maanantai 11. huhtikuuta 2022

Pääsiäinen lähestyy

Mustarastas keittiön sälekaihdinten välistä kuvattuna
 
Kuluneella talvikaudella pihapiirin lintujen seurannasta on ollut paljon iloa. Tali- ja sinitiaisten jälkeen runsaslukuisin vierailija lienee mustarastas. Niitä näkee parhaimmillaan yhdellä silmäyksellä 6-7. Vielä helmikuussa mustarastailla oli seuranaan keltasirkkuja. Nyt niitä ei ole  näkynyt. Muutama viherpeippo käy napsimassa marjakuusen automaatilla siemeniä. Harmaapäätikkaa ei ole helmikuun jälkeen näkynyt. Sen sijaan käpytikoilla taitaa olla jo kevättä mielessä, kun niitä pyrähtelee vaahterassa kolmekin kerralla.


Tiistaina 5.4. saapunut lumimyräkkä toi meidän pihalle mukanaan joukoittain peipposia. Vanha kesän saapumista ennustava sanonta "kuu kiurusta kesään, puolikuuta peipposesta, västäräkistä vähäsen, pääskysestä ei päivääkään" taitaa mennä kohta uusiksi. Runsaan viikon kuluttua pitäisi sanonnan mukaan olla kesä, eikä edes kevät näytä kovin lupaavalta.

Viime päivinä sää on vaihdellut kirkkaasta auringonpaisteesta vesi- ja lumisateeseen nopeammin, kuin ehtii kissan sanomaan. Koko perjantaipäivän kestänyt sateen ropina oli musiikkia korville - ainakin minun korvilleni. Hangen pinta madaltui silmissä ja jäätiköt pehmenivät vauhdilla. Vesi.fi:n karttapalvelun mukaan meidän nurkilla routaa on vielä 25 cm. Sen kyllä huomaa siitä, ettei sen enempää sadevesi kuin ränneistäkään tuleva vesi katoa mihinkään.

Kävin tsekkaamassa alapihan tilannetta sateen vähän tauotessa. Kasvihuoneen edustalta lumi oli jo edellisellä viikolla sulanut ja kiveykset olivat osin näkyvissä. Nyt tilalle on muodostumassa ikioma pihalampi. Ehkäpä kasvarista tulee lampeen saari, ellei sitten koko kennomökki purjehdi kuivemmille seuduille.

Sunnuntaina ikkunasta katsoessani lammikko on kadonnut ja kiveykset jälleen näkyvissä. Lauantain kova tuuliko lammikon on kuivattanut? Tykkäisin kyllä pihalammesta, mutta en todellakaan kasvarin edessä ja ympärillä.

Kotitien asfaltti on jo jonkun aikaa ollut paljaana. Jopa tiistain lumikaaoksen jäljet alkavat hissukseen kadota. Jalkakäytävän alppimaisema pysyy sitkeästi meidän ja ohikulkijoiden ihailtavana.

Tonttimme sisäänkäynnin kohdalla maa laskee jalkakäytävältä pihalle. Niinpä sulavettä tulee sekä oman pihan että kadun kolatuista lumista. Lätäköstä vesi ei kulje minnekään ennen jään sulamisen edistymistä. Mustarastaat käyvät kylpemässä lätäkössä. Vierailijoita on muistutettava, että jättävät auton vähän taaemmaksi tai ajavat keskemmälle. Muuten autosta ei pääse ulos kuivin jaloin.

Sisäänkäyntiä vastapäätä hangen korkeus on runsas 50 cm. Tuohon lunta ei ole edes kolattu, vaan ihan on itse taivaalta sataen kinostunut. Juhannusruusuressukka yrittää epätoivoisesti päästä hangen ikeestä. Pensas on ennenkin jäänyt lumen painamaksi ja noussut sulamisen myötä pystypäisenä.

Viime keväänä oli keskustelua, kuinka ruusupensaiden oksia taivuttamalla voi tehostaa niiden kukkimista. Mm. Navettapiian puuhamaa -blogissa oli tästä juttua. Nyt törmäsin samaa aihetta koskevaan keskusteluun. Siinä uumoiltiin lumimassan panamien ruusupensaiden yltyvän kesällä runsaaseen kukintaan. Pitääpä muistaa seurata omien ruusupensaiden kukinta-aktiivisuutta tulevana kesänä.

