tiistai 21. heinäkuuta 2015

Ylimääräisiä höyryjä

Myskimalva - Malva moschata nojailee puutarhaporttiin

Upean aurinkoisen päivän aamuna meinasin ryhtyä imuroimaan ja sisällä siivoamaan, kunnes tajusin, että sehän on aivan idiootti järjestys. Keskiviikoksi on nimittäin luvattu sadetta pitkälle iltapäivään ja mikäs sen parempi sää sisätilojen puunaamiseen. Yleensä siivoan loppuviikosta, mutta viime viikolla en ehtinyt laisinkaan imuroida kämppää ja se kyllä näkyy kissataloudessa. Kun lisäksi ovet ovat pihalle saakka avoinna kaiket päivät ja ikkunat osin öisinkin, on erityisesti työhuoneestani tullut varsinainen kuolleiden kärpästen hautausmaa. Puhtaat matot odottavat lattialle laskua, mutta ensin aion imuroida perimmäisetkin nurkat ja pestä lattiat.

Maurinmalva - Malva sylvestris subsp. mauritaniana

Eilinen päivä kului äidin kanssa lääkärissä ja tänään sitten piti soittaa labratuloksia. Vähitellen olen oppinut olemaan hermostumatta asioidessani terveydenhuollon eri instanssien kanssa, mutta tänään oli lähellä, ettei pinna pimahtanut totaalisesti. Osin höyryjen kasaantumiseen vaikutti myös älykännykkä, jossa lienee kaikki muut ominaisuudet, mutta ei kyllä hiventäkään älyä. 

Miten niin yksinkertainen asia, kuin terveyskeskukseen soittaminen voikaan tänä päivänä olla niin äärimmäisen monimutkaista. "Jos haluat palvelua suomeksi jne. paina 1, jos haluat varata aikaa jne. paina 2, jos haluat sitä tai tätä paina 3." Kiltisti noudatan ohjeita ja painelen nappuloita ja tappelen kiukuttelevan puhelimeni kanssa. Vihdoin saan ajan, jolloin minulle soitetaan ja sitten he eivät soitakaan. Kkkrrrrr... (tarkoittaa murinaa ja hampaiden kiristelemistä).

Clematis Rouge Cardinal - tänä vuonna vain kaksi kukkaa, mutta sitäkin kestävämpiä

Vihdoin pääsimme tavoitteista yhteisymmärrykseen, kännykkäni ja minä. Ja vihdoin sain myös yhteyden terveyskeskukseen. Eivät olleet labratulokset valmistuneetkaan, joten huomenna koko homma uudemman kerran. Taidan vaihtaa sim-korttini vanhaan ja yksinkertaiseen näppäinpuhelimeen. Se toimii vaikka yhdellä kädellä ilman temppuja ja akkukin kestää yleensä enemmän kuin yhden puhelun verran. 

Punakärsämö - Achillea millefolium 'Paprika'

Kiukusta meikäläinen saa näköjään ylimääräistä ruutia ja sain vihdoin käännettyä kaksi lehtikompostia sekä kitkettyä yhdestä kukkapenkistä rikkaruohot ja siistittyä kukkapenkin reunat. No, kaikki muut kukkapenkit sitten odottavatkin samaa operaatiota. Niin se näyttää olevan, että kun siistimisoperaation on saanut käytyä läpi, voikin jo aloittaa saman homman uudelleen. Sateinen kesä ja viime päivien normaalikesäinen lämpö ovat saaneet ainakin rikkaruohot kukoistamaan.

Kissankelloksi tätä sanon

Kissankellot ovat löytäneet tiensä pihallemme, enkä niitä aio pois kitkeä. Niitä löytyy useammasta paikasta ja tuovat muistoja lapsuuden aurinkoisista kesäpäivistä.

Sonata-mansikoita, vaniljajäätelöä ja minttusuklaata

 Tänä kesänä mansikat ovat olleet aivan mahdottoman hyviä. Olen hakenut litran poikineen kylän marketin edustalle majoittuneesta kojusta. Lähituotantoa, sillä nämä mansikat tulevat omalta kylältä. Pakastettavaksi ostamistani marjoista ei tarvinnut heittää ainuttakaan pois ja se on minusta harvinaista. Marjat ovat isoja, kiinteitä ja niin makoisia, että jo tuota kuvaakin katsellessa herahtaa taas vesi kielelle. Kyllä täytyy huomennakin käydä hiukan syöntimarjoja hakemassa, sillä nyt niitä pitää maistella, kun niiden aika on.

