torstai 4. kesäkuuta 2020

Alkukesän valkeita kukkijoita

Malus domestica 'Huvitus" - Omenapuu

Omenapuut aloittavat parhaillaan kukintaansa. Nuppuja kaikissa neljässä puussa on valtavasti. Ensimmäisenä kukkansa avasi Huvitus ja Valkeakuulas kirii hyvänä kakkosena. Punakanelikin yhtyy joukkoon ja viimeisenä tulee syysomena.

 
Pölyttäjiä ei kukissa pörise samalla innolla kuin viime kesänä. Toivottavasti kuitenkin sen verran, että saamme satoa. 

Rhododendron Cunningham's White

Rhodo Cunningham's White on nuppuisena vähän samanlainen, kuin omenapuutkin. Nuppu on vaaleanpunainen, mutta avauduttuaan siinä ei ole häivähdystäkään rosaa. Ei, vaan hiukan keltaista, kuten kuvasta näette. Cunningham's White saattaa kukkia vielä syksyllä toistamiseen. Silloin tosin paljon kevättä vaatimattomammin.

Narcissus Sir Winston Churchill

Narsisseja puutarhassani on tänä keväänä kukkinut aika vähän. Voittopuolisesti keltasävyisistä mm. Las Vegas ja muutama muu. Valkoisista Mount Hood on jo lopettamassa. Kuvan Sir Winston Churchill on vasta aloittanut. Se muistuttaa perunanarsissia. Tuoksusta en voi sanoa mitään. Ehkä on pyydettävä Ukkokultaa nuuskaisemaan, tuoksuuko ja millaiselle.

Narcissus Recurvus

Recurvus on minusta aivan ihana. Hänen nuppujensa avautumista sain odottaa pitkään. Tuumin jo, tuleeko hoikista nuppuvarsista kukkaa laisinkaan. Tulihan sieltä.

Anemone sylvestris - Arovuokko

Arovuokkoa minulla ei ole vielä kovin montaa vuotta ollut. Jonkun blogista tai pihasta tämän bongasin ja itselleni halusin. Tykkään kovasti, vaikka onkin hurja leviämään. Pariin paikkaan olen arovuokkoa siirtänyt, jotta se täyttäisi korkeampien kasvien tyvialueita. Voi olla, että jonain päivänä manaan itseni moisen teon vuoksi Etelänavan jäätikölle saakka. Toivottavasti näin ei käy, sillä tykkään kovasti lämpimistä kesäilmoista.

Prunus domestica subsp. insititia  - Kriikuna

Kriikunan kukinta meni tänä(kin) vuonna ohi supernopeasti. Viime kesänä saimme kolmesta kriikunapuusta todellisen jättisadon. Vieläkin on pakastimessa muutama rasia kriikunoista ja aronioista valmistamaani mehua, josta keitän kiisseliä aamupuuron lisukkeeksi.

Spiraea 'Grefsheim' - Norjanangervo

Kriikunan tapainen pikakukinta on norjanangervoillakin. Arvon itseni kanssa aina, onko parempi leikata norjanangervoja keväällä ennen kukintaa, heti kukinnan jälkeen vaiko vasta syksyllä. Taidan tällä kertaa leikata alapihan rengaspenkin angervoista osan alas, koska sieltä olen vanhempia oksia ottanut vuosien mittaan pois useinkin. Sen sijaan pikkupuutarhan angervot ovat saaneet rauhassa ränsistyä, enkä aio niiden alasleikkausta siirtää enää yhtään. 

Spiraea chamaedryfolia - Idänvirpiangervo

Työhuoneseinustan angervojen alasleikkauksesta on pari vuotta. Ne eivät leikkausta kaipaa. Paitsi välistä piti kaksi puskaa leikata, sillä ne eivät tehneet lehtiä nyt laisinkaan. Toivottavasti eivät ole kokonaan kuolleet, sillä pitkästä rivistöstä on vaikea kaivaa kahta pensasta pois. Toisaalta aukkoakaan ei voi jättää. Näyttäisi hölmöltä. Täytyy seurata tilannetta ja pohtia mahdollista ratkaisua.

