on niin paljon kaikkea kaunista. Perussäännöt haihtuvat sen siliän tien. Nettikauppa oli tehnyt kasveista mukavia ja inhimmillisen hintaisia paketteja, mikä helpotti päätöksentekoa.
   Kiitos, aurinko paistaa ja kylvöt ovat edessä. Mukaviaa viikonloppua sinulle!

   Poista
 9. Menin oikein pihakierrokselle tarkistamaan etten valehtele. Mutta ei, ei merkkiäkään lumikelloista täällä "lämpimässä" lounaisnurkasssa. Jäinen lumikerros ja sen päällä viime yönä satanut kerros pakkaslunta. Muutama varovaisen näköinen piippo näkyi jotain muita sipulikukkia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinun lumikellosi odottavat sopivaa hetkeä ponnistaakseen esille. Ja se hetki kyllä tulee, kunhan päästään tästä takapakkijaksosta taas oikeisiin kevätpäiviin. Jäätä riittää meidänkin pihalla ja yöllä satanut ohut lumikerros siinä mausteena. Onneksi aurinko paistaa täydeltä taivaalta.

   Poista
 10. Meillä ei vielä ole kevätihanuuksia näkyvillä.
  Hienoa, että olet jo saanut koronarokotuksen. Minä joudun sitä vielä odottamaan melko pitkään.
  Enpä ole uskaltanut vilkaistakaan nettikuvastoihin, etten sortuisi hankintoihin.
  Mukavaa viikonloppua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taitaa kevätihanuudet meilläkin nyt piiloutua, kun pakkasta riittää ja lunta pyryttää.
   Minä sain jo rokotuksen, mutta Ukkokulta joutuu vielä odottamaan.
   Paras keino välttyä nettihurahduksilta, olisi pysytellä kaukana kaikista kuvastoista. Siinäpä tekemistä.
   Samoin sinulle, mukavaa viikonloppua!

   Poista
 11. Lumikellosi näyttävät ihastuttavilta, meillä ei ole vielä tietoakaan moisesta.
  Teit kivoja ostoksia ja uskotaan, että hinnan kirpaisu muuttuu iloksi, kunhan taimet asettuvat kasvamaan ja tuovat hyvää mieltä.
  Perhoangervot ovat ihania ja minun tekisi mieli hankkia niitä vielä lisää, suurempana alueena niiden herkkä vaikutelma korostuu. Muistaakseni perhoangervoa ei kovin suositella siirtelemään (ainakaan jos viihtyy - en kyllä tarkistanut oliko muistikuva oikea). Joten anna vanhan perhoangervosi laajentua rauhassa :).
  Hienoa, että sait jo rokotteen. Hyvää viikonloppua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hinnankirpaisu unohtuu siinä vaiheessa, kun pääsee taimia istuttamaan. Kiitos tiedosta, perhoangervo saa siis jatkaa eloaan vanhassa paikassa. Uusille en vielä ole vahvistanut istutuspaikkaa, mutta eiköhän sekin tässä selviä - kunhan lumet ensin sulavat.
   Oikein hyvää viikonloppua sinulle!

   Poista
 12. Joka kevät on yhtä riemukasta nähdä jonkun kasvavan esiin mullan alta. Täällä en vielä ole nähnyt. Kompostia olen seurannut mielenkiinnolla. Viimeksi kun katsoin, oli himpun verran nollan yläpuolella. Pariin päivään en ole kattonu. Pitääkin laittaa tuo kuumavesivinkki muistiin, jos ei ala lämpenemään. Olen ajatellut, että auringonpaiste saisi ihmeitä aikaan päälipintaa "korventaessaan".
  Ihan naurattaa, että joku jossain maailmalla salakuuntelee minun höpinöitä, kun juttelen Merrille ;D Merriäkin varmaan naurattais, jos se osais nauraa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmasti auringonpaiste nopeuttaa kompostorin heräämistä. Uskon niin käyneen meilläkin, mutta kannattaa tuota lämminvesipulloakin kokeilla.
   Sinä voitkin juttujesi tehoa testata Merriin. Varmaan Merriä naurattaa, mutta taatusti se myös tykkää sinun jutustelustasi.

   Poista
 13. Lumikelloja ja leppis ♥ Siitä se kevät hiljalleen tulee.
  Minulla näyttää piipottavan varastossa ruukussa jotain pikkusipulikukkaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kevät tulee, joskin tässä säässä sinne tänne keikkuen. Tällä hetkellä sinun varastopiipposi ilahduttavat huomattavasti enemmän, kuin minun hankeen uponneet lumikelloni. Vaan hyvää kannattaa odottaa ja niin minä teenkin.