Kurkutkin alkavat hissukseen kypsyä

Pitkä päivä kaartuu vähitellen iltaan. Hiukset ovat suihkun jäljiltä vielä märät. Mieli on taas hyvä ja rahoittunut päivän aikaansaannoksista. Vaikka päivällä meinasi känny lentää metsikköön ja kiukun nostattama höyry nousi hetkeä pidemmän ajan päästä, on tämänkin päivän loppusaldo selvästi plussan puolella. Mukavan aurinkoinen ja lämmin tiistai.

Pioniunikko on kylväytynyt viime kesän kukista

Taidanpa laittaa tietsikan kiinni ja hakea kuivat pyykit narulta. Ja ryhtyä viettämään tiistai-iltaa Ukkokullan kanssa. Nautiskellaan kesästä huomennakin.

Leena ja Anne Laurén, olette lämpimästi tervetulleita blogini pariin.
 

33 kommenttia:

 1. On todellakin epämieluisaa odotella puhelimessa ja kuunnella noita "paina se ja se"- juttuja. Minullakin kerran meinasi mennä älypuhelimen kanssa hermot samasta syystä, sillä en heti tajunnut miten puhelun aikana siihen löytyy ne numerot. Nyt en varmaan taas muistaisi :)

  Aikas samanlaisia suunnitelmia minullakin oli, on nimittäin kaksi arkivapaata. Tänään siistin pihalla ja ajoin nurmikon. Oli niin hyvä sää, joten ajattelin vaihtaa lakanat ja pestä ne. Oli aikomus siivota huomenna, mutta en sitten malttanutkaan. Koska aloitin niistä lakanoista, niin tuli sitten pikkutönö siivottua.
  Mietinkin miten voi todellakin olla niin palkisevaa laittaa puhtaat matot pestylle lattialle ja kukat maljakkoon. Niin, ilo on oikeastaan aika pienissä asioissa ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Äidin labra-asiat on hoidettu ja tänään kännykin taas toimi asianmukaisesti. Samoin koti on siivottu jokaista nurkkaa myöten ja puhtaat matot laitettu lattialle. Sisällä siivoaminen sujui hyvin, sillä ulkona on satanut tänään kaatamalla. Nyt alkaa taivas hiljakseen sinetä, joten ehkä vielä illalla pääsee pihalle kuvaamaan.
   Joskus ajattelen, että olenkohan ihan "normaali", kun viihdyn nykyisin niin hyvin näissä omissa nurkissa ja saan suurimman ilon puutarhatouhuista ja siistitystä kodista. Kukkiakin on nyt riittänyt maljakkoon, kun niitä tulee poimittua pois sateen jaloista.

   Poista
 2. Kiukku on aika hyvä keino saada aikaan pihalla, olen kans huomannut. Milloin ärsyttävät tyhmät naapurit, milloin venäjän jääkiekkojoukkue... mutta aina silloin kannattaa mennä jonkun oikein mahdottoman nokkospusikon kimppuun, saa revittyä ne juurineen maasta.
  Aivan ihana tuo maurinmalva, en tajua miksi en vieläkään ole saanut aikaiseksi hommata sen siemeniä. Viime keväänä taisin päästä niin pitkälle, että alleviivasin sen Maatiainen ry:n siemenluettelosta.
  Toivottavasti puhelinhomma huomenna luonnistuu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harmi, ettei kiukkua voi pussittaa tai muutenkaan säilöä. Sen avulla hommat sujuu kuin itsestään. Ei kai sinulla sentään tyhmiä naapureita ole. Suomalaisethan ovat niin naapurirakkaita, eivätkä laisinkaan kateellisia.....(vitsi,vitsi).
   Tänä keväänä löysin Maurinmalvaa ihan K-raudasta. En nimittäin tilannut siemeniä netistä laisinkaan, kun edellisiäkin oli pilvin pimein käyttämättä. Tykkään kovasti Maurinmalvasta, sillä se on takuuvarma kukkija ja kukkii myöhäiseen syksyyn. Äsken tosin pihalla käydessäni huomasin rankkasateen kaataneen Maurini, joten täytyy lähteä kohta virittämään sille tukea. Sadekin näyttää lakanneen ja taivaalla on jo enemmän sinistä kuin harmaata.