Viola - Orvokki

Nämä kuvan orvokit kasvavat talon kulmalla, pensaiden alustalla. Lähellä olevan salaojakaivon kannella on monena kesänä ollut ruukussa orvokkeja. Niitä nyppiessäni olen nakannut orvokinjämät pensaiden alle. Sinne on siis kertynyt siemeniä, joista kasvaa nyt hauskan näköinen "orvokkipenkki".

Viola - Orvokki

Kevään ensimmäiset kesäkukat ovat aina orvokkeja. Vapun aikaan ostin isomman määrän, jotka istutin kahteen kukkalaatikkoon pergolan kaiteen reunalle. Nämä valkoiset pikkuorvokit näyttävät vähän kiukkuisilta. Vai ovatko juuri heränneet ja siristelevät silmiään aamun auringossa.

Prunus pumila var. debressa - Lamohietakirsikka

Lamohietakirsikka kuuluu niihin kasveihin, joka joskus "oli saatava", vaikka kunnon paikkaa sille ei ollutkaan. Se on viettänyt monta vuotta Oikearinteessä. Huomasin sammalleimun, pikkutalvion ja sulkaneilikan kasvaneen lamohietakirsikan lomaan niin tehokkaasti, ettei valkoisia kukkia kunnolla edes näkynyt. Hetken kävi mielessäni kirsikan siirtäminen toiseen paikkaan, vaan tutkiessani sitä tarkemmin, ajatus muuttui. Kasvi on niin tehokkaasti ankkuroitunut rinteeseen, ettei sitä hevillä sieltä ylös oteta. 

Oikearinne kesäkuun alussa 2019

Edessä on rinteen siivous joka tapauksessa, sillä edellisestä kerrasta on jo useampi vuosi. Alkukesästä näyttää vielä ihan siedettävältä, kun sammalleimut kukkivat ja sulkaneilikat sekä maksaruohot kasvavat innolla. Kesän mittaan puna-apila ja kaikenlaiset rikkaruohot nousevat tehokkaammin esiin. Ne ovat alkaneet hissukseen vallata tilaa vähän liikaakin. Myös vuorenkilvelle riittää tila kuvan oikeassa reunassa.

Oikearinne vastakkaisesta suunnasta kesäkuun alussa 2019

Rinteen siivouksessa on iso urakka, koska kaikki mahdollinen on kaivettava pois ja juuret putsattava rikkaruohoista, jonka jälkeen istutan jaetut taimet takaisin. Ehkä jätän homman loppukesään tai vähintäänkin kosteampaan aikaan. Kuivassa hiekkarinteessä kasteluvesi valuu helposti pois kasvien juurelta, joten taivaallinen kastelu olisi istutusvaiheessa tervetullutta.

Tulipa Exotic Emperor

Keräsin tähän postaukseen parhaillaan valkoisena kukkivia kasveja. Aika paljon valkoista on minullekin kertynyt. Kaikista ei edes löytynyt sopivan tuoretta kuvaa. Nykyisin valkoisena kukkivista kasveista nousee mieleen Versoja Vaahteramäellä -blogin Riina, joka rakastaa valkoisia kukkia. Valkoinen on kaunis ja tyylikäs väri, josta itsekin pidän kovasti. Kukkien suhteen taidan olla aika ahmatti. Kunhan tavalla tai toisella silmää hivelee ja mieltä ilahduttaa, saa luvan muuttaa puutarhaani. Väri muodostuu harvoin esteeksi.


35 kommenttia:

