tiistai 28. huhtikuuta 2020

Rumia ankanpoikasiako?

Malus purpurea 'Royalty' - Koristeomenapuu

Lumenvalkoisten joutsenten poikaset ovat lapsuusvaiheessaan harmaita ja kuulussa sadussakin rumiksi ankanpoikasiksi nimettyjä. Samanlaista muuttumisleikkiä rumasta ankanpoikasesta uljaaksi joutseneksi voi seurata omassa puutarhassa, kun kaikki kasvit heräävät uuteen kasvukauteen kuka millaisessakin asussa.

Erythronium Pagoda - Koiranhammas

Koiranhammas on saanut nimensä mukulan muodosta. Se kuulemma muistuttaa koiranhammasta, mikä on jäänyt minulta huomaamatta. Lehdet sillä ovat hauskasti laikukkaat ja poimureunaiset. Ehkä kasvi on ollut niin täpinöissään keväästä, että se on puskenut innosta täristen lehtensä mullasta ilmoille. Näitä kavereita täytyy muistaa vahtia, että näkee niiden keltaiset, turbaanimalliset kukat parhaimmillaan.

Hyacinthus

Hyasintit ovat niinikään hauskoja työntäessään muhkeaa nuppurykelmäänsä yhä ylöspäin. Ensimmäisenä keväänä niissä on voimaa ja pyöreyttä. Seuraavina kukka tuppaa olemaan pienikokoisempi.


Jouluiksi ostetut hyasintit olen laittanut kevään tullen maahan. Kuvan pari yksilöä ovat nousseet jo useampana keväänä. Niitä pitää osata käydä katsomassa, sillä mittaa kukkavarsilla ei paljoa ole ja kovin on hapsuinen heidän olomuotonsa. Nämä ovat jotenkin kovin sympaattisia jaksaessaan vuosi toisensa jälkeen nousta minua tervehtimään.

Narcissus Barrett Browning

Narsissien kanssa minulla ei ole ollut erityisen hyvää tuuria. Joitakin ihan tavanomaisia nousee vuodesta toiseen, mutta vähänkin erikoiset näyttävät vähitellen katoavan. Saaripalstan Sailan narsissipostauksia on aina ilo käydä lukemassa, sillä hänellä lienee viherpeukalon lisäksi narsissinimetön.

Kaikki tetet tuijottavat naapurin suuntaan

Tetenarsissien kanssa olen pärjännyt erikoisuuksia paremmin. Joka kevät tyrkkään ruukkuasetelmiin ostamani tetet multaan, kun ne ovat aikansa ilahduttaneet kauniilla kukinnallaan. Joskus olen saanut tetejä myös anopilta ja saman kohtalon kokevat nekin. Tänä keväänä tetet ovat nousseet erityisen runsaina ryppäinä. Kovin isoiksi ne eivät maassa kasva, mutta niiden keltainen väri näkyy hyvin muuten vielä matalassa ja osittain ruskeassa maisemassa. 

Suosittelen kaikkia laittamaan omat tetensä multaan. Parhaiten olen onnistunut niiden suhteen, jotka istutan maahan samantien kaivamisen mahdollistuessa. Syysistukseen jätetyt tuppaavat kuivumaan.

Mahonia

Mahonia ei ole laittanut lainkaan pahakseen leutoa talvea ja lumettomuutta. Tänä keväänä en suojannut ikivihreitä laisinkaan, sillä maa on ollut kaiken aikaa sula ja kasvien juuret ovat saaneet juotavaa kevätauringon myötä. Normaalistihan maa on umpijäässä siinä vaiheessa, kun kevätaurinko alkaa porotuksellaan herätellä ikivihreitä. Silloin ne tarvitsevat varjostusta.

Tappotalvena 2015/2016 mahoniani kärsivät melkoisesti ja luulin ne jo menettäväni. Blogiystäviltä saatujen ohjeiden mukaisesti leikkasin kuolleet osuudet pois ja niin vain mahoniat virkosivat. Nyt niissä on runsaasti nuppuja kukintaa lupaamassa.

Trillium erectum - Punakolmilehti

Kolmilehdellä on hurja kiire kasvaa ja kukkia. Vasta muutama päivä sitten huomasin sen nousseen ja nyt jo nuputkin ovat ilmestyneet. Hänelle pitäisi antaa soittokello hyppysiin, jota kilkuttamalla kutsuisi minut kukan avautumista katsomaan. Ettei vaan näy niin, kuin joskus on tapahtunut, kukka jää kokonaan näkemättä.