   Poista
 3. Minulta myskimalvat katosivat, mutta harmaamalvikin taimia nousee milloin mistäkin. Tänään oli ensimmäiset kukat avautuneet.
  Mansikoilla parhaillaan herkuttelen. Niin makeita. Minulla on vielä säilömiset tekemättä. Toivottavasti niitä on vielä ensi viikolla tarjolla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kävin tänään hakemassa meidän kaupan edustalta herkuttelumansikoita ja siellä sanoivat niitä riittävän vielä hyvin pariksi viikoksi. Mansikat oli aamulla poimittuja ja niin hyvälaatuisia, että sitä ääneen ihmettelin. Ainakin täällä satoi koko yön varsin kovasti.

   Poista
 4. Nautitaan. Vaikka tahtoo kokoajan sataa.. Ei kai tämmöstä kesäö toivottu. Hieno pioniunikko.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei toivottu tällaista kesää. Sellaista ihanan aurinkoista ja sopivan lämpöistä minä toivoin. Sellaista, että pihalla voi istua vielä iltasellakin ja nauttia lämmöstä iholla. Ja tietenkin välillä sopivasti sadetta, mutta ei näin, että sataa usein ja kovaa.
   Ehkä sitten ensi kesänä. Nyt täytyy nauttia niistä vähistä aurinkohetkistä. Ja pilvisellähän on mukavampi touhuta puutarhassa.

   Poista
 5. Sadepäivät on siivousta varten :) Yhdyn mieleipiteeseen mansikoista, ovat huippuhyviä, mutta ei kyllä ihan joka myyjällä. Välttelen täällä meillä yhden ison tilan mansikoita, yleensä ostan pienemmän tilan marjoja, maku on ihan eri ja laatu aina hyvä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on ollut muutaman viime vuoden ajan ihan oman kylän mansikoita tarjolla. Hänellä on jokunen pelto ihan tässä kylän laidalla ja toinen mokoma kunnan toisella puolella. Tulevat siis todella läheltä ja ovat aivan erinomaisen hyviä niin maultaan kuin laadultaankin, huonoinakin vuosina. Olen päättänyt, etten enää lähde muualta mansikoita etsiskelemään, vaan ostan näitä hyviksi havaittuja. Ovat ehkä hiukan kalliimpia, mutta eipä mene yhtään hukkaan. Eikä myöskään tule bensakuluja, kun saa läheltä.

   Poista
 6. Taidamme elää samaa elämänvaihetta äitiemme ja adrenaliiniemme kanssa...puhtia tulee ja kiukkua noiden iänikuisten puhelinautomaattien kanssa. Kuinka ihmeessä apua tarvitseva ihminen pärjää yksin tuossa viidakossa ja vielä hengissä, asiakaspalvelijat on laitettu kortistoon, taisivat olla liian korkeapalkkaisia ja liian ystävällisiä!

  No kiukusta saa puhtia ja ikävät ajatukset saa usein valutettua rikkaruohojen sekaan...puutarhalla on ihmeellisen terapeuttinen vaikutus! Meilläkin kurkkujen satokausi alkaa juuri, mansikat vielä tarhalta keräämättä ja mustikkametsä kutsuu!Upeita kuvia olet ottanut!

  Jaksamista ja kaikkea hyvää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minun vanhempani eivät omin avuin selviäisi laisinkaan. Äiti osaa käyttää kännykkää soittamiseen ja vastaamiseen, mutta jos pitää painella jotain ylimääräistä, hän hätääntyy ja kaikki menee pieleen. Isä ei osaa senkään vertaa. Järjestimme vanhempani neljä vuotta sitten Uudestakaupungista tänne lähelle, sillä pitkän välimatkan takia auttaminen kävi tosi vaikeaksi. Yhä enemmän he tarvitsevat apua ihan arkisiinkin asioihin ja jotenkin se työ on meistä viidestä lapsesta narahtanut minulle.Välillä kyllä väsyttää ja harmittaakin, kun vanhemmilla on niin paljon sairauksia ja lääkärissä juoksemista. Toisaalta olen ajatellut, että elämä on nyt tätä ja on tämän aika. Lapset ovat aikuisia ja omillaan, eikä lapsenlapsia vielä ole, joten vanhusten hoitaminen on poissa lähinnä omasta ajasta.
   Olen onnellinen, sillä minulla on puutarha. Se on todellakin aikamoinen sielun- ja mielenhoitaja. Sinne katosi taas eilinenkin kiukku. Kompostiin taisi mennä sitä käännellessä.