 1. Oli tosi kiva nähdä upeiden lähikuvien lisäksi myös kokonaisuuksia puutarhastasi!! Näitä lisää :). Minäkin toivon, että saat pysyä lämpimässä, sillä minäkin yritän saada ihanaa arovuokkoa leviämään luumupenkissä. Toive on toteutumassa, sillä näin siellä paljon pieniä siementaimia - toisaalta tuolle alueelle vuokko sopisi hyvin, joten en usko, että leviäminen aiheuttaa saman harmillisen tilanteen kuin kanadanvuokko aikoinaan toisaalla.
  Valkoiset kukkijat ovat niin suloisia ja harmonisia, ne myös rauhoittavat värien iloittelua.
  Varmasti rinteen perkauksesta on tulossa jättioperaatio, nythän se näyttää hyvältä. Kannatan ajankohdaksi kosteampaa jaksoa myöhemmin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Arovuokko leviää hyvin, kunhan ensin kotiutuu. Tarkistin, että olen istuttanut arovuokon 2015. Kesä-pari varmasti menee kotiutumiseen, mutta sen jälkeen ei ole runsaudenpulaa. En kyllä huomaa sen leviämisestä mitään suurta haittaa muille kasveille. Riippuu tietenkin, mitä muita kaverina kasvaa.
   Vielä on tuoreessa muistissa rinteen edellinen putsaus. Kaivoin kaikki kasvit pois nurmikolle levitetylle pressulle. Putsasin niiden juuret ja laitoin astioihin odottamaan uudelleenistutusta. Sen jälkeen putsasin rinteen mullan, peitin sen vanhalla olohuoneen matolla (ei ollut riittävästi sopivaa maanrakennuskangasta). Leikkasin mattoon viiltoja istutettavia varten, istutin jaetut kasvit ja levitin uutta multaa. Kastelua riitti moneksi päiväksi. Olin päästä varpaisiin multainen ja pölyinen. Tiivis matto on pitänyt rikat hyvin poissa, mutta nyt valkojuuri ja puna-apila nostavat päätään. Myös harmaavartinen sulkaneilikka peittää alleen ketoneilikan ja maksaruohot. Rinne kaipaa siis myös pientä järjestämistä koon ja kasvutavan mukaan.

   Poista
 2. Kauniita! Ihanasti ovat omenapuusi kukassa. Minun puuni kukkii tänä vuonna vaisummin, mutta ihastelen naapurin omenapuita, joista etenkin yksi on niin täpötäynnä kukkia, että se on kuin hattara.
  Ihana tämä postauksesi, ja tästä tuli mieleen haaste valkoisista perennoista, johon piti vastata jo joskus talvella, mutta se yhä kolkuttelee takaraivossa. Koko ajan on jotain muuta asiaa! Mutta jonakin päivänä, sillä nämä ovat niin kauniita. Suloisia nuo orvokit, niin vihaiset aamunaamat kuin nuo siementaimetkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinun puusi pitävät lepovuotta. Meillä kukinta oli Huvitusta lukuunottamatta viime vuonna vaisumpaa. Huvitus näyttää kukkivan joka vuosi ihan villinä. Se on ilmeisesti jonkinlainen adhd-omppu.

   Tiettyihin väreihin keskittyvät postaukset ovat aika kivoja, koska siten kasveihin kiinnittää eri tavoin huomiota. Ja muidenpostauksista löytää siten aina kaikkea mielenkiintoista. Ei ihme, että monet mukavat haasteet jäävät unohduksiin, vaikka kuinka niihin aikoisi vastata. Nyt sinulla on hurjan aktiivinen postausvaihe. Jäämme kaipaamaan tiivistä tahtiasi, kun palaat taas entiseen järjestykseen.

   Poista
 3. Upeat kuvat ja niin kaunis puutarha♥ Valkoiset kukat on ihania ja tuo valkoinen väri on aina vaan suloisen herkkä! Meillä ei vielä oikeastaan näy valkoista kuin orvokeissa, joita maasta putkahtelee:) Kaunista kesäpäivää♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valkoinen myös sopii kaveriksi ihan kaikille muille väreille. Kiva nähdä, mitä valkoista sinun puutarhastasi alkaa putkahdella.
   Samoin sinulle kaunista kesäpäivää!

   Poista
 4. Oi, miten kaunista! <3
  Kuten varmaan arvasitkin, huokailin täällä ihastuksesta.

  Ja itse huomaan, että puutarha alkaa olla sen ikäinen, että nyt pitäisi tehdä perusteellisempaa perennojen jakamista ja rikkakasvien hävitystä. Varsinkin vuohenputki ja voikukka meinaavat vallata vähän joka kolkan puutarhasta. Myös vaahteran ja muiden puiden taimet ovat aikamoisia. Ne löytävät kasvupaikan pienimmästäkin rakosesta.
  Puutarha ei todellakaan ole koskaan valmis. Ensin sitä odottaa, että kaikki leviäisivät ja kohta jo saa olla karsimassa rankalla kädellä. No, ei ole ainakaan tylsää ja tekemisen puutetta.
  Kaunista päivää ja valkoisen hehkua! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuinkahan monta kertaa minä olen sinun valkoisten kasviesi äärellä huokaillut. Sinulla on tyyli hienosti hallussa.

