sunnuntai 29. maaliskuuta 2015

Hiukan vielä messuista


Kellot on käännetty kesäaikaan ja virpojat palkittu suklaamunilla. Aika vähän tänä vuonna virpojia kiersi. Vain yksi vieras porukka ja kaksi kahden lapsen ryhmää, joista kumpikin koostui naapurin lapsenlapsista. Jaksan edelleen muistella sitä muutaman vuoden takaista palmusunnuntaita, jolloin ovikello soi tasaiseen tahtiin. Silloin meillä kävi 19 virpojaryhmää, joissa jokaisessa oli enemmän kuin yksi virpoja.


Palaan vielä hieman perjantaiseen messureissuun. Ostin sieltä viidellä eurolla kolme keltaista hyasinttia. Kukat ovat vielä aivan nuppusillaan, eikä väristä ole häivähdystäkään. Tänään laitoin ne koriin ja sipulien ympärille lecasoraa sekä pari keltaista pääsiäistipua ja höyhenenoksa. Siinä minulle pääsiäisistutus. Odotan kyllä jännityksellä hyasinttien aukeamista.


Ostinpa messuilta myös valkosipulinkynsiä. Olen aivan hullaantunut tällaisiin maustettuihin kynsiin ja taidan haista tiiliseinän läpi naapuriin saakka. Näitähän täytyy napostella lähes joka aterialla. Kaupoissa on ihan hyvät valikoimat eri tavoin marinoituja kynsiä, kaikki tähän mennessä löytämäni tuontitavaraa. Nämä Ruukkikylän herkut ovat kyllä mielestäni ylitse muiden. Aiemmin olen ostanut näitä erilaisilta markkinoilta ja tapahtumista. Kynnet ovat suuria ja maukkaita ja valikoimassa on eri tavoin maustettuja. Tällä kertaa ostin Yrttikynsiä ja Soija-inkiväärikynsiä.


Jotkut messukävijät olivat ihastelleet vaaleanpunaista särkynyttäsydäntä. Niin minäkin. Se näytti ihastuttavalta ja sellaisen saatan vielä jossain vaiheessa puutarhaani hankkia.

Ruosteisen oloinen pöllö eräältä messuosastolta

Pääsiäisen hyasintti-istutusta tehdessäni kävin hakemassa autotallista lecasoraa. Samalla tarkastelin kahden viikon takaisia sipulihankintojani. Laitoin silloin multaan daalioita, liljansipuleita ja pari pionin juurakkoa. Pioneissa oli selvästi eloa, joten autotalli taitaa olla niille hiukan liian lämmin paikka (asteita +9). Tässähän on vielä aikaa, ennenkuin voi ajatellakaan kasvien siirtämistä ulos. Siihen ongelmaan täytyy miettiä ratkaisua. Se, mikä kuitenkin jäi harmittamaan vielä enemmän, olin unohtanut laittaa purkkeihin nimilappuja. Vaivoin muistin, mikä on missäkin purkissa ja suurella todennäköisyydellä jokin menee vikaan. Nyt sitten odottelemaan kevään edistymistä ja aikanaan istutettujen sipulien ja mukuloiden kukkimista. Siihen saakka voin vain arvailla, mikä missäkin kasvaa. Olipa hyvä, että ostin messuilta sen Poropeukalon puutarhakirjan, sillä juuri sellainen kirjan nimen mukainen poropeukalo olen.


Kaunokaisten myötä toivotan kaikille leppoisaa pyhäpäivää ja samalla toivotan lämpimästi tervetulleiksi blogini lukijoiksi:

Annelin Pihakuiskaajan puutarha -blogista
ja
Kurjenkellon Pienen pihan suuria unelmia -blogista.

 

19 kommenttia:

 1. Odottelin niin virpojia, mutta taitavat olla lapset tällä kulmalla kasvaneet puuhan ohi, koska yhtään trullia ei meillä käynyt:(
  Valkosipulit mausteliemessä kuuluvat myös meillä herkkuihin.
  Kävin katselemassa sipulikukkien loistoa Turkissa, mutta meillä sitä saa vielä odotella. Lumikellot sentään olivat ilmestyneet poissa ollessa:)
  Mukavaa palmusunnuntaita!

