lauantai 10. joulukuuta 2022

Pilvirakkautta ja auringontaikaa

Mikä lie taivaanrannan maalari tai pilviin kurkottaja olen, kun pidän niin valtavasti pilvien katselemisesta. Vähemmän sellaisesta etelästä pohjoiseen ja idästä länteen ulottuvasta tasaisen harmaasta massasta. Sitäkin enemmän kaiken värisistä, sinne tänne kumpuilevista ja muotoaan muuttavista muhkuroista. Runsaan neljän vuoden ajan olen voinut ihan sohvalta käsin nähdä kaukaa lähestyviä pilvirintamia. Sitä ennen tonttia ympäriöivä sankka metsä mahdollisti vain keskitaivaan näkymisen ja senkin paremmin nähdäkseen oli mentävä ikkunan äärelle tai ulos pihalle.


Perjantaiaamuna taivaanrantaan oli noussut vuoristomaisema, jonka ajattelin tuovan mukanaan lisää lumisateita. Katsoin parhaaksi lähteä ulos kolaamaan illalla ja yön aikana kertyneitä senttejä. Aurakin kuului menevän kotikadulla aamuviideltä eli jonkinlainen valli olisi taas portilla. Työvälineet odottivat jo talon seinustalla. Nappasin kameran autotallin hyllyyn siltä varalta, että iskisi houkutus kuvata lumista maisemaa.

Taivaanrannan pilvivuoristo juuttuikin melko lailla paikalleen. Ehkä se pudotti lumilastinsa jonnekin meren päälle. Meidän kylän päälle se ei vyörynyt. Taivaankansi pysyi sinisenä ja vapaana tarjoten nousevalle auringolle vapaan reitin luoda säteitään hohtavan valkoiselle hangelle.

Tavallisesti työnnän lumikolaa kattilassa muhineen kaurapuuron voimalla. Perjantaiaamuna sain energiaa auringosta ja lumityöt tulivat tehdyksi aivan huomaamatta. Ehkä oli myös kiire päästä kameran kanssa ikuistamaan alkutalven omituisen valoilmiön kaunistamaa pihaa.


Mama's Garden kirjoitti blogissaan, kuinka lumi sekä kaunistaa maiseman että peittää kaikki keskeneräiset projektit alleen. Talvi tarjoaa siis tälläkin tavoin lepoa puutarhurin silmälle ja mielelle, kun hanki peittää tienoon.

Vielä nousuvaiheessa ollut aurinko punasi kotitien takana olevan metsän. Tätä kuvaa katsoessani mietin hetken, mikä ihmeen punertava "kangas" puuvajassa näkyy. Katonrajassa on kyllä kumollaan punainen ämpäri, mutta sen alapuolen punerrus on kuivumaan kasattu klapipino.


Metsä näyttää juhla-asuun pukeutuneelta väeltä vaeltamassa kenties joulukonserttiin. Arkiaamusta johtuen tienoo on hiljainen. Tikkakaan ei tapansa mukaan nakuttanut puiden runkoa.

Linnut kokoontuivat vaahteran latvukseen. Sieltä ne tiirasivat, koska lähden pois pihalta häiritsemästä niiden ruokailuhetkeä. Mustisten lisäksi viime päivinä pihassa on käynyt paljon myös keltasirkkuja ja pari närheä.


Reitti varaparkkipaikalle on kolattu. Kotikadulla kaksi autoa mahtuu lumettomaan aikaan kohtaamaan toisensa ja tarvittaessa kadun varteen voi pysäköidä. Talvella auraus kaventaa tien paikoin nippanappa yhden auton levyiseksi. Siksi varaparkkipaikka on pidettävä kolattuna, jotta meillä käyvät saavat autonsa pysäköityä, eivätkä tuki muiden tienkäyttäjien kulkua.

Aurinko laski perjantaina klo 15.13. Lauantaina päivän pituus täällä Helsingin nurkilla on tasan 6 tuntia. Runsas viikko talvipäivänseisaukseen. Sitten lähdemmekin kulkemaan taas kohti valoa.

Mukavaa viikonvaihdetta!

PS.
Käykäähän katsomassa roskapostilaatikkoanne. Viime aikoina omaani on muksahtanut aktiivikommentoijien viestejä. Käyn klikkaamassa ne julkaistaviksi. Jos roskapostin tsekkaamisessa kuluu useampia välipäiviä, kommentit voivat palautua vanhempiin postauksiin. Tällöin en välttämättä huomaa käydä niihin vastaamassa.