Alapihan Ruusupuskan pensasruusujen oksat ovat jo nousseet ylös. Oli päiviä, jolloin hangen keskellä pilkotti vain muutamia kaarelle taipuneita oksia. Sammakko se siellä pensaiden tyvellä odottaa kuivempia aikoja hänkin.


Latvoin pelaguut maaliskuun lopulla, vaikka eivät välttämättä sitä toimenpidettä tarvinneet. Kerrankin työhuoneen ikkunalaudalla talvehtineet pelaguut ovat pärjänneet oikein hyvin. Latvomisella sain monta uutta tainta, joita en ole vielä ehtinyt laittaa multaan. Odottavat vesilasissa. Emokasvit työntävät kivasti uutta kasvua.


30.3. kylvetyt tuoksuherneet ovat ottaneet kasvuspurtin. Franciscus Cupani oli hitain, mutta nyt sekin on saavuttanut muiden kasvuvauhtia. Siirsin kylvöksen pesuhuoneen lattialta takkahuoneen ikkunalaudalle, kun versoja alkoi putkahdella mullasta. Nyt taimipotit ovat kellarikasvattamossa. 

Cecilia Wingårdin oppien mukaan taimet kestävät kylmyyttä ja pian ne voi viedä jatkamaan eloaan kasvihuoneeseen. Odotan vielä jokusen päivän, josko yötkin lämpenisivät. Minulla ei ole kasvihuoneessa lämmitystä. Viime vuonna laitoin tuoksuhernepotit korkealaitaiseen muovilaatikkoon, jonka ympäri ja päälle viritin tuplaharson. Hyvin pärjäsivät, mutta viime kevät olikin ihan toisenlainen.

Pihalla ei pahemmin piippoja näy. Joitakin ehdin jo ennen viimeistä myräkkää bongata, mutta nyt ne ovat kääriytyneet lumipeittoon. Aivan sokkelin vieressä huomasin scillan työntävän nuppujaan.

Huvituksen alla yhä useampi lumikello on aikeissa kukkia. Nyt vain paljon aurinkoa ja keveitä kevättuulia, niin kaunottaret jaksavat nousta katselemaan maailmaa.

Muscari Magic White

Lapset ovat käyneet palmusunnuntaisin ahkerasti virpomassa. Niin myös tänä vuonna. Olin varautunut antamaan virpojille kindermunia, koska niistä muksut tykkäävät. Salmonellaepäilyjen vuoksi ko. munia ei voikaan jakaa. Aion palauttaa ostamani kinderit kauppaan alkuviikosta. Lähikaupan pääsiäismunavalikoima on muutenkin varsin kapea. Nyt jäljellä ei ollut sitäkään vähää, mutta onneksi löysin muutaman pussin virvonvarvon-karkkeja. Toivottavasti vanhemmat ovat kertoneet tilanteesta lapsilleen.


Isän hoivakodissa on vaihteeksi korona-altistuksia, joten vierailut on toistaiseksi kielletty. Isän muisti on heikentynyt entisestään. Minut hän vielä tunnistaa, mutta keskustelut ovat viime aikoina olleet aikamoista samojen asioiden toistamista. Pelkäänpä, että koronatauot vierailuissa edistävät unohtamista. Ymmärrettävää kuitenkin, että virus on saatava vanhusten keskuudessa talttumaan. Tehostetun hoivan yksikössä tavallinen flunssakin voi olla kohtalokas.

Narcissus Iwona


Kevättä odotellessa aika hurahtaa vauhdilla eteenpäin. Käsillä on kohta huhtikuun puoliväli ja pääsiäisviikko eli mämmi, pasha ja muut mielessäin...

Mukavaa viikkoa kaikille!