  VastaaPoista
 2. Hitsi, en huomannut noita sinttejä messuilla.

  VastaaPoista
 3. Ehdottomasti saatava tuo vaaleanpunainen!

  VastaaPoista
 4. Oi, miten soma pääsiäisistutus. Kiva nähdä miltä keltaiset hyasintit näyttävät.

  Mukavaa palmusunnuntain jatkoa!

  VastaaPoista
 5. Heh, vai poropeukalo :-D Istuttamisen tohinassa unohtuu merkitseminen helposti.
  Hurmaava hyasintti-istutus!

  VastaaPoista
 6. Makee pöllö! Mulle tuollainen ruosteversio.

  Mukavaa alkavaa viikkoa.

  VastaaPoista
 7. Upea pöllö! ...ja suloiset bellikset ja pääsiäisistutus!

  VastaaPoista
 8. On kyllä suloinen tuo haaleanroosa särkynytsydän, minäkin ihastelin. Ihana hyasintti-istutus sinulla.

  VastaaPoista
 9. Minustakin tuo vaalea särkynytsydän näyttää sievältä. Tosin kyllä se vanhanaikainen aito sydän on ehkä kuitenkin se paras, Keltainen hyasintti, en ole ennen nähnyt, mielenkiinnolla odotan kuvaa.

  VastaaPoista
 10. Meillä kävi vain yksi pieni neitonen virpomassa, aikuinen tukenaan :) Ilmeisesti naapurin lapsenlapsi.

  VastaaPoista
 11. Tuommosen pöllön kyllä huolisin :) Eikä särkynytsydänkään hassumpi ole. Hih, aina löytyy uusia hienouksia!

  VastaaPoista
 12. Onpa ihana pääsiäisistutus keltaisine hyasintteineen.

  VastaaPoista
 13. Mukavia messuostoksia! Minulta jäi nämä Helsingin messut tänä vuonna käymättä, kiva katsella kuitenkin kuvia blogeissa.

  VastaaPoista
 14. Et suinkaan ole poropeukalo, verrattuna minuun! :) Niin kukoistava on puutarhasi. Onpa ollutkin paljon silloin aikoinaan virpojia, huh, meillä kävi vain pari ryhmää nytten. :)

  VastaaPoista
 15. Kivoja hankintoja kuitenkin teit messuilta! Keltaiset hyasintit näyttävät varmaan tosi hienoilta!

  VastaaPoista
 16. se on kyllä hasssua miten sitä aina istutellessaan on ihan varma, että kyllä nämä muistaa myöhemminkin, mitä sitä turhia nimilappuja laittamaan, ja sitten seuraavalla kerralla on unohtanut vähintään puolet siitä mitä piti. Tunnistan itsessäni tuon saman :) Mutta toisaalta, sittenhän on yllätyksiä tiedossa, ja sehän on vain mukavaa ;) !
  Hirmu suloinen pääsiäisasetelma! Hyasinteista voin vain haaveilla, sillä meillä ei perheen allergikko siedä niiden tuoksua sisällä, mutta jotakin pääsisäismeininkiä täytyy kyllä hankkia meillekin rairuohon lisäksi.. Mä haaveilen siitä tumman punaisesta särkyneestä sydämestä tällä hetkellä, mutta tuo vaalenapunainen näyttää kyllä tosi ihanalta myös!

  VastaaPoista
 17. Meilläkin kävi vain omat pikku virpojat :) Arvaas mitä, sinä voitit kevätarvonnassa. Onneksi olkoon! Osoitetietojasi kaipaan ;)

  VastaaPoista
 18. Minulta jäi täysin messuilla huomaamatta hyasintit, harmittaa!

  VastaaPoista
 19. Keltaiset hyasintit kuulostavat kyllä ihanilta pääsiäiskukilta:)
  Mulla on punertavia.

  VastaaPoista

Päivänkakkara, kielonkukka, metsätähti, nurmennukka
kuiskii meitä seurakseen, puutarhan helmaan suloiseen.
Kommentista mukava muisto jää, se pitkään mieltä lämmittää.
Kiitos Sinulle vierailustasi!