Ligularia dentate - Kallionauhus

Kallionauhuksen auki kääriytyviä lehtiä ei voi oikein kauniiksi sanoa. Myrkynvihreitä dinosauruksiahan nuo ovat. Itse asiassa kallionauhus on mielestäni vähän ristiriitainen kasvi, josta en tiedä tykkäänkö vaiko en. Se on kotiloiden suurta herkkua, mutta epäilen, etteivät kotilot paljon vähene, vaikka kallionauhuksen hävittäisinkin. Loppukesästä avautuvat keltaiset kukat ovat perhosten suosikkeja ja siinä riittää syytä antaa kallionauhuksen kukkia paikallaan. 

Scilla bifolia - Pikkusinililja

Kas kummaa, kun en ole aiemmin pikkusinililjoja puutarhaani istuttanut. Viime syksynä hankin niitä OmaPiha-lehden tilaajalahjana. Kyllä kannatti, ehdottomasti. Nämä pikkuiset kasvit ovat niin sieviä, että niiden ääreen kannattaa kerran jos toisenkin polvistua ihastelemaan. Etenkin nuppuvana on kaunis sini-lila-punan läikehtiessä pienissä palleroissa. Tämän pienen sipulikukan merkitsen jo valmiiksi syksyn hankintalistalle.

Prunus Accolade - Kirsikka 'Kevätsuudelma'

Vuoden 2016 äitienpäiväkukkani, kirsikka Kevätsuudelma on istutuskeväänsä jälkeen kukkinut todella vaatimattomasti. Neljä-viisi kukkaa ja siinä se on sitten ollut. Nyt nuppuja näyttäisi olevan enemmän. Ehkä minun pitää istahtaa tuolille pienen puun ääreen, jotta kukinta ei missään nimessä jäisi näkemättä. 

Chionodoxa lucillae - Isokevättähti 'Alba'
 
Ihmeteltävää nousee mullasta päivittäin. Puutarhurin ruuhkaviikot ovat siis alkaneet. Ei riitä yksi kierros päivässä, vaan tarkistusreissuja tulee tehtyä aamuin illoin ja jokunen siinä välissäkin. Yhtään ei haittaa, vaikka välillä joutuu vähän tuumailemaan, mitä on tullut tähänkin istutettua. Sieltä ne tiedot taas pulpahtavat muistin syövereistä. Joskus hitaammin, kuin itse kasvit. Juhannukseen mennessä viimeistään olen jo jotakuinkin kartalla. Luulisin.


Sanoitko, että kaikki on jo koettu?
Katso kevättä.
Se osoittaa sinulle, miten väärässä olet.

- Anna-Mari Kaskinen -
 

36 kommenttia:

  1. Minulla sama havainto: unohdan talven aikana kaikki kasvien nimet ja niiden paikat! Onneksi on hyvät muistiinpanot, joista voi tarkistaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On minullakin kasvilistat paikoittain ja aakkosittain. Harvemmin niitä listoja tulee kuskatttua mukana ja keväällä pihalla pyöriessä pitää kaivella muistiaan. Talven aikana muut asiat ovat enemmän mielessä ja ehkä siksi kasvien nimet unohtuvat.

      Poista
  2. Muistiinpanot ja pihakartta olisi paikallaan ja sitä joskus yritin tehdä sen jääden sitten unholaan, mutta taimistoreissun jälkeen teen listan ostoksista ja niistä on helppo nimet tarkistaa, samoin ostopaikka ja ostovuosi.

    Maasta puskevat alut eivät todellakaan aina kaunottarilta näytä saati puiden oksien pullistumat, mutta hetki vain niin kaunottaret antavat parastaan! Sinulla jo trillium on nupulla - hieno juttu! Meillä ei vielä. Viime vuonna tuo erectum sekosi meillä ja kukki moneen kertaan pitkin kesää ja vielä syksylläkin. Pääsiäisnarskut todella kannattaa laittaa maahan jo keväällä voimia keräämään.