Käyn välillä blogeissa katsomassa, mitä kommentiini on vastattu. Näin syntyy kivaa keskustelua ja vuorovaikutusta. Parin päivän aikana olen huomannut, että kommenttini onkin kadonnut bittiavaruuteen tai mennyt roskapostikansioonne. En ole saanut virheilmoitusta painaessani "julkaise"-nappia, josta päättelen kommentin menneen läpi.

Kaukana meidän nurkilta toimiva lakitoimiston "Sanna" on taas jättänyt osanotoksi naamioituja markkinointiviestejään. Tällä kertaa parin vuoden takaiseen juttuuni. Samoin keskisuomalainen kaivuriyrittäjä mainostaa vuokralaitteitaan vuosia vanhoihin postauksiini. Kannattaisikohan näiden yrittäjien käydä mainontansa kohderyhmät läpi uudemman kerran. Minulla ei ole tarvetta heidän palveluilleen, enkä tositilanteessa lähtisi pirkanmaalaisen juristin juttusille tai vuokraisi kaivuria satojen kilometrien päästä. Onneksi voin klikata nämä mainostajat roskapostiksi.


21 kommenttia:

 1. Nuo roskapostit on kyllä melkoisen outoja välillä. Minulla tulee joskus kymmenittäin viestejä joissa luetellaan erilaisia lääkeaineiden nimiä🤔 Ja nyt oli tosiaan eilen mennyt Versoja Vaahteramäeltä Riinan kommentti roskapostiksi, outoa...
  Vaan kylläpä eilisen valo antoi hurjasti energiaa☀️ Olen ollut edellisestä auringon valosta asti sairaana (muistan sen siksi kun katselin valoa sairaalahuoneeni ikkunasta) ja nyt tuntui sitäkin ihanammalta tuo valo kun yritän maanantaina palata takaisin töihin. Ihan kuin se olisi tullut paistamaan vain minua varten toistaiseksi viimeisenä sairaslomapäivänäni☀️ Leikkaus vielä edessä mutta sitä ennen nautin ainakin hetken työelämän ihanuudesta ja ennen kaikkea työkaverieni seurasta jota on ollut kova ikävä❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan varmasti aurinko halusi tervehtiä sinua ja valaa voimia, jotta jaksat palata arkeen ja työelämään. Toivottavasti tuleva leikkaus menee hyvin ja voit elämää taas terveenä eteenpäin.
   Mikä lie tekoäly meidän kommenttejamme valvoo ja mielensä mukaan roskiin nakkailee. Roskapostin tarkastamisesta kannattaa näköjään ottaa säännöllinen tapa. Itse ainakin koen muiden kommentit tärkeiksi ja oleelliseksi osaksi vuorovaikutusta.
   Lisää aurinkoa tervehtymisen tiellesi!

   Poista
 2. Ihanat aurinkoiset kuvat pilvineen kaikkineen. Meille luvattiin edeltävissä ennusteissa, että olisi ollut eilen kirkkaampi päivä, mutta tämä ei toteutunut. Koko päivän oli hyvin pilvistä ja pimeää ja lunta satoi monta senttiä lisää.
  Minäkin opin sinulta, että roskapostiksi menneet kommentit voi julkaista uudelleen (kiitos neuvosta). Sen jälkeen olen yrittänyt seurata asiaa.
  Onneksi en ole saanut kovinkaan paljon tuota mainospostia, mutta joitakin kyllä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi tuli iloittua ja nautittua eilisestä auringonpaisteesta. Tänään onkin ollut täysin toisenlainen päivä. Lunta on tullut valtavat määrät ja edelleen sataa lisää. Aamulla on mentävä kasvihuoneen päältä taas lumet pudottamaan ja kolaamaan muutenkin. Tällä menolla hukutaan lumeen.
   Ei sitä roskapostia onneksi valtavasti tule. Helppo ne on käydä roskiin klikkaamassa. Kunhan ihmettelen kotimaisia yrityksiä, joiden markkinointi on aika pieleen kohdistettu.

