keskiviikko 10. huhtikuuta 2024

Nyt näitä ilmestyy!


Jihuu, nyt näitä hartaasti odotettuja piippoja ilmestyy kirjaimellisesti kuin sieniä sateella. Toistuvilla takatalvilla kiusattu puutarhaihminen suorastaan repeää liitoksistaan ahmiessaan kauneutta. Huiman hienot säät herättävät luonnon kasvamaan ja kukkimaan. Joku saattaa nyt sanoa, että "älä nuolaise ennen kuin tipahtaa". Taatusti nielaisen eli riemuitsen täysillä. Tulkoon huomenna taivaalta vaikka ukkoja ja akkoja, otan kaiken ilon irti näistä upeista kevätpäivistä.

Iris reticulata 'Rejoice' tai 'Pauline'

Olen joskus ajatellut, että krookukset edustavat sipulikukkien varhaisimpia herääjiä. Istutuspaikalla on tietenkin iso merkitys, mutta kevätkurjenmiekkoihin tutustuttuani olen todennut niiden heräävät kilpaa krookusten kanssa. Siksi pyrinkin istuttamaan iriksiä syksyisin lisää.

Viime syksynä istutin alapihan Kurgaaniin useampia erilaisia kevätkurjenmiekkoja. Tärkeä älynväläys jäi uupumaan, kun en merkannut, mitä istutin mihinkin. Nyt niitä sitten pulpahtelee pintaan, enkä ole varma, mikä on mikin.

Iris reticulata 'Harmony' tai 'Alida' Clairette
Meidän puutarhabloggareiden ikioma lady Attenborough eli Saaripalstan Saila luultavasti osaa ensivilkaisulla nimetä yläkuvan tumman lilan ja tämän alemman kuvan taivaansinisen. Onneksi istutuskirjanpitoni sentään kertoo vaihtoehdot, ettei ihan aakkosten alusta tarvitse lähteä nimiä miettimään.

Iris reticulata 'Katharine Hodgkin'

Oikearinteen Katharinet ovat kukkineet jo jonkin aikaa. Nyt myös Kurgaanin Katharinet aloittavat. Nämä olen istuttanut 2019, kun taas Oikearinteen Katharinet 2021. En tiedä, miten nopeasti ja tehokkaasti kevätkurjenmiekat lisääntyvät. Kurgaani ei taida olla iriksille mieluisin paikka, koska nämä näyttävät lisääntymisen sijasta taantuvan. Ja nyt menin samaiseen paikkaan jopa istuttamaan iriksiä lisää. Pitääpä syksyllä miettiä asiaa uudemman kerran.

Pörriäinen krookuksessa.

Maanantaina ja tiistaina aurinkoinen ja lämmin sää on hellinyt ihmisiä ja eläimiä. Lämpömittarin lukemat kipusivat +15 asteeseen. Ainakin meidän etelän puolen mittarissa. Ulkona ilma on täynnä lintujen ääriä. Joutsenia ja kurkia kulkee taivaalla kohti mieluisia kesälomapaikkoja. Sepelkyyhkyt huhuilevat kuin viimeistä päivää. Ne tykkäävät myös tallustellal meikäläisen kukkapenkeissä, mikä ei haittaa minua ollenkaan.

Pörriäiset ja perhosetkin ovat heränneet. Puutarhassa leijaili keltaisia perhosia, joista en onnistunut saamaan kuvaa. Ohi lensi myös tummasävyinen perhonen. Se saattoi olla nokkosperhonen, mutta perhosen vikkelyyden vuoksi tunnistus jäi tekemättä.


Poistin viikonloppuna suurimman osan jänisverkoista. Ei ehkä vielä kovin turvallista jänisten vierailujen kannalta, mutta tässä vaiheessa verkkoja poistaessa ei tarvitse kovin paljon varoa maasta nousevien piippojen tallomista ja puiden ja pensaiden silmujen vahingoittamista.

Piippojen päällä on edelleen verkkoja, enkä niitä kaikkia kuvaamisen hetkeksi jaksa aina pois edes ottaa. Jänisten lisäksi kukkivia sipulikasveja on suojattava myös peuroilta. Pari iltaa sitten häädin taas yhden sorkkajalan pois pikkupuutarhasta. Olen suihkuttanut Tricogardenia ympäri puutarhaa. Sateen jälkeen suihkutuskierros on tehtävä uudelleen. Tricogardenin hinta on noussut huomattavan paljon. Viime syksynä purkki maksoi 19,90 €. Nyt 29 €.