   Poista
 14. Kiva, että kevään merkit ovat jo tulleet, vaikka täällä niitä on turha vielä etsiä. Taisit katsella samaa kuvastoa, minulta jäi tilaaminen vielä mietintään, kun on jo kaksi muuta tilausta tehtynä:) On pakko toppuutella itseään näin kasvukauden alkamista odotellessa, kun tulee tilattua kaikenlaista uutta ja kaunista miettimättä, onko edes sopivaa paikkaa:) Hyvä, kun sait rokotteen, itse käytin viime viikolla omat vanhempani koronapiikillä. Toivotaan, että lumikellosi säästyvät tulevilta pakkasilta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sehän se näissä päähänpistotilauksissa suurin ongelma onkin, kun tilatessa ei ole minkäänlaista käsitystä, minne kaikki kasvit tyrkkäisi. Yksikään ei vielä ole jäänyt istuttamatta, joten ollaan huoleti.
   Hyvä, että vanhempasikin saivat rokotteen. Isäni on saanut jo tehosteenkin.
   Lumikellot ovat hukkuneet vastasataneeseen lumeen. Hyvä niin, siellä ovat tallessa odottamassa seuraavaa tulemista.

   Poista
 15. Miten suloinen on tuo ensimmäinen kuva! Auringonpaistetta, piippoja ja vielä pari nuppuakin. Luulen, että jäniksille kelpaa ihan mikä tahansa vihreä tähän aikaan vuodesta, joten varmempi suojata verkolla. Kävisivät kuitenkin jokainen yksilö vähän maistelemassa eivätkä edes kertoisi kavereille, että pahaa oli.
  Hienoa, että sait kompostorisi heräämäään! Meillä lämpömittari näyttää nollaa, mutta massa on selvästi sulaa. Ehkä laitan varuilta pari kuumavesipulloa sekaan, niin ei ainakaan pääse jäätymään kun tuli taas kylmempää.
  Vähän oli leppäkertulle aikaista lähteä liikkeelle. Toivottavasti se löysi vielä turvallisen kolosen jatkaa talviuniaan.
  Hyvä, että sait jo koronarokotteen. Toivottavasti rokotteita saataisiin jakoon nopeasti ennen kuin epidemia yltyy aivan mahdottomaksi. Ihmiset kun eivät näytä osaavan pysyä turvallisen etäisyyden päässä toisistaan. Täällä on vielä toistaiseksi rauhallinen tilanne, mutta saa nyt nähdä, mitä talvilomaviikko saa aikaan. Toivon kovasti, että työt jatkuisivat normaaliin tapaan eikä tarvitsisi etänä ahertaa.
  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuon ekan kuvan suloisuudella onkin nyt elettävä ainakin seuraava viikko. Sääennusteet eivät kovin keväisiä ole. Siellä ovat lumikellot lumen alla ja onneksi myös verkko talttahampailta suojaamassa.
   Kuumavesipullolla on ollut selvästi positiivinen vaikutus. Pitää kyllä vaihtaa säännöllisesti, ettei jäähtyessään lisää kylmyyden taakkaa. Varmasti aurinkoiset ja lämpmimät säätkin vaikuttivat.
   Hyvä oli saada rokotus, vaikka edelleen on oltava pari-kolme viikkoa entiseen tapaan varovainen ja senkin jälkeen noudatettava suojauksia ja käsipesuja. Mahtaako sitä pandemian jälkeen enää osata ilman maskia kulkeakaan?
   Kunpa ihmiset jaksaisivat nyt olla huolellisempia etäisyyksissä ja suojauksissa, jotta päästäisiin vihdoin normaalimpaan tilaan.
   Mukavaa viikonloppua sinullekin!

   Poista
 16. Oo, piippoja! Minä saa olla kateellinen Etelä-Suomen blogikuvista vielä tovin :D

  Minä sain rokotteen joskus helmikuun alussa. Tuon talvityöni takia.
  Mikrosiru jutuista ajattelen etteivät ole varmaan nähneet miten isolla piikillä se mikrosiru lemmikkiin laitetaan :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voit unohtaa lumikellokateuden. Meillä pyryttää lunta navakan tuulen säestämänä ja pakkastakin on ihan reilusti luvassa. Siellä ne ainokaiset lumikelloni nukkuvat hangen alla.
   Totta, rokoteneulan läpi ei pienetkään mikrosirut olisi kulkeutuneet. Salaliittoteorioita riittää niin paljon, että kun yhden nujertaa, seuraava on jo jonossa.

   Poista
 17. Jestas, siellä jo piipottaa! Täällä vankasti lunta ja uutta satelee ;)
  Ne on nuo katalogit petollisia, tulee helposti haksahdettua, mutta leikkö tuo niin vaarallista kuitenkaan? Hyvän asian puolesta kuitenkin :D

  VastaaPoista
 18. Oi, joko siellä on lumikellot näkyvissä.

  VastaaPoista
 19. Voi, teilläkin on jo lumikelloja näkyvissä! Täällä riittää lunta ja viikonloppuna tuli vielä lisää, joka peitti ne vähäiset paljaaksi sulaneet kohdat.

  VastaaPoista

Päivänkakkara, kielonkukka, metsätähti, nurmennukka
kuiskii meitä seurakseen, puutarhan helmaan suloiseen.
Kommentista mukava muisto jää, se pitkään mieltä lämmittää.
Kiitos Sinulle vierailustasi!