   Eipä puutarha siksikään koskaan tule valmiiksi, kun kunnostukset saa aloittaa heti toisesta päästä. Muutaman vuoden välein on joihinkin paikkoihin pakko tehdä perusteellisempi mylläys, jos haluaa paikkojen säilyvän jotakuinkin rikattomina. Tänä vuonna on ollut erityisen paljon voikukkia. Myös juolavehnä löytää tiensä kukkien sekaan. Tähän saakka olen välttynyt vuoheputkelta kerrassaan loistavasti, mutta nyt niitä on alkanut tulla pariin paikkaan. Silmä tarkkana vahdin, etteivät pääse villiintymään.
   Vaan mitäpä tekisimme, jos kaikki olisi päivästä päivään, vuodesta vuoteen aina samanlaista. Johan pelkässä katselemisessa kävisi aika pitkäksi.

   Tänään sataa, mikä on hyväksi kasveille. Iloa ja valoa viikonloppuusi!

   Poista
 5. Oi, ihanaa kukintaa! Hieno kooste ja nättejä kuvia. Valkoinen on fiini väri, ja valkoiset kukat (sikäli kun pysyvät auki yön) loistavat erityisen nätisti illan ja yön hämärässä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Useimmat kukat taitavat vetäytyä suppuun yöksi. Eikös ole joitakin kasveja, jotka tekevät hyönteisten kanssa yhteistyötä pysymällä yönkin auki.
   Mukavaa viikonloppua sinulle!

   Poista
 6. Ihanat kuvat valkoisista kukkijoista puutarhassanne. Aikoinaan Kirkkonummella mieheni opiskeluaikana asuessamme, hankin Reimanin puutarhalta tuon ’Cunningham’s Whiten ja pidin siitä tosi paljon. Nykyiseen kotiimme muuttaessamme, se matkusti mukana, mutta valitettavasi menetin sen. Pitäisikin ehdottomasti kokeilla sen kasvatusta uudestaan, sillä se viihtyi ensimmäisessä kasvukodissaan tosi hyvin, kukkien kauniisti.
  Rinteen putsaus on varmasti kova urakka, vaikka uskonkin sinun sisukkuudellasi selviävän siitä hyvin. Sateesta kunnolla kostuneet kasvit ja maa, sekä pilvinen päivä toisivat kaivuuseen oleellisesti helpotusta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla on kaksi Cunningham's Whiteä, toinen pari vuotta nuorempi. Molemmat ovat osoittautuneet kestäviksi ja runsaasti kukkiviksi. Mukavaa myös, että ne kukkivat muita rhodoja aikaisemmin, pidentää kivasti rhodokukintaa.

   Luultavasti jätän rinteen putsaamiseen loppukesään tai syksyyn. Silloin kosteutta on yleensä enemmän. Ei myöskään haittaa, vaikka talvea vasten alue on harvakasvuinen. Kerään kesän voimia eli siirtymistä aikomisesta tekoihin.

   Poista
 7. Ihania valkoisia! Kyllä valkoisillakin kukilla on paikkansa vaikka rakastankin enemmän värikkäitä kukkijoita. Alkukesästä valkoisina kukkivat puut ja pensaat ovat upeita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Värit ovat tervetulleita minunkin puutarhaani. Valkoinen on väri, joka sopii kaikkien kanssa ja tuo rauhallista tyylikkyyttä.

   Poista
 8. Muistilistalle meni ainakin Recurvus, hurjan tyylikäs lajike, varsinainen täsmänarsissi.
  Hienoja ja herkkiä muutkin alkukesän valkoiset kukkijat. Syyskesällä jotkut valkoiset syysleimut suorastaan hohtavat pimenevässä illassa, tuulisena yönä ovat vähän kummitusmaisiakin.

  Valkoinen on hieno ja monipuolinen väri.
  Meillä sataa lämpimässä illassa tasaisen rauhallista sadetta, olen oikestaan todella iloinen. Maa kaipaa kosteutta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valkoisena kukkivat kasvit ovat syyskesän hämärtyvissä illoissa suorastaan dramaattisen näköisiä. Syysiltoina tulee usein katsottua keittiön ikkunasta, kun syysleimut ja syyshortensia tosiaan melkeinpä hohtavat.