Sipulikasvien lisäksi moni muukin kasvi heräilee. Yllätyin löytäessäni Kiemurapenkin pionien punaiset piipot. Tämän pionin nimittäin siirsin loppukesästä, joten arvelin sen miettivän heräämistään muita pioneja kauemmin. 

Corydalis solida 'Beth Evans' - Pystykiurunkannus

Ihanat Bethit eivät turhia kursaile. Lehtiryppäiden ohella nuputkin avautuvat. Eikä vain nämä olopihan Allaspenkin lämpimässä paikassa asuvat, vaan monessa muussakin paikassa. Sitä lilakukkaista luonnonkantaa puutarhassani on kasvanut vuosia. Ihan uuden pystykiurunkannuskuumeen sain OmaPiha-lehden tilaajalahjan, pinkin Beth Evansin myötä muutama vuosi sitten. Sen jälkeen olen ostanut uusia pystykiurunkannuksia, jos vain olen niitä jossain nähnyt. Olen myös jakanut olemassa olevia kasvustoja onnistuneesti.

Fritillaria imp. Rubra - Keisarinpikarililja

Keisarinpikarililjatkin ovat hyvässä kasvussa. Tosin tätä kuvaa katsoessani täytyy todeta, että unohdin tsekata yläpihan Syreenipenkin keltaiset keisarit. Olen istuttanut ne ikuisuuksia sitten. Joka kevät ne ovat uskollisesti nousseet. Viimeistään voimakas haju paljastaa niiden heränneen. No, nykyisin en mitään haista, joten keisarien löytämiseen on käytettävä muita aisteja. Toivon siis keltaistenkin vielä nousevan. Ne kun ovat kukkineet kahtena keväänä. Saivat varmaan tarpeeseen kukattomista ruususenunistaan.


Maksaruohojen pikkuiset ruususuut punertavat innokkaasti niin Hortensiapenkissä kuin kummassakin rinteessä. Myös isomaksaruohojen ruusukkeet tunkevat itseään mullasta.

Euphorbia dulcis 'Chameleon'  - Metsätyräkki

Metsätyräkin punaisia versoja ei voi olla huomaamatta. Nämä ovat vuosien myötä lisääntyneet paljon, mutta ei laisinkaan liikaa. Olen jo jonkun verran metsätyräkkejä jakanut uusiin paikkoihin ja projekti jatkuu.

Puschkinia scilloides - Posliinihyasintti

Posliinihyasintista olen aina tykännyt. Olen toivonut omalle pihalle samanlaista näkymää, johon törmään keväisin naapurikunnan keskustassa. Siellä posliinihyasintteja kasvaa yhdessä paikassa tiheänä mattona. Vastaavan pehkon saaminen omaan pihaan ei ole edistynyt kovinkaan hyvin. Keväällä on helppo tehdä päätöksiä, jotka tuppaavat syksyyn mennessä unohtumaan.

Eniten posliinihyasintteja kasvaa alapihan ruusukolmiossa. Mitään hyasinttimattoa ne eivät ole muodostaneet. Viime syksynä muistin posliinihyasintit ja istutin niitä etupihan Bermudaan. Siellä penkki on vasta vapautunut lumesta ja jäästä, joten piippojen nousu tapahtuu siellä jälkijunassa. Aika näyttää, kuinka käy.

Pulsatilla vulgaris - Tarhakylmänkukka

Alapihan portaiden vierellä kasvava tarhakylmänkukka se vasta yllätyksen järjestikin. Maanantaina se oli vielä täysin lumen alla. Levitin portaille kolattua lunta viime päivinä aktiivisesti ja sainkin portaat kulkukuntoon. Sivuilla lumi piti pintansa, vaikka paikka on hyvin aurinkoinen. Tiistaina nostin tarhakylmänkukan päältä ison lumipaakun. Ja kas, siellä ne versot ovat valmiina ponnistamaan ylös. Nyt vain päivittäin katsomaan, miten tarhakylmänkukan taival kehittyy.

Scilla forbesii - Kevätkirjotähti

Kevätkirjotähtiä ja idänsinililjoja meillä on joka paikassa. Niitä nousee istutusalueiden lisäksi poluilta ja kivilaattojen välistä. Nurmikosta puhumattakaan. Ensimmäiset kevätkirjotähdet avautuivat Vasenrinteen lämmössä ja valossa. Sinistä väriä näkyy jo runsaasti monissa paikoissa, joten kukkameri on pian läsnä.

Prunus padus - Tuomi
Tonttimme rajalla, kunnan puolella kasvaa isokokoinen tuomi. Siinä on jo isot silmut.