    Mukavaa vappuviikkoa sinne teille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kartan piirtämistä olen monen monta kertaa suunnitellut, mutta siihen pitäisi löytää jokin tietokoneohjelma, sillä käsin piirtämisessä olen surkea. Istutuslistat minulla kyllä on paikoittain ja aakkosittain, vaan enpä niitä yleensä pihalla mukana kuljeta.
      Kävin ihastelemassa postauksessasi ihania narsissejasi. Kehuin Saaripalstan Sailan omaavan narsissinimettömän ja sellainen on kyllä sinullakin, ellei peräti molemmissa käsissä.
      Tänään laitoin pääsiäisen tetejä multaan. Sisäänkäynnin tetet ovat vielä niin hyväkuntoisia, että saavat kaunistuttaa ruukuissa toistaiseksi.
      Vapusta on tulossa vähän viileä. Ehkä se saa ihmiset käyttäytymään järkevästi. Mukavaa vapun odotusta sinulle!

      Poista
  3. Et usko miten iloiseksi minut teki jo pelkästään se, että omaan kevätsuudelmaani ilmestyivät silmut sen merkiksi, että elossa ollaan. Toivottavasti joskus laillasi pääsen nauttimaan myös kukinnasta. Voi miten kaunis kuva kevättähdistä. Kuten jo edellisessä kommentissani totesin, sinulla on kasvien kasvu aikaisessa. Mahoniassakin jo upeat nuput.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Uskon kyllä, sillä itsekin iloitsen tavattomista usein ihan pienistä asioista. Puutarhaihminen on luonnon armoilla ja tottunut sietämään pettymyksiä ja odottamaan onnistumisia. Toivottavasti kevätsuudelmasi päättää tehdä edes muutaman nupun.
      Mukavaa vapun odotusta sinulle!

      Poista
  4. Kiitos narsissinimettömän mainiosta arvonimestä! Kaimallani Kivipellossa on muuten samanlainen! Todella harmi, että narsissien kanssa ei ole onnistunut, mutta onhan noissakin, ja tetet jotenkin riemastuttavia lyhyillä varsillaan ja iloisilla kukillaan. On mysteeri, miksi jotkut narsissit eivät onnistu, tai sitten jossakin kohtaa ei onnistu, mutta ei auta kuin yrittää yhä uudestaan ja erilaisia ja eri kohtiin. Olen huomaavinani, että ne kaipaavat aurinkoa, sillä hyvässä uskossa hienoon lehtomaiseen paikkaan laittamani, tai kirsikkapuun varjoon, eivät oikein kukoista eivätkä lisäänny ollenkaan, pikemminkin taantuvat.
    Onpa tosiaan hauskan aaltoilevat lehden reunat Pagodalla! Koiranhampaan sipuli on tosiaan kapea ja kaareva, on se vähän hampaan näköinen.
    Heh, kallionauhus on todella melko luotaantyöntävän näköinen monsteri!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kas, kun en tajunnut Saila-kaimasi narskunimettömiä kehua käydessäni ihailemassa hänen niitä hänen postauksessaan. Asia on nyt korjattu.
      Ehkä narskut, kuten monet muutkin kasvit viihtyvät lehdoissa kotimaissaan. Täällä niiden pitää sopeutua koleuteen. Tulppujen sijasta taidan jatkossa keskittyä narsisseihin ja tarjota niille aurinkoa. Sitä kyllä nykyisin riittää.
      Välillä mielikuvitus laukkaa turhankin vikkelästi kasveja katsellessa. Liittyy todennäköisesti vakavan puutarhahörhöyden diagoosiin.
      Leppoisaa vapun odotusta sinulle ja kissapojille!

      Poista
  5. Oi, miten ihana postaus ja tuo runo oli piste iin päälle!
    Kaikkea kaunista puhkeaa kukkaan, vaikka ensin saattaisikin näyttää vähän rumalle tai vaatimattomalle. Tässä kohtaa vuotta sitä kyllä kiljuu ilosta, kun näkee pienimmäkin elonmerkin kasveissa. Ja moni muukin kasvi saisi omata tuon kellon, että mikään ei vain jäisi huomaamatta.
    Ja tuosta sun kevätsuudelmasta olen todella iloinen. Se ilahduttaa suo takuulla tänä vuonna aienpaa enemmän.
    Ja minäkin haluaisin sellaisen narssinimettömän, niin kuin minunkin mielestäni Sailalla on tai kummallakin Sailalla on. Olen niin ihastunut nykyään narsisseihin. Tuo alatantereen "narsissimeri" ei yrityksistäni huolimatta ole ihan mereksi kasvanut ja yritänkin istutella niitä nykyään enemmän tänne yläpihalle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kevät on niin ihanaa aikaa. Joka vuosi samat kiljahdukset ja iloiset jälleennäkemiset, eikä niihin koskaan kyllästy.
      Kirsikkapuun istuttaminen vaatii näköjään kärsivällistä odotusta. Puun ostaessaan kuvittelee heti saavansa vaaleanpunaisen pilven puutarhaansa, mutta siihenpä meneekin vuosi jos toinenkin. Kävin tänään meidän kylän ostarilla tarkastamassa rusokirsikoiden tilanteen ja ne ovat taas täynnä nuppuja. Kunhan tulee lämmintä, nuput aukeavat.
      Jatketaan narsissinimettömän kasvattamista istuttamalla jatkossakin lisää narsisseja. Jollei saada merta, toivottavasti edes lampi.
      Mukavaa vapun odotusta sinulle!