   Täällä sade alkoi aamuyöstä ensin rankkana, mutta nyt tulee ihan mukavan rauhallisesti. Kerrankin sadetta, jota tuuli ei heitä vaakatasossa ikkunoihin.

   Poista
 9. Arovuokko on kiva, meillä se on ilmeisesti niin varjossa että on levinnyt todella rauhallisesti. Recurvus on huikean hieno.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minun arovuokkoni on aika aurinkoisessa paikassa, josta se selvästi tykkää. Kaivoin taas useamman taimen purkkiin kanttauksen yhteydessä. Tarkoitus on ottaa myöhemmin lisää taimia muualle siirrettäväksi ja toisille annettavaksi.
   Eikö olekin Recurvus hieno. Sitä on ollut minulla ennenkin, mutta jospa syksyllä panostaisin siihen entistä enemmän.

   Poista
 10. Valkoinen on kyllä upea väri ja kuuluu kukkien kirjoon ehdottomasti. Toisaalta sen rinnalle on helppo yhdistää monenlaista sävyä! Cunninghams White kukkii meilläkin parasta aikaa, samoin arovuokkojen aika on nyt!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yhdisteltävyys onkin valkoisen värin parhaita puolia. Se on kaunis kaikkien muiden värien kanssa.
   Cunningham's Whiten kukinta on aika nopeasti ohi. Nyt se on ollut erityisen runsasta ja kaunista.

   Poista
 11. Täälläkin on naapureilla varsinainen omenavuosi tulossa, jos kukkia ei kohtaa halla tai muu ikävyys. Kukat myös tuoksuvat. Meillä on tasan yksi omenapuu, joka myösk kukkii nyt. Kauniita narsisseja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hallaa ei taida olla nyt luvassa, mikä on omenoiden kannalta hyvä. Toivottavasti pölyttäjiä on liikeellä, vaikka vesisade saattaa niitä verottaa. Toisaalta maa on äärimmäisen kuivaa ja vesi tulee tarpeeseen.

   Poista
 12. Sinun rinteesi nähden omat vuohenkellon pikkukaivuut ovat ihan mitättömiä. :) Hurja homma, mutta niin palkitseva.
  Ihania valkoisia! Puutarhassani on ollut vanhastaan jotain keväällä kukkivaa vuokkoa - luultavasti juuri arovuokkoa. Viime vuonna niitä ei näkynyt yhtään, nyt kukkii yksi. Se ei ainakaan ole levinnyt liiaksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rinteen putsaamisessa on tosiaan aikamoinen homma. Toisaalta apilaa ja juolavehnää on toistaiseksi vain muutamissa paikoissa, mutta koko rinne on siivottava, jotta saan rikat varmasti pois. Ja samalla järjestettyä sulkaneilikat ja sammalleimun pois maksaruohojen hartioilta.
   No, eipä voi sanoa arovuokkosi liiaksi levinneen, jos kukkia on nyt yksi. Ilmeisesti omani on sopivassa paikassa, kun viihtyy niin hyvin.

   Poista
 13. Onpa kaunista valkoista kukintaa. Teillä on kesä hieman pitemmällä, meillä kukkii vasta tuomi. Tosin kovin kauaa ei mene kunnes omenapuutkin saadaan kukkimaan. Arovuokkoja on minullakin. Kohta avautuvat nekin. Harmillisen innokas leviämään. Mukavaa viikonloppua sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kesä etenee täällä melkoista vauhtia, etenkin viime yönä alkaneen sateen jälkeen kaikki rehevöityy ihan silmissä.
   Arovuokko on tosiaan innokas leviämään. Toistaiseksi se ei ole ollut haitaksi. Olen siirtänyt taimia muihin paikkoihin ja nyt myös purkittanut niitä annettavaksi.
   Leppoisaa viikonloppua sinulle!