25 kommenttia:

  1. Yhä uudelleen tuntuu uskomattomalta katsoa ulkonäkymiä ja kalenterin päivämääriä. Nyt pääsiäisen ajankohta on myöhäisempi kuin viime vuonna ja silti pihanäkymät ovat varsin erilaiset. Tuntuu vähän masentavalta viritellä ulos pääsiäisen iloksi sipulikukkaruukkuja, sillä ne joutuisi täällä laittamaan vähintään loskan keskelle. Ellei sitten tule yllättävä vesisade, mikä sulattaisi lumia ennätysvauhtia. Uskon, että nopea lumien sulaminen tekisi täälläkin johonkin kohtaan ’pihalammen’.
    Kurja, että isäsi muisti on heikentynyt ja varmasti vähemmät vierailut vaikuttavat tähänkin, jos virikkeitä on niukasti ja keskustelua vähemmän.
    Tsemppiä sinullekin kaiken keskellä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämän kevään hitaudessa riittää ihmettelemistä. Nyt lämpimästi paistava aurinko lisää toivoa, että lumesta vielä päästään. Taimien kanssa tällainen vaatii turnauskestävyyttä, kun ei yhtään tiedä, kuinka pitkään niitä joutuu sisällä pitämään.
      Viime perjantain vesisade sulatti ja ennenkaikkea pehmensi hankia. Nyt aurinko puree niihin paremmin.
      Palasin tänään kotiin kukkakaupan kautta. Rohkenin viimein ostaa tetejä sisäänkäyntiin, laitoinkin ne jo paikoilleen, kun myyjän mukaan ovat olleet viileässä varastossa. Eli eivät tarvinneet koulimista. Laitoin sisäänkäynnin terassille max/min-mittarin, josta näen, että mittari on alimmillaan ollut -2. Laita sinäkin vaikka vain yksi narsissiruukku. Sekin piristää, vaikka ympärillä olisi loskaa.
      Isä täytti viime kuussa 94 v. Hän nukkuu paljon, mikä johtuu korkeasta iästä ja muistisairaudesta. Kaiketi on vähitellen totuttava ajatukseen, että isä tavalla tai toisella hiipuu pois.
      Kiitos, otan aina tsempit ilolla vastaan. Toivottavasti aurinko paistaa nyt sinullekin!

      Poista
  2. Lintujen touhuja on mukava seurata. Valtavien lätäköiden muodostuminen keskelle pihaa on vähemmän mukavaa. Saa nähdä, miten märkä mökkipihamme on, kunhan lumet alkavat kunnolla sulaa sieltä. Suomaisen ympäristönkin vuoksi maa voi mennä melkoiseksi kuravelliksi. Otan kuitenkin vesisateet tässä vaiheessa ilolla vastaan, jotta lumesta päästäisiin eroon. Meidän lapset kävivät eilen ensimmäistä kertaa virpomassa ja kävi meilläkin jokunen virpoja. Ihan kiva perinne. Valitettavasti laitoksissa olevat vanhukset joutuvat kärsimään koronasta ehkä kaikkein eniten. Ymmärrettävää toki, että heitä koitetaan suojata koronatartunnoilta kaikin mahdollisin keinoin. Toivon voimia sekä hyvää pääsiäisen aikaa niin sinulle kuin isällesikin. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lintujen touhujen seuraaminen on hauskaa. Varsinkin talvella siihen on enemmän aikaa ja linnut ehkä myös paremmin esillä.
      Perjantain vesisade pehmitti hangen pintaa ja jäätiköitä. Nyt lämpimästi paistava aurinko sulattaa pehmentyneitä paikkoja, joten iloon on syytä. Ja toivo lumen katoamisesta lisääntyy.
      Meillä kävi monta virpojaa. Olivat laittaneet kivoja kasvomaalauksia ja tehneet nättejä vitsoja.
      Kiitos tsempeistä! Isällä on onneksi kaikki hyvin, eikä hän muistisairautensa vuoksi muista, kuka kävi milloinkin.

      Poista
    2. Ihanaa, että kevät tuntuu vihdoin etenevän. Hyvä, että isälläsi on kaikki tilanteeseen nähden hyvin. <3 Käypäs kurkkaamassa blogiini, sinulle on keväinen haaste. :)

      Poista
  3. Meillä isän vointi selvästi taantui pitkän koronan vuoksi aiheutuneen vierailukiellon myötä. Kiellot seurasivat toinen toisiaan. Nyt vuorossa ovat hoivakodin muut kerrokset.