   Poista
 7. Sinne kitkentään ne kiukut häviää :) toivottavasti. En ymmärrä miten hipaisunäytöllä valitaan puhelun aikana numeroita, hyvä kun osaa vastata puheluun, tai soittaa.
  Mulla on jo myskimalvat levinneet vähän sinne ja tänne, joutuu kitkemään niitäkin, kunhan kukkivat.
  Tuo maurinmalva olis aivan ihana, en ole minäkään sitä mistään löytänyt :) tai muistanut etsiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kompostiin taisi eilinen kiukku upota, kuten tuossa Kivipellon Sailalle sanoin. Tänään kännykin taas oli yhteistyökykyinen ja sain äidin labra-asiat hoidettua.
   Maurinmalvan kasvatan joka kesä siemenistä. Ei se ainakaan minulla ole itse siementänyt, joten aina pitää muistaa siemenpussi jostain ostaa. Keväällä löysin Maurinmalvaa K-raudasta. Se on osoittautunut helpoksi kasvatettavaksi, kukkii hienosti ja pitkälle syksyyn.

   Poista
 8. Hiljaista sadetta kauniin kesäpäivän jatkeeksi. Koko päivän olen touhunnut pihalla mutta ei näytä puutarhahommat loppuvan.
  Älypuhelin on joskus aika raivostuttava tai ainakin siltä tuntuu. Myskimalvaa kylvin keväällä ja pieniä taimia on runsaasti, tavallinen malva ei meillä vielä kuki mutta suuret nuput ovat ihan pian avautumassa.
  Avomaankurkkusatoa ei minun kannata odotella, vain yksi kurkuntaimi on noussut pintaan ja ei sekään näytä kovinkaan elinvoimaiselta.
  Mansikat ovat todella hyviä ja meheviä ja niitä kannattaa nyt syödä.
  Kun blogiasi lukee niin sinä saat puutarhassasi ihan ihmeitä aikaan ja tuskin siinä aina on tuota "kiukkua" mukana, joka vielä lisää puhtia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse asiassa taidan nykyisin olla aika harvoin todella kiukkuinen. Elämässäni on ollut hyvin vaikeita aikoja, joten sitä on kaiketi oppinut nauttimaan pienistä iloista. Ja niitähän riittää, jos vain osaa ja jaksaa katsoa; Juuso, terveys, Ukkokulta, oma puutarha jne.
   Tänä vuonna puutarhan hyötypuolelta on odotettavissa minimaalinen sato. Punajuuretkaan eivät itäneet laisinkaan. Ja niitä olen pitänyt helppoina. Onneksi tämä hyötyviljely on meillä lähinnä mukava harrastus, eikä siitä odotetakaan leivän jatketta. Kiva, jos tulee maistiaisia, mutta hermoja ei sen takia kannata menettää.

   Poista
 9. Juu ei aurkonkoisilla ilmoilla siivota ollenkaan. Satteella näytetään hieman imuria keskilattialle. Vastapestyt matot kuitenkin ansaitsevat puhtaan lattian. Kiukkuisena saa kyllä töihin puhtia ja onkin hyvä, jos löytyy tekemistä, muuten saattaisi kiukku purkautua ihan väärään kohteeseen. Kissankellosi näyttää mielestäni harakankellolta. Kissankello on vaaleamman sininen ja harakankellossa on enemmän violetinsinistä, Minä odottelen kovasti pioniunikoitten kukkimista. Ne ovat aivan ihania kukkia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan hävettää tunnustaa, ettei vähään aikaa ole edes sitä keskilattiaa näytetty imurille. Mutta tänään on huusholli siivottu viimeistä nurkkaa myöten ja nyt on ihanan siistiä. Puhtaat matotkin pääsivät vihdoin lattialle ja siitäkös Juuso-kissa tykkää. On vissiin pehmeämpää lötkötellä matolla, kuin paljaalla lattialla.
   En tunne luonnonkukkia kovin hyvin, kun kaikki vapaa-aika menee lähinnä omassa pihassa möyrimiseen. Muistan, että lapsena tunnettiin kellokukat paremmin, kun niitä tuntui silloin olevan enemmän. Ehkä se on vain luulo. Kenties ne tunnisti siksi, että oli pienempi ja katsoi niitä ikäänkuin silmästä silmään.
   Pioniunikoista pidän kovasti, mutta jostain syystä onnistun parhaiten tuon lilan version kanssa.