      Poista
  6. Kaunis tarina!
    Keväällä voi rakastua uudestaan....(minulla aina tuommonen outous,pyörii keväisin mielessä:)
    Kaunis runo!
    Kukkaispäivää,Sinulle Between!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ilman muuta keväällä voi rakastua uudestaan. Siinä ei ole mitään outoa. Ukkokullan kanssa romantiikka on arkipäiväistynyt, joten niinpä rakastun joka kevät puutarhaan, uudelleen ja uudelleen.
      Sinulle myös kukkaisia päiviä ja oikein mukavaa vapun odotusta!

      Poista
  7. Kaikenlaista jännää ja kaunista näkyy nousevan!

    Itse en myöskään muista mitä kaikkea olen mihinkin laittanut, eikä kaikkea pysty tarkistamaankaan mistään. Välillä se harmittaa, mutta listojen ja karttojen tekeminen ei vain ole minulle luontaista, niin en ole edes yrittänyt. Lajikenimet selviävät kuitenkin yleensä joko pienellä googlettelulla tai viimeistään joltain kanssaharrastajalta kysymällä. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kevät on silkkaa löytämisen iloa, kun kaikki kaunis puskee taas innolla ylös mullasta.
      Minulla on kyllä tarkat istutuslistat, mutta eipä niitä tule kuskattua pihalla mukana. Vanhemmat istutukset ovat jo painuneet mieleen, mutta edellisen kesän uudet kasvit hakevat paikkaa muistilokeroissa.
      Googlettamalla tosiaan löytää nopeasti nimet ja muut tarvittavat tiedot. Toisinaan myös uusia innostuksen kohteita.
      Mukavaa vapun odotusta sinulle!

      Poista
  8. Minä en ole koskaan saanut tete narsuja onnistumaan! Laitan ne aina maahan heti, kun ovat kukkineet. Koskaan eivät nouse seuraavana vuonna. Mutta taas yritän!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jatka vaan sitkeästi tetenarskujen maahan laittamista. Ei minullakaan aina ole onnistunut, mutta vihdoin alkaa sujumaan. Tänä keväänä olen aivan ihmeissäni niiden runsaudesta.
      Mukavaa vapun odotusta sinulle!

      Poista
  9. Hyasintit ovat kyllä varsinaisia sinttejä kun saavat itsensä punnerrettua valoon. Mutta ihanan sitkeitä sinttejä ja siksi niin suloisia. Pitääpä muistaa heti tänään jemmata johonkin aurinkoiseen paikkaan pääsiäiseksi ostamani keltaiset hyasintit.

    Ihanaa kukintaa sinulla siellä jo on ja hienosti mahoniasi elpyi. Se olikin ihan kamala talventekele kun tappoi niin paljon kasveja.

    Olen jo oppinut säilyttämään istuttamieni kasvien isot pakkauslaput, ne kädessä on kiva kävellä tunnistusreissuilla.