    Meillä ei ole enää virpojia käynyt useampaan vuoteen. Toisaalta hyvä niin, sillä koira äityy aina eläimelliseen meteliin, kun ovikello soi. Pienet ihmiset saattaisivat pelästyä ihan liikaa. Isäntä kuitenkin optimistina osti virpojille tarjoiltavia ihan kunnolla...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Isän hoivakodissa meni pitkään, ettei ollut altistuksia. Toivon, että tilanne pian selkenee ja pääsemme isää moikkaamaan. 94-vuotiaan muistisairaan elämä on muutenkin hyvin rajoittunutta.
      Voi koiraressua, parempi, etteivät virpojat aiheuta hänelle sydämentykytystä. Parina edellisenä pääsiäisenä ei meillä virpojia käynyt, kun koronan vuoksi ohjeistettiin talosta taloon kulkemista välttämään. Nyt taas pikku noitia kävi monta.

      Poista
  4. Hieno kuva mustarastaasta! Olet saanut myös peipposjoukon kuviin, minä olen vain lauluja kuunnellut, mutta näköhavaintoja en ole saanut. Vedenpaisumus on varmasti monessa kohtaa vielä edessä, kunhan lumet oikein pääsevät sulamaan, mutta vastassa onkin jäinen maa. Sinun sammakkosi näyttäisi kuitenkin olevan kovin mielissään kastuneista varpaistaan :) Lumikellot sentään ovat onnistuneet jo puskemaan itsensä kukkimaan, ihanaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pariin päivään ei peipposia ole taas näkynyt, mutta kuulunut sitäkin kauniimmin. Myös kurjet ja hanhet ovat lentäneet isoina porukoina taivaalla.
      Joitakin piippoja löysin tänään, mutta suurimmaksi osin maa on umpijäässä. Ja jäisissä paikoissa jäällä riittää paksuutta. Ihme kevät.

      Poista
  5. Kiitos muistutuksesta ruusujen suhteen. Olin jo miettinyt yhden ruusun alasleikkaamista lumesta painuneiden oksien takia mutta saatankin jättää leikkaamatta ja katsoa miten kukkii. Roudasta huolimatta tuntuu, että vesi on löytänyt uomansa maan uumeniin eikä suuria tulvia ole täällä tullut. Joku lätäkkö on voinut olla vuorokauden ja sitten on hävinnyt.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tein kierroksen puutarhassa ja totesin, että osassa ruusuista oksat ovat katkenneet. Luonto on siis hoitanut leikkaamisen.
      Eilen ja tänään sulaminen on edistynyt hienosti. Auringossa on voimaa.

      Poista
  6. Meilläkin virallisella mittauspisteellä oli lumen syvyys juuri katsottuna 58 cm. Meillä on kotona myös peippos havantoja ja sepelkyyhkyt on jo lemmen puuhissa. Minun pitäisi myös leikkaa mökillä hieman yhtä ruusun-nuppu pelargonia latvoja ja vaihtaa mullat. Ajattelin odottaa ensin että lämpenee mutta eihän se lämpene. Olisin vaihtanut mullat ulkona mutta jos nyt aurinko paistaisi niin voisi takaterassilla tehdä vaikka tätä puuhaa. Minä en onnistu koskaan näissä kukkien pistokkaiden juurrutuksessa. Mutta niitä alkuja tulisi taas paljon kun alkaa latvoa.
    Tosi kiva tuo purnukka missä on karkkeja. Luin jostain että Suomessa olevia kinder munia voi syödä ja näyttää niitä olevan myynnissäkin.
    Meillä ei missään ole mitään piippoja näkyvissä kotona eikä mökillä. Jaa taitaa kotona olla Darwinin tulppaaneja alullaan ne mitä en ole edes istuttanut.
    Tuo ruusun kukinta juttu on minulle ihan uutta tietoa. Pitää minunkin muistaa tarkastella. Tosin leikkasin niiden sivuhaaroja syksyllä todella paljon ne kun on hieman liian tiheässä muutenkin. Niitä pitäisi vähän harventaa mutta on vaan jäänyt.
    Hyvää pääsiäistä sinne sinulle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mullanvaihto onkin huomattavasti mukavampi tehdä ulkona. Tänään aurinkoisessa paikassa oli jo melko lämmintä, joten ehkä pelaguut operaation ajan pärjäisivät ulkosallakin. Laitoin leikkaamani pistokkaat multaan. Osassa oli hyvät juuret, osassa ei mitään. Laitoin kummatkin multaan, joten nyt voin tehdä vertailua juurettomien ja juurellisten kotiutumisesta multaan.
      Kannattaa katsoa Ruokavirasto.fi:n sivuilta EAN-koodit niille kinder-tuotteille, jotka voi palauttaa. Ostin tarjouksesta kindereitä kennollisen. Kaikki menivät EAN-koodin perusteella palautukseen ja sain niistä rahat takaisin. Meidän kaupassa oli vielä eilen myynnissä kinder-munia, joita EAN-koodin mukaan ei pitäisi syödä. Minulla sattui olemaan tuloste mukana, josta saatoin tarkastaa asian. Ehkä eivät ole ehtineet käydä niitä läpi tai jättävät asiakkaan huoleksi.
      Suurin osa piipoista taitaa olla hangen uumenissa. Eivät ainakaan jäniksen voi niitä napsia eli jotain hyvää tässä viipyvässä keväässäkin on. Nämä pari lämmintä päivää ovat edistäneet kevättä mukavasti.
      Mukavaa pääsiäisen aikaa sinulle!