Mahonia
Mahoniat ovat saaneet tänä talvena siipeensä, vähän enemmänkin. Suojasin ne kevätauringolta jokavuotiseen tapaan. Ahavoitumista on runsaasti. Kokemuksesta tiedän, ettei ole aihetta suureen murheeseen. Näin on käynyt ainakin kerran aiemminkin. Kunhan ehdin, leikkaan kokonaan kuivuneita osia pois. Mahonia toipuu yleensä hyvin.

Vapaa-aika on kulunut pihamaalla. Siivoamista riittää, kun koivun- ja männynoksia ja kaikenlaista sälää on talven aikana tullut puutarhaan paljon. Istutusalueita ei haravoi, mutta napsin isompia roskia, kuivuneita korsia ja meillä joka paikassa lenteleviä vaahteranlehtiä pois. Muutamaan penkkiin olen ripotellut multaa naamioimaan maatuvia lehtiä. 

Enemmän aikaa on mennyt käytävien siivoamiseen, talvitavaroiden kellariin kantamiseen ja vastaavasti kesäkamppeiden esille tuomiseen. Kropasta löytyy taas uusia lihaksia. Illalla uni tulee kutsumatta. 

Tekemistä on vaikka kuinka paljon. Tiedän asioiden etenevän, vaikka kaikkea ei yhtenä päivänä valmiiksi saisikaan. On vain niin kiva touhuta puutarhassa ja pihalla, aistia kevään ääniä ja pysähtyä nauttimaan.

Eranthis cicilica - Talventähti

 Nautinnollisia kevätpäiviä ihan kaikille!

 

33 kommenttia:

 1. Ehdottomasti näistä päivistä täytyy iloita ihan joka solulla. Meilläkin pääsiäisen jälkeen tullut uusi 15 cm lumikerros suli ihan silmissä sunnnuntain jälkeen ja vanha lumi on myös saanut kyytiä. Sinun puutarhasi kasvit putkahtelevat esiin jo vahvalla voimalla, meillä tullaan perässä, mutta kyllä täälläkin tapahtuu. Eilen kiersin puutarhassa illan suussa ja ihmettelin, miten paljon on tapahtunut ihan pienessä hetkessä.
  Minulla on sipulikukkien merkitseminen ihan tosi huonolla tolalla. Olen ilmeisesti syksyllä niin väsähtänyt, että tehtävä jää tekemättä ja keväällä lajikkeet ovat ihan kateissa - ainakin niissä lajeissa, joiden tunnistaminen on haasteellista.
  Lisäksi pikkusipuleja tulee tungettua paikkkoihin, joissa on jo vanhastaan sipuleja, joten ei sitten välttämättä tiedä, mitä sieltä nousee.
  Perhosia on lennellyt täälläkin, varsinkin kasvihuonetta pestessäni, minulla oli monta sulotarta seuranani.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uusi lumi näyttää vieneen vanhaakin pois vauhdilla. Kiersin äsken pihan. Lunta on vielä parissa varjoisemmassa paikassa, joihin sitä on kolattu. Maasta putkahtelee nyt vauhdilla kaikenlaista. Hyvä, jos perässä pysyy, kun tilanne muuttuu jopa tunneissa riippuen lämpötilasta ja auringonpaisteesta.
   Kaipa sitä on syksyllä jo väsynyt kaikkiin puutarhatouhuihin, että merkinnät unohtuvat. Muistaisikohan tulevana syksynä tehdä nimikyltit jo valmiiksi maahan tökättäviksi? Totta tuokin, että pikkusipuleita tulee tungettua entisten paikoille. Keväällä ei todellakaan tiedä, mikä on uutta ja mikä vanhaa.

   Poista
 2. On hanget korkeat nietokset - meillä, vaan teillä ihana kevät!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Älä huoli. Kyllä se kevät teillekin vielä tulee. Suomi on pitkä maa, mutta kummasti tilanne tasoittuu kesään mennessä.

   Poista
 3. Mikä ihanampaa, kuin bongata puutarhan penkeistä esiin puskevia ihanuuksia ja niiden kukkaan puhkeamista.
  Onneksi nyt jo säätilankin puolesta alkaa olla huomattavasti keväisempää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On se vaan joka kevät yhtä ihanaa kulkea piippoja etsimässä. Viime päivinä on ollut keväisen lämmintä. Luulen, että vauhtiin päästyä pihahommia ei viileneminenkään haittaisi. Toivokaamme kuitenkin, että kevät jatkuu.