   Poista
 3. Kauniita kuvia. Meilläkin aurinko näyttäytyi eilen pitkästä aikaa.
  Välillä näitä ovelia, etunimen taakse peiteltyjä markkinointiviestejä tupsahtaa minunkin kommenttipostiini. Olen jo pitkään tarkistanut niin roskakorin, kuin roskapostinkin ja informoinut siitä myös blogissani.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eilinen päivä oli todella kaunis. Oliko teilläkin tänään lumikaaos, kuten täällä? Tällä vauhdilla hukumme lumeen.
   Näköjään roskapostikansion tarkastamisesta kannattaa omissa postauksissa välillä mainita. Itsekin ryhdyin sitä tekemään vasta, kun muiden blogeista asiasta luin.

   Poista
 4. Hienot kuvat pilvivuoristosta! Ja upea, erikoinen, jotenkin pysähtynyt tunnelma punasävyisissä aamukuvissa. Ihanaa, että tuli tuollainen valoisa päivä. Kyllä teille on jo lunta pyryttänytkin, mihin tässä vielä joudutaan, jos lunta tulee lisää ja lisää etenkin pääkaupunkiseudulle. Kaakossa kahlataan jo aika syvässä hangessa.
  Oudosti käyttäytyvät bloggerissa kommentit viime aikoina. Hyvä, että mainitset asiasta, sillä tuota tapahtuu vähän väliä. Itsekin käyn aina katsomassa vastaukset kommentteihin, sillä se on mukavaa keskustelua ja tosi tärkeä osa tätä bloggaamista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä, että tuli eilen nautittua aurinkoisesta päivästä. Tänään onkin ollut jotain aivan muuta. Ihan järkyttävä lumikaaos ja jatkuu edelleen. Lähdin aamulla kohti Hämeenlinnaa ja tulin pari tuntia sitten takaisin. Kieli keskellä suuta sai ajaa ja tiirata, missä se tie kulloinkin kulkee. Ukkokulta oli kolannut omaa pihaa moneen otteeseen. Aamulla mennään taas jatkamaan. Mihinkähän kaikki lumi taas tungetaan? Ja vasta on joulukuun alku!!! Meiltä sitä valkoista töhnää saisi nyt ihan ilmaiseksi, kunhan vaan hakee pois - ja nopeasti.
   Vasta-alkaja saattaisi hämmentyä näistä bloggerin tempuista. Välillä ne ottavat itseäkin pattiin, mutta jotenkin niihin alkaa jo suhtautua että "tällaista taas tällä kertaa, kunpa menisi nopeasti ohi".
   Kommenttien yhteydessä käytävä keskustelu on tosi tärkeää. Siten moni asia selkenee ja tieto laajenee. Postauksen jälkikeskusteluissa koen myös tutustuneeni bloggaajiin paremmin. Toisinaan ihan harmittaa, kun ei ole riittävästi aikaa jatkaa jutustelua monien bloggareiden kanssa enemmänkin.

   Poista
 5. Kauniit pilvikuvat!

  Muistutus roskapostien tarkistamisesta on aina paikallaan. Välillä unohdan koko jutun ja sillä välinhän roskapostilaatikko imaisee imurin lailla kaikkein aktiivisempien kommentoijien annit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Susanna! Oli niin hienot pilvet, että pakkohan ne oli ikuistaa.
   Välillä unohdan itsekin, että pitäisi säännöllisesti käydä roskapostikansio tsekkaamassa.

   Poista
 6. Nuo mainoksensa kommentiksi naamioivat ovat raivostuttavia, poistan aina ja ilmoitan roskapostiksi vaikka eipä se taida auttaa ja toimintaa lopettaa.

  Pilvet ovat kauniita ja niitä on hauska seurata. Tänään oli taas tehtävä lumityöt, pihat ja polut auki.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Päätin, että jos Sanna tai se kaivuriyrittäjä vielä yhdenkin kerran laittaa minulle roskapostia, kopsaan viestin ja laitan sen näille yrittäjille palautepostissa. Heidän kommenttinsa lopussa on ko. yritysten weppiosoite. Varmaan he eivät itse mainoksiaan lähetä, mutta saavatpa syyn keskustella mainostoimistonsa kanssa.
   Täällä on tehty lumitöitä koko päivä ja huomenna jatketaan. Lunta on tullut tajuttomat määrät. Itse olin liikenteessä. Kieli keskellä suuta oli ajettava, kun ei näkynyt tietä, ei liikennemerkkejä, eikä montaa metriä eteenpäinkään.