   Poista
 14. Kauniita alkoisia kukkijoita! Minulta 'Sir Winston Churchill' taisi jäädä yhden kevään ihmeeksi, sillä tänä vuonna niistä ei näy edes yhtä lehdenkärkeä. Jopa viime keväänä istuttamani perunanarsissit ovat talvehtineet sitä paremmin. Myös 'Minnow'-tasetit ovat tainneet hävitä kokonaan.
  Siitä olen sen sijaan iloinen, että siirsin viime kesäkuussa 'Recurvukseni' kolmeen eri paikkaan. Ne kasvoivat monta vuotta metsänreunapenkissä kuunliljojen väleissä, mutta eivät kukkineet kertaakaan. Nyt jokaisessa siirretyssä mättäässä on vähintään yksi kukkanuppu, vaikka sipulit olivat siirrettäessä kovin mitättömän kokoisia. Ehkä ne ehtivät kerätä viime kesänä siirron jälkeen sen verran voimia, jotta jaksavat nyt kiittää huolenpidosta.
  Sinulla on aikamoinen homma tuon rinteen kesyttämisessä, mutta onneksi sitä ei tarvitse sitten olla joka vuosi perkaamassa.
  Täällä nautitaan nyt siitä taivaallisesta kastelusta. Pitänee käydä kohta tyhjentämässä yön aikana täyttyneitä ämpäreitä isompiin säiliöihin, jotta saa ämpärit täyttymään uudelleen. Jokainen talteen kerätty vesipisara on arvokas, jos kesän aikana tulee kuukauden kuiva kausi. Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti saat Recurvukset viihtymään ja kukkimaan. Minulla on ollut aika huono tuuri narsissien kanssa. Moni sanoo, että ne ovat helppoja ja vain lisääntyvät vuosien aikana. Tällä tontilla etupäässä harrastavat katoamista.
   Rinteessä on hommaa, vaikka kuvassa ei oikeastaan rikkaruohoja edes näy. Kaikki perennat ovat vain sekoittuneet toistensa lomaan ja rinne näyttää sotkuiselta. Edellisestä siivouksesta on kyllä aikaa enemmän kuin viisi vuotta. Täytyykin vanhoista kuvista tsekata, milloin mylläyksen tein. Homma ei houkuttele, mutta tehtävä se on. Muuten ei sielu anna rauhaa.
   Ihan kaikki sade on tullut tarpeeseen, eikä haittaa, vaikka huomiseksikin on luvattu sadetta. Puutarha rehevöityy ihan silmissä, kun kaikki kasvit imevät kaipaamaansa vettä. Kiitän myös kaikkien kevään istutusten puolesta. Meillä jäi kunnallistekniikan saapumisen jälkeen oma porakaivo kastelukäyttöön, joten yleensä vesi ei puutarhasta lopu. Vaan tällainen automaattikastelu on kaikin puolin mukavampaa ja helpompaa.
   Sinullekin kivaa viikonloppua!

   Poista
 15. Ompas montaa lajia valkoista. Minulla taitaa kukkia just toi sama alppiruusu (katsoo ikkunasta ja toteaa asian ;) ).
  tosi kaunis noin lähikuvana toi valkoinen orvokkikin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vuosien aikana on kaikenlaisia valkoisia kukkijoita kertynyt. Minkäs sille mahtaa, kun "pitää saada" iskee puutarhamyymälöissä.
   Kukissa on paljon jänniä yksityiskohtia. Kannattaa syynätä niitä ihan läheltä.
   Mukavaa viikonoppua sinulle!

   Poista
 16. Valkoiset kukat ovat upeita, mutta minäkin tunnustaudun kukka-ahmatiksi, joka karttaa oikeastaan vain keltaista ja oranssia ( eikä aina enää niitäkään) ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, kummasti on oranssia ja keltaista tännekin kertynyt, vaikka mukamas en niistä välitä. Kukka-ahmatin pihassa on tilaa jokaiselle - melkein.
   Leppoisaa viikonvaihdetta sinulle!

   Poista
 17. Ihania valkoisia kukkia <3 Ja vau, mikä määrä erilaisia lajeja! Tälle viikonlopulle on lupailtu vesisadetta. Eilen oli useita sadekuuroja. Tekee hyvää luonnolle ja puutarhalle. Hyvää viikonloppua!

  VastaaPoista

Päivänkakkara, kielonkukka, metsätähti, nurmennukka
kuiskii meitä seurakseen, puutarhan helmaan suloiseen.
Kommentista mukava muisto jää, se pitkään mieltä lämmittää.
Kiitos Sinulle vierailustasi!