   Poista
 10. Voi että tiedän tuon tunteen, kun mikään ei luista tuolla TK:ssa
  Onneks oli kesäpäivä ja sait puskea kiukun rikkaruohoon :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, talvella olisi voinut käydä lapioimassa lunta. Mutta entäpä varhain keväällä tai myöhään syksyllä. No, kyllä sitä puutarhassa aina kiukunpurkauskohteita löytyy.
   Ja tänään ei kiukkua enää edes ole.

   Poista
 11. Kyllä puutarha on sellainen paikka missä voi rauhoittus ja unohtaa huolensa.
  Minäkään en tykkää ollenkaan älypuhelimista. Minulle ei sen takia ole itellä sellaista joskus kun tarviin matkalla niin suloseni puhelimella ja hän saa soittaa.
  Hyvää keskiviikkopäivää sinulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puutarha on tosiaan aikamoinen voimavara monessakin mielessä. Pysyy kroppa ja päänuppi hyvässä kunnossa, kun pihalla touhuaa.
   Oma kännykkäni alkaa vedellä viimeisiään, joten siinä on osasyy siihen, ettei se aina kunnolla toimi. Mutta kyllä noilla älypuhelimilla välillä on kaikki muu helpompaa, kuin itse soittaminen.
   Keskiviikko alkaa kääntyä illaksi, joten mukavia loppuviikon päiviä sinulle ja Sulosellesi!

   Poista
 12. toisaalta hyvä kun kiukkuenergia älykännyn tai julkisen toimimattomuudesta, ukkokulta saa ol rauhas;) puutarhassa puuhastelu tasoittaa kummasti mieltä, siks siel varmaan niin paljon aikaani vietänkin kuten moni muukin. huomaan et siel nurkal ollut hivenen suosiollisemmat säät, mun malvani vasta nupuilla. kissaihmisenä voi harakankelloakin kutsua kissankelloksi, niin kauniita molemmat;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Parin viime viikon aikana on auringonpaisteessa ollut selvästi ihan kesäisen lämmintä. Mutta vettä tulee kyllä ihan joka päivä. Tänään todella pitkään ja runsaasti. Ja säätiedotuksen mukaan samoilla eväillä mennään eteenpäinkin.
   Meidän Ukkokulta on Hämeestä kotoisin, eikä hänen kanssaan tahdo kiukku purkautua laisinkaan. Ehkä hänen avullaan olenkin vuosien mittaan oppinut, että paras päästää kiukku kerralla ulos ja sen jälkeen elo jatkuu normaalina.
   Harakankelloksi ovat muutkin tuon kellokukan nimenneet, mutta sanotaan sitä Juuson mieliksi kissankelloksi. Kun niitä aitoja kissankelloja ei pihaan ole vielä eksynyt.

   Poista
 13. Joo, tiedän tunteen. Kiukku saa kyllä aikaan sellaisen energiavirtauksen ja moni kökkö homma tulee tehtyä! Täällä oli eilen hieno päivä ja nyt tulee vettä taivaan täydeltä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joskus ottaa niin vietävästi päähän, kun ihan yksinkertaisten asioiden hoitamiseen täytyy käyttää aivan mahdottoman paljon aikaa ja energiaa. Vaan sinne se kiukku upposi ja jäi - puutarhan rikkaruohoihin ja kompostiin.
   Eilen täälläkin oli oikein kesäinen päivä. Vasta illansuussa meni pilveen ja alkoi ripottelemaan vettä. Tänään sitä vettä on sitten tullut eilisenkin edestä. Nyt sentään pilvet ovat väistyneet ja aurinko paistaa.