    Taidanpa lähteä pihalle tässä lämmityksen välillä. Koleaa on.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sipuleina istuttamani hyasintit kukkivat näköjään paremmin, kuin nuo sisällä ruukuissa olleet. Omat hyasintit puhkeavat kukkaan varmasti heti, kun sää vähän lämpenee. Niin hyvin niitä on nyt noussut. Tänään näin kaupalla käydessäni eräässä pihassa runsaasti vaaleanpunaisina kukkivia hyasintteja. Ne olivat aivan talon seinustalla, joka on varmasti lämmin paikka.
      Mahonia on tappotalven jälkeen innostunut kasvamaan ja kukkimaan. Kovin montaa kasvia en silloin menettänyt, mutta hidas ja surkea se kevät alkuun oli.
      Minäkin säilytän kasvilaput, mutta säilön ne yhteen laatikkoon. Kukkapenkeissä ne haalistuvat ja murenevat, eikä niistä sen jälkeen näy enää mitään.
      Koleaa on. Sammutin patterit viikko sitten ja nyt niitä pitänee vähitellen laittaa taas päälle, ettei varpaat jäädy sisällä tepastellessa.
      Mukavaa vapun odotusta sinulle!

      Poista
  10. Sinulla on ihan valtavasti kasveja! Katselen vaan ja ihmettelen. Joskus laitan jonkun nimen muistiin, ihan vaan varalle...
    Kasvuasioihin en osaa kommentoida juuta enkä jaata ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minusta taas tuntuu, että minulta puuttuu lukuisia ihanuuksia. Toisten blogeja lukemalla löytää hienoja tuttavuuksia, joita on mukava kokeilla. Minulla on ns. vinkkivihko, johon merkkaan mielenkiintoisen kasvin ja blogin, josta sen olen bongannut. Kaikkia en tietenkään itselleni hanki, mutta sitä reittiä moni kasvi on meille tullut.
      Mukavaa vapun odotusta sinulle!

      Poista
  11. Voi ku nättiä! Kannattaa ehkä tosiaan parkkeerata itsensä kukinnan vierelle ja vain nauttia :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen jo pessyt ja laittanut kesäsäilöön osan talvivaatteista, joten kolmilehden nupun avautumisen vahtiminen voi aiheuttaa vilunväristyksiä. Mutta aamulla käyn kyllä taas vilkaisemassa.
      Mukavaa vapun odotusta sinulle!

      Poista
  12. Ihana tämä postaus kokonaisuudessaan, sinulla on siellä vaikka mitä kasvamassa - toisin kuin täällä meillä. Huomaa hyvin maantieteellisen etäisyyden.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suomen pituuden huomaa hyvin näin keväällä. Nyt on lisäksi ollut aika koleita säitä ja yöpakkasia, joten hidasta on kehitys parhaillaan täälläkin. Jospa vapun jälkeen kevät jälleen alkaisi harppomaan kohti kesää. Niin sinun kuin minunkin puutarhassani.

      Poista
  13. Uudestaan kukkivat sojottavat hyasintiti ovat jotenkin sympaattisia, sinnikkäästi nousevat vaikka ovat harvoja kuin mitkä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Samaa mieltä. Minusta nuo hapsuhyasintit ovat liikuttavan sinnikkäitä. Puutarhassani on tilaa "erilaisille nuorille".
      Mukavaa vapun odotusta sinulle!

      Poista
  14. Kyllä aika puutarhassa lisääntyy, kun nuo keväiset ihanuudet maasta nousevat. Niin monenlaista, mutta kaikki omalla tavallaan ainutlaatuisen kauniita. Ja se löytämisen ilo, kun ei muistanutkaan, että oli jonkun uuden kasvin syksyllä istuttanut. Tetet kukkivat täälläkin mukavasti uudelleen, ovat ehkä tavallistakin pienempiä, mutta iloisia väripilkkuja iloitsemassa keväästä. Siellä on kevät jo pitkällä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kevät edistyi hyvin, kunnes tuli nämä viime päivien koleat säät. Tänäänkin satoi lunta.
      Ei haittaa vaikka kaikkia nousevia ei muistaisikaan. Yhtä paljon ne ilahduttavat joka ikinen kevät.
      Mukavaa vapun odotusta sinulle!