      Poista
  7. Onpas teillä paljon vettä! Nämä lumimassat helposti kyllä sulaessa aiheuttavat pieniä ja isompiakin lätäköitä. Meillä on jäänyt tosi vähäiseksi lammikot, tosin eipä täällä routaakaan juuri ole. Pääsee vesi valumaan pois. Jää tuohon sentään pieniä lätäköitä pikkumiehen iloksi 😅

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihmeen nopeasti vesi jonnekin haihtuu. Tänään valtaosa eilisen lätäköistä on pienentynyt tai kadonnut kokonaan. Ymmärrän hyvin, että pikkumies tykkäisi lätäköistä. Joskus näin aikuisenakin tekisi mieli hypätä lätäkköön niin, että vesi roiskuu kauas.

      Poista
  8. Säät ovat tosiaan vaihdellut. Nyt pari päivää ollut taas tehokasta lumien sulamista, kun viikonloppuna tänne satoi lisää uutta lunta, jopa ukkosen kera.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Johan on sääherra ollut kiukkuinen, jos oikein ukkosen kera on lunta pihallenne paiskonut. Eilen ja tänään olemme saaneet nauttia lämmöstä ja auringosta. Kevät edistyy näillä keleillä vauhdilla ja ilahduttaa suuresti tällaista puutarhahörhöä.

      Poista
  9. Tuli sellainen japanilainen teehuone -ajatus mieleen tuosta kasvihuoneestasi. Muutama koikarppi vielä sinne jääpalojen sekaan uimaan! Routainen maa ei tosiaan vettä oikein ime, joten lampia syntyy ennen kuin vesi löytää uoman ja pääsee valumaan muualle. Veikkaan, että meille ei ainakaan kovin suuria lampia tule, ellei sitten joka päivä ala satamaan kaatamalla vettä. Routaa ei ole juuri nimeksikään, joten vesi pääsee varmasti imeytymään maahan ennen lammikoitumista. Teillä siellä etelässä taisi olla syksyllä pidempään pakkasia ennen pysyviä lumia, joten maa routaantui syvältä toisin kuin täällä, jossa pysyvät lumet satoivat melko pian pakkasten tulon jälkeen.
    Hyvin siellä on kuitenkin jo lumikelloja nupullaan, vaikka lunta onkin paikoin melkoiset kinokset. Toivottavasti tuoksuherneen taimetkin pääsevät pian kasvarin viileyteen. Mitäpä niille suotta lämpimiä sisätiloja tuhlaamaan, kun viihtyvät hyvin kylmemmässäkin.
    Meillä ei käynyt yhtään virpojaa, vaikka jotain pientä olimmekin kaappiin varanneet. Hyvä, kun muistaa tällaiset aina viime tipassa, niin ei tullut hankittua Kindereitä! Ei meillä yleensäkään ole montaa virpojaa käynyt, yhdestä tai kahdesta talosta korkeintaan. Nyt saa syödä suklaat itse... köh, siis jakaa koko perheen kesken tasapuolisesti tietysti.
    Toivotaan, että isäsi hoitokodissa saadaan korona kuriin ja vierailut pääsevät jatkumaan. Muistisairaille on erityisen tärkeää tavata niitä harvoja tuttuja ja läheisiä ihmisiä.
    Mukavaa pääsiäisen aikaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei tule karppeja kasvarin/teehuoneen ympärille uimaan, silllä lätäkkö on auringonpaisteen myötä haihtunut. Märkää on edelleen paikotellen, mutta lämpö on tehnyt ihmeitä. Meillä oli tosiaan marras-joulukuussa aivan lumeton maa ja lähes -20 asteen pakkaset. Ei siis ihme, että routaa riittää.
      Tarkoitus oli laittaa kasvihuone valmiiksi vastaanottamaan tuoksuherneet ja ehkä jopa kylvää retiisit sinne vietävään laatikkoon. Muut kiireet ja vähän huonommat säälupaukset siirtänevät toimet ensi viikkoon.
      Kävi virpojia pilvin pimein tai vain yksi, silti suklaamunia tulee hankittua liikaa. Onneksi pääsiäisenä pitäisi tulla saunojia, joten heille voi syöttää ylimääräiset (mitä isäntäväeltä jää...).
      Hoivakodin koronasulusta on taas selvitty. Pääsemme moikkaamaan isää pääsiäisen aikaan.
      Mukavaa pääsiäistä sinullekin!