   Poista
 14. Tänä kesänä kannattaa olla tarkkana näissa sisä- ja ulkohommissa. Nimittäin jos ei sada, niin ulkona ollaan. Sisähommiin jää nyt aikaa ihan tarpeeksi.
  Noissa äidin terveydenhoitoasioissa menee pinna aika helposti. Miten tuo julkinen puoli ei saa asioitaan mitenkään järjestykseen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, olen yrittänyt rynnätä pihamaalle heti, kun sadesäät taukoavat. Silti kyllä kaipaan sellaisia lämpimiä päiviä, jolloin ulkona tarkenisi pelkästään istuskella. Niitä ei kyllä kovin montaa ole ollut. Heti kun istahtaa, alkavat mustat pilvet vyöryä taivaalle ja kohta jo tulee vettä kaatamalla.
   Joskus ajattelen, että valtion ja kuntien hallinnossa ollaan jumiuduttu jonnekin menneille vuosille. Ei osata hyödyntää nykypäivän tekniikkaa ja ihmisten taitoja, vaan tehdään siten, kuin on aina totuttu tekemään.

   Poista
 15. Mihinkään ei enää voi soittaa ilman että paina sitä ja paina tätä eikä missään pääse puhumaan oikean ihmisen kanssa, sitä arvostaisin. Esim. hammaslääkäriin jos joutuu perumaan ajan, saa uuden postissa, vain todetakseen, ettei se sovi. Sitten taas uusi soitta ja uusi aika ja kohtahan onkin jo joulu, ennen kuin hammas on kunnossa :(

  Sisuuntuminen onkin hyvä purkaa hyödylliseen ja mikäs parempi kohde kuin rikkaruohot - ja niitä tänä kesänä riittää!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nimenomaan. Yksinkertaisenkin asian hoitamiseksi joutuu istumaan ja odottamaan puhelimessa, painamaan numeroita ja ruutuja ja ties mitä ja asiat vain pitkittyvät. Parasta on, kun kaiken sen näpyttelemisen ja musiikinkuuntelun lisäksi ilmoitetaan, että samat asiat voit hoitaa myös netissä. Sitten, kun menet nettiin, siellä on kokoelma vastauksia yleisimpiin ongelmiin, joista ainutkaan ei sovi juuri sinun tarpeeseesi. Kyllä sitä tosiaankin kaipaa ihmiskontaktia, jonka kanssa asian saisi hoidettua kertaheitolla selväksi.
   Vesisateet ovat tosiaankin saaneet rikkaruohot rehottamaan. Onneksi ne lähtevät kosteasta maasta helposti, mutta ilmestyvät yhtä nopeasti uudelleen. Pitäisi varmaan ryhtyä myymään terapia-aikoja omaan puutarhaan. "Tule ja pura kiukkusi rikkaruohoihin. Vain 10 euroa/tunti ja olet kuin uusi ihminen".

   Poista
 16. Oikeita kissankelloja ilmestyy teiden pientareille vuosi vuodelta ainakin täällä Keski-Pohjanmaalla. En tiedä mistä johtuu. Välillä olivat jo aika harvinaisia. Olipa muuten mukava kuulla että pioniunikko kylväytyy itsekseen. Minulla on sitä ensimmäistä kesää ja mielenkiinnolla odotan nuppujen aukeamista.

  VastaaPoista
 17. Juu, kyllä on mennyt hankalaksi tuon julkisen terveydenhuollon tavoittaminen, siksi yritän sitä välttää... Erikoissairaanhoito kyllä toimii, kun sinne asti on päässyt, ainakin joskus.

  Onpa sinulla upea maurinmalva, olen kateellinen, koska en itse saanut maurinmalvakylvöä onnistumaan :(

  VastaaPoista
 18. tiedän tuon tunteen älykännnykän että palvelunumeroiden kanssa

  VastaaPoista

Päivänkakkara, kielonkukka, metsätähti, nurmennukka
kuiskii meitä seurakseen, puutarhan helmaan suloiseen.
Kommentista mukava muisto jää, se pitkään mieltä lämmittää.
Kiitos Sinulle vierailustasi!