      Poista
  15. Kaikkii kaunista on siellä jo näkyvissä. Yllätyin, jotta mahonia selevivää siellä eteläsuomessa. Suomi on pitkä mua ja tällä korkeuvella vielä routookin on. Eilen kuulin radiosta, 20km. Joensuusta pohjoseen on vielä 60senttii lunta ja hiihtämänn piäsöö. Ei hevin talavi otettaan helitä. Meilläkin nyt alakaa pilikottoo punnertajia. Kovasti on ahkeroitu myökin puutarhassa. On monenlaista projektii mänössä! Kansioon yritän kaikki kuitit laittoo, mistä tarkistelen mitä oon ostanu. Istutuspaikat on välillä hapusessa ja jännittää mitä mistäkin nousoo. Mukavoo aikoo on!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mahonialla ei ole ollut vaikeuksia lukuunottamatta talvea 2015/2016.
      Sen verran koleaa on täälläkin ja lunta ripottelee aina välillä, että tällä menolla pitää talvikamppeet kaivaa uudelleen esiin. Hiihtämään ei sentään pääse. Routaa meillä ei ole ollut koko talvena. Tammikuussa saattoi hyvin kaivaa maata.
      Puutarhatyöt ovat sen verran mukavia, ettei niitä edes töiksi laske. Laitahan postauksia ahkerointisi kohteista.
      Mukavaa vapun odotusta sinulle!

      Poista
  16. Tlin kateellisena vilkaisemaan, mitä ihanuuksia teillä jo kasvaa. Meillä kun on viiden sentin kasuinen jääteli ja lunta ripottelee. Eikä olla Lapissa vaan keskellä Suomea =(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kevät on täällä jo pitkällä, vaikka tänään ripottelee vähän väliä lunta ja ilma on turhan kolea. Kyllä se teidänkin jää sulaa, vaikka nyt näyttää epätoivoiselta.
      Mukavaa vapun odotusta sinulle!

      Poista
  17. Missähän ne rumat ankanpoikaset ovat, sillä minä näen vain toinen toistaan suloisempia kasvuun heräilijöitä? Tai no, kallionauhusta ei voi kovin suloiseksi kehua. Hyasintti sen sijaan näyttää paljon kauniimmalta kuin omani, joiden lehdet eivät ilmeisesti tiedä, että niiden pitäisi olla vihreät. Aiemmin ne loistivat kirkkaan keltaisina, nyt ne ovat likaisen oranssinkellertäviä. Ovatkohan ottaneet nokkiinsa napakoista yöpakkasista? Nuput ovat kuitenkin napakat ja hyvin pontevasti puskemassa lehtien välistä. Nuo pikkusinililjat ovat kerrassaan hurmaavia.
    Ihan kummallinen sää on tänään(kin) ollut; hetkittäin paistaa aurinko ja samaan aikaan sataa lunta. Pieniä rakeitakin tuli iltapäivästä. Todella kylmää on taas tänään ollut, varmaan lähempänä nollaa nytkin. Saa heilua ihan tosissaan lapionvarressa, ettei tule kylmä. Onneksi en vielä pessyt toppavaatteita, sillä näyttää niille kuitenkin olevan vielä käyttöä.
    Mukavaa vappuviikon jatkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eipä ole rumia ankanpoikasia ja kauniita joutseniahan noista kaikista tulee. Eniten ehkä juuri nyt odotan kirsikkapuun kukintaa. Jollei sää lämpene, sitä saa kyllä vielä odottaa. Meilläkin satoi lunta kaikissa olomuodoissaan ja mittari näyttää nyt vajaata yhtä lämpöastetta. Pesin osan talvivaatteista ja niitä on saanut kaivaa takaisin esille.
      Sinun hyasinttisi on selvästi erilainen nuori. Luulisi, että hyasintti sietää jonkin verran pakkasta, mutta ehkä se on silti ollut kukalle liikaa.
      Pikkusinililjat ovat todella kauniita, etenkin läheltä katsottuna. Niitä aion syksyllä istuttaa ison ryppään. Nyt kaikki on aika hajallaan. Toivotaan, että lisääntyvät isompien sisarustensa lailla.
      Huomenna se vappu on. Toivotaan sen jälkeen kevään etenevän.
      Iloista vappua sinulle ja pikkuisille!

      Poista
  18. Kyllä on kaunista ja jo niin monenlaista kukintaa. Kevääseen ei koskaan kyllästy, ensimmäiset kevätkukat ovat niitä parhaita. Mukavaa vappua sinullek!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei todellakaan kevääseen kyllästy. Jaksan joka vuosi ihmetellä, miten innolla sitä odottaa ja miten aina yhtä suurella ilolla kaikkien kasvien kasvua seuraa.
      Iloista vappua sinulle!

      Poista

Päivänkakkara, kielonkukka, metsätähti, nurmennukka
kuiskii meitä seurakseen, puutarhan helmaan suloiseen.
Kommentista mukava muisto jää, se pitkään mieltä lämmittää.
Kiitos Sinulle vierailustasi!