   Poista
 4. Meillä ei tunnu nämä kevätkurjenmiekat viihtyvän . Viime keväänä nousi istutetuista muutamia nyt ehkä ei mitään .
  Pitää vaihtaa paikkaa tai luopua ?
  Kauniita kukintoja sinulla . Tarhakylmänkukkaa minulla on paljon joten pitää katsoa minunkin kun mökille mennään viikonloppuna. Lumetkin on sulaneet lähes kokonaan ulkokameran kuvan mukaan ainakin .
  Minulta jäi ensimmäistä kertaa penkit syksyllä siivoamatta joten voi olla että puuhaa riittää . Pitää ensin aloittaa terassien siivouksella ja niiden kalusteiden tuomisella ja viemisellä kuten sinä teet .

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmaan kannattaa ensin kokeilla erilaisia paikkoja. Jospa siten löytyisi iriksille sopiva paikka.
   Tuo herännyt tarhakylmänkukka on kaikista vanhin ja suurin. Muista ei näy vielä vilaustakaan. Enpä odottanut tuonkaan vielä heräävän. Lunta on enää muutamassa varjoisemmassa paikassa. Aika märkää on paikoin. Teidän mökkimäki kuivuu varmaan nopeasti.
   Siivoamista riittää, vaikka syksyllä olisi osan tehnytkin. Meillä on noita vaahteroita, joiden lehtiä riittää kevääksikin. Ne muodostavat tiukan laatan, joka ei meinaa edes haravalla irrota.

   Poista
 5. Ihanan paljon kaikenlaista löytyy! Nyt on tosiaan ilo tehdä puutarhatöitä. Pimeäkään ei tule aikaisin, oikeastaan nyt ei edes tajua, että on jo ilta ja pitäisi varmaan siirtyä sisälle laittamaan jotain syötävää.
  Kimalaisiakin! Niitä en ole vielä nähnyt, mutta ei varmaan mene kauaa.
  Purppurainen kurjenmiekkasi on minusta 'Pauline', sillä Rejoicella olisi leveämmät kehälehdet. Sen sijaan sininen ei ole minun mielestäni kumpikaan, Harmony eikä Alida, vaan 'Clairette'. Se on todella kaunis! Toivon, että omani ovat elossa, vielä eivät ole ilmestyneet esiin.
  Nyt aurinko taas vasta tulikin esiin ja päivä alkaa lämmetä, joten ehkä niitä näkyy pian, ellei myyrä ole vienyt.
  Keisarinpikarililjasi on jo todella pitkällä, ja kylmänkukka, voi ihme!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Käsillä on ajat, jolloin syöminenkin unohtuu. Sisälle ei vaan malttaisi tulla, vaikka maha kurnii ja selkä jurnii. Tänään on tuullut kylmästi, eikä kimalaisia ole näkynyt. Ehkä ne odottavat aurinkoisempia päiviä.
   Lämmin kiitos sinulle arvoisa Lady Attenborough! Sinun tietämykseesi voi aina luottaa. Purppurainen on mitä todennäköisemmin Pauline, vaikka noihin lehtiin en osannut edes kiinnittää huomiota. Rejoiceakin istutin, mutta ainakaan vielä se ei kuki. Clairettea en ole ostanut enkä istuttanut. Tilasin irikset Eurobulbilta. Ei lainkaan haittaa, vaikka olisi Clairettekin.
   Keisarinpikarililjalla on vauhti päällä. Se on venynyt eilisestä.
   Toivottavasti aurinko herätti monta uutta kasvia pihassasi. Eikä ainuttakaan myyrätuhoa löydy.

   Poista
 6. Oi että miten ihanaa silmäniloruokaa. Kauniisti kaikki kukkii siellä jo. Nuo Iirikset ovat erityisen ihania. Siellä on myös pörriäiset hereillä.

  Kävin äsken kaupungilla ja ihan säikähdin, kun kaikki vappukrääsä oli korvannut lintujenruokintahyllyt. Siellä oli ilmapallot ja kaisla-lierihatut esillä, samoin grillit ja grillihiilet - ja meillä hanget edelleen noin 50 cm korkeita. Vettä tosin on satanut ja tänään 4 astetta lämmintä, mutta pörriäisiä tasan nolla.
  Öisin on pakkasta. taidan ostaa ihmisille tarkoitettuja pähkinöitä linnuille. Oskuoravakin etsi ruokaansa jo suu ymmyrkäisenä. Uskomatonta- kukahan kaupassa päättää milloin alkaa kesä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Silmän ja sielun ruokaa. Että voikin pienet kukkaset ja pörriäiset tuottaa paljon iloa ihmiselle!
   Juuri pari päivää sitten luin lehdestä, ettei lintujen ruokkimista saisi lopettaa niin kauan, kun maassa on lunta ja jäätä. Otin osan ruoka-automaateista tänään pois, kun meillä maa on