   Poista
 7. Pilvien bongailu on halpaa huvia ja kaiken lisäksi mukavaa. Hienoja kuvia oletkin saanut erilaisista pilvistä. Mukavaa talven jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Hitunen! Parasta, että voin katsella pilviä vaikka omalta sohvalta käsin. Tosin eilen tuli pyörittyä ulkona kameran kanssa katse kohti taivasta.
   Olemme siirtyneet kunnon talveen. Lunta on vaikka myytäväksi.
   Mukavaa joulun odotusta sinulle!

   Poista
 8. Hienot kuvat erilaisista pilvimuodostelmista ja auringon kultaamista maisemista. Aurinkoinen sää vetää väkisinkin ulos, varsinkin jos se näyttäytyy tähän aikaan vuodesta. Matalalta paistaessaan se tekee vielä erityisen hienoja sävyjä. Meillä on kalenterimerkintöjen mukaan näkynyt aurinko viimeksi lokakuun viimeisenä päivänä. Ilmankos on tuntunut niin pimeältä tämä loppuvuosi. Pilviäkin on minustakin mukavaa katsella, jos niissä jotain muotoja tai värejä näkyy, tasainen harmaa massa ei todellakaan innosta katseluun. Sitä tasaista harmaata on näkynyt aivan liikaa. Päivän pituus on täällä nyt 4 tuntia 52 minuuttia.
  Luin edellisen postauksesi tässä samalla. Nyt on näemmä saatu lunta niin etelään kuin tällekin seudulle. Kyllä on kolatessa käynyt mielessä muutamankin kerran, että mihin kaikki lumet oikein mahtuvat, jos sitä sataa koko talven samaan tahtiin. Harvoin on vielä tähän aikaan joulukuuta tällaisia nietoksia. Toisaalta on hyvä, että sitä on, niin saavat kasvit hyvin suojaa pakkaselta, mutta kukaan ei käskenyt säiden haltiaa liioittelemaan tässäkään asiassa. On ollut oikea äärimmäisyyksien vuosi näissä sääasioissa. Toivottavasti ensi vuonna oltaisiin vähän mukavammissa säissä.
  Hyvää kolmatta adventtisunnuntaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ole omasta kalenterista katsonut, milloin täällä on viimeksi aurinko näkynyt. Tuskin marraskuussa ainakaan, sillä koko kuukausi tuntui silkalta hämärässä kulkemiselta. Vajaa viisi tuntia päivän pituudeksi on kyllä tosi vähän. Ihmekös, kun ei oikein ajatus kulje, kun keinovalolla pitää selviytyä.
   Joo, lunta on saatu ilmeisesti vähän joka paikkaan. Meille sitä satoi eilen valtavat määrät. Kyläläiset olivat mitanneet hangen korkeudeksi 35 cm. Teimme tänään Ukkokullan kanssa kolme tuntia lumitöitä. Huomiseksi on luvassa lisää. Itsekin mietin, mihin kaiken lumen saa mahtumaan, kun jo tässä vaiheessa talvea joka nurkka pursuaa hankia.
   Käythän ravistelemassa puita. Meiltä oli ratkennut paksu syreeni, eikä se ollut enää mitenkään pelastettavissa. Vaikka pakkaslunta onkin, sen runsas määrä saa oksat notkumaan.
   Vähemmän äärimmäisyyksiä ensi vuodelle, se on minunkin toiveissani.
   Mukavaa sunnuntai-iltaa sinulle!

   Poista
 9. Kauniita auringon kultaamia kuvia olet napannut. Auringolla on ihmeellinen vaikutus ihmisiin sen ei tarvitse kuin herkeksi näyttäytyä niin se saa tähän aikaan vuodesta etenkin ihmiset pauloihinsa .Meillä oli mitattu virallisella mittauspisteellä jo 44 cm lunta ja lisää on luvattu tänään .

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuntuu, kuin tuo aurinkopäivä olisi silkkaa unta. Sen jälkeen lunta on tullut valtavat määrät. Virallisen mittauksen mukaan meidän nurkilla lumensyvyys on nyt 47 cm. Omaan pihaan tuuli pyryttää lunta tehokkaasti. Ukkokulta mittasi 60 cm.

   Poista
 10. Vastaukset
  1. Oli kyllä mieltä virkistävän kaunista. Kommenttisi oli mennyt jälleen roskapostiin. Pitääkin käydä siellä säännöllisesti katsomassa.

   Poista

Päivänkakkara, kielonkukka, metsätähti, nurmennukka
kuiskii meitä seurakseen, puutarhan helmaan suloiseen.
Kommentista mukava muisto jää, se pitkään mieltä lämmittää.
Kiitos Sinulle vierailustasi!