perjantai 26. helmikuuta 2021

Parit pipot ja sukat

 

Edellisissä sukissa pääsin Ailin lapaset -mallin makuun, joten toiset valmistuivat samalla teemalla. Tällä kertaa lankana 7veikan tummanharmaa ja kirkkaanpunainen. Mallineule tuo kahden langan ansiosta sukkaan mukavasti paksuutta ja lämmittävyyttä. 

Näihin sukkiin lisäsin resorin jälkeen 1 silmukan puikkoa kohti eli sukassa oli sen jälkeen 52 silmukkaa. Mallineule on 4:llä jaollinen, mikä kannattaa silmukkamäärää miettiessä huomioida.

Satun Tuulia -blogissa oli nätit pitsisukat. Ohjeen olin ottanut jo aikaisemmin, mutta minne lie unohtanut. Kudoin nilkkasukat pienempikokoisen naisen jalkaan vaaleanpunaisesta 7veikasta (väri kuvassa kirkkaampi, kuin todellisuudessa).

Tämä pitsineule on kaunis ja helppo. Ensimmäisten kerrosten jälkeen pitsi sujui ohjeeseen katsomatta. Satun Tuulian sukista poiketen tein varteen resorin. Se ei ole mallissa välttämätön.

Aikoja sitten olen ostanut alekorista Novitan Rulla -lankaa kaksi kerää. Suosituspuikkokoko tälle akryylilangalle on 5-6, vaikka se sormissa tuntuu melko ohuelta. Kudoin lankaa kaksinkertaisena 60 cm:n pyöröpuikoilla. En keksinyt pipoon mitään kivaa mallineuletta, mutta kirjava lanka on kaunista sileänäkin neuleena. Laatikosta löytyi sävyyn sopiva, syksyllä netistä tilattu tekoturkistupsu. Pipossa on silmukoita 70, joka sopii hieman pienempään päähän.


Samoin jostain alekorista kotiin tulleesta Novitan Lehto -langasta kudoin pari pipoa. Tämäkin on akryylilankaa, jossa puikkosuositus on 7-8. Käytin 60 cm:n pyöröpuikkoa nro 5 saadakseni tiheän neuloksen. Toisessa pipossa on 70 silmukkaa, toisessa 80. Jälkimmäisessä ehkä liikaa noin paksulle langalle, vaikkakin ohuemmilla puikoilla toteutettuna.

Lehto-lankaa ei taida enää Novitan mallistossa olla. Joissakin nettikaupoissa sitä näkyy yhä löytyvän.  

Olen tallentanut neuletuotokseni blogini "Sukkia sun muita neuleita" -sivulle, jonne pääset sivun ylälaidasta, yläbannerin alta.

Iltakuuden aikaan keskiviikkona oli sumuisesta ja hämyisestä päivästä huolimatta edelleen kohtalaisen valoisaa. Vettä satoi niin keskiviikkona kuin torstainakin saaden aikaan joka puolelle jalankulkijoiden kannalta hengenvaarallisia jäätiköitä. Pysytään siis sohvannurkassa kutimien kanssa. Paitsi välillä pitää käydä kurkkimassa itäviä taimia.

Kuunnellaan lähestyvän kevään ääniä. Hyvää viikonloppua kaikille!


16 kommenttia:

 1. Kauniita sukkia ja pipoja. Minäkin kudon parhaillaan nuorimmaiselleni villasukkia yksien naistensukkien jatkoksi.
  Mukavaa viikonloppua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinäkin olet tänä talvena ollut kutomisessa ahkera.
   Aurinkoista sunnutaita sinulle!

   Poista
 2. Aili on niin tunnettu malli, että hoksasin sen jo kuvasta :) Punainen ja harmaa on hyvä yhdistelmä. Minun mummo oli Aili.
  Kirjavassa langassa sileä on oikein hyvä vaihtoehto. Pipo on varmaan tuulen pitävämpi kaksinkertaisesta.
  Taas on viikonloppu. Aika menee hurjaa vauhtia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ailin lapanen -malli on kiva ja helppo. Sinulle ehkä vielä merkityksellisempi, kun mummollasi on sama nimi.
   Tulplalangan käyttö teki piposta mukavan lämpimän. Ei mene tuuli läpi.
   Taas on sunnuntai. Aika menee todellakin hurjaa vauhtia ja viikonloput erityisen vikkelästi.

   Poista
 3. Taas oot kutonu hianoja asusteeta. Pian saa vaihtaa puikot pistolapiohon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Arvaa vaan, kuinka paljon odotan pistolapioon tarttumista.

   Poista
 4. Kauniita neulomuksia, ihanat pipot!
  Tänään on superkeväistä, kun aurinko paistaa täydeltä terältä - täällä on se kuhmurainen veden peittämä jää vaihtunut aivan paljaaseen maahan. Vielä ei kitkemään pääse, kun maa on aivan jäässä pinnan senttimetriä lukuun ottamatta, mutta jospa tämä aurinko sitä nyt sulattelisi. Ihan pääsiäisolo!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Saila!
   Tämä päivä vie teidän nurkilta varmasti viimeisetkin lumenrippeet ja sulattaa maata. Ei pääse kitkemään, mutta hyvin pääsee kevään makuun. Ajattelin kohta juoda ip-kahvit pergolassa auringon lämmittäessä poskia.

   Poista
 5. Kaunista olet jälleen saanut aikaan.
  Tänään tuntui ensimmäisen kerran ulkona keväinen tuulahdus, varmaan aurinkoinen ja nyt +4,4 asteen sää vaikutti asiaan. varovainen saa olla aamulla, ettei kaadu liukkailla pinnoilla.
  Voimia tulevaan viikonloppuun!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näillä plussa-asteilla jäätikötkin sulavat. Kuten tuossa Sailalle kommentoin, aion kohta keittää kahvit ja juoda ne Ukkokullan kanssa ulkona, pergolassa.
   Kiitos Päivi, eilen jätettiin hyväiset äidille.

   Poista
 6. Komeita neuleita, upea karvatupsupipo, siinä on huikeat värit. Puikot on tainneet heilua monessa perheessä tänä talvena :) Käsitöistä on tullut uusi trendi ja hyvä niin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Korona on saanut sentään jotain hyvääkin aikaa. Ihmiset opettelevat uusia käsityötaitoja ja harjoittavat vanhoja. Kunhan maa sulaa, tyhjenevät taimikaupat vikkelästi.

   Poista
 7. Sinulta syntyy kyllä hienoja neuletöitä, taitava olet.
  Heilahti säätila äärilaidasta toiseen, täälläkin plussaa ja linnut sirkuttavat kuin keväällä konsanaan.
  Asettelehan askeleesi varoen, siellä on nyt liukasta. Voimia viikonloppuun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti aurinko helottaa teillä yhtä kirkkaalta taivaalta, kuin täällä tänään. Voi sitä veden lirinää ja lorinaa, mitä ränneistä kuuluu. Ja tinttien laulua. Mannaa korville.
   Liukasta on, askellan varovasti.
   Kiitos Hirnakka! Eilen jätettiin äidille jäähyväiset pienellä porukalla. Kauniissa merkeissä, surullisin mielin.

   Poista
 8. Sulla on sitten ihania ja monenlaisia neulemalleja. Oikein kauniita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Emilie! Kutominen on mukavaa puuhaa ja pitää sormet vikkelinä.

   Poista

Päivänkakkara, kielonkukka, metsätähti, nurmennukka
kuiskii meitä seurakseen, puutarhan helmaan suloiseen.
Kommentista mukava muisto jää, se pitkään mieltä lämmittää.
Kiitos Sinulle vierailustasi!