      Poista
  10. Kyllä alakaa olla ääntä ilimassa. Teerien pukellusta on mukava saaresta ja suolta kuunnella. Töyhtöhyyppä ja västäräkki on tuolla tilalla näkyny, varmaan kävivät tilannetta tarkistamassa ja töyhtöhyyppä tuskin tänne vielä jiäpi.
    Ulos meinasin narsisseja laittoo, ovien edustoille. Vähän väriä antamaan.
    On tuo muistisairaus kyllä paha tauti. Miunkin isällä se on ja kyllä hänkin tuntoo meijät ja edesmennyttä äitiäni kaipovaa. Semmonen luonteva juttelu on jiäny pois. Toukokuulla hän täyttää 90 ja pienet kekkerit sitten sisarusteni kansssa järjestettään. Tammikuulla oli siellä hoitokodissa karanteeni ja heti sen huomasi, miten vähäänaikaan muisti huononi enemmän.
    Miulla ei vielä tuoksuherneet oo kylyvetty, tänään meinasin laittoo ne.
    Mukavoo pääsiäisen aikoo sinnekkin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Västäräkitkin jo saapuneet teille! Niitä en ole nähnyt, mutta peipposet kyllä laulavat joka päivä porukalla. Ihanaa musiikkia korville.
      Laitoin minäkin narsisseja sisääntuloon. Viime yönä oli -3.9 pakkasta, mutta narsissit näyttivät vielä virkeiltä.
      Isäsi saavuttaa kunnioitettavan iän. Hyvä, että tunnistaa sinutkin vielä. Minusta tuntuu surulliselta, kun isä muistaa äidin vain satunnaisesti. Heillä olisi ollut joulukuussa 70-vuotishääpäivä, mutta äiti kuoli helmikuussa.
      Tuoksuherneet ovat nopeita itämään ja kasvamaan. Ehkä tänä keväänä on viisasta olla hätäilemättä kylvöjen kanssa, kun ulos kasveja ei kovin nopeasti taida saada.
      Valoisaa pääsiäisen odotusta sinulle!

      Poista
  11. Blogissani on sinulle haaste: http://vaaleanvihrea.blogspot.com/2022/04/kukkijoiden-veikkaushaaste.html

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mukavaa, kiitos! Kävinkin jo katsomassa ja vastaanottamassa.

      Poista
  12. Kiitos Suvi! Sinulle myös leppoisaa pääsiäisen odotusta!

    VastaaPoista
  13. Kyllä se kevät vielä koittaa ja lumet ja lätäköt haihtuvat.

    VastaaPoista

Päivänkakkara, kielonkukka, metsätähti, nurmennukka
kuiskii meitä seurakseen, puutarhan helmaan suloiseen.
Kommentista mukava muisto jää, se pitkään mieltä lämmittää.
Kiitos Sinulle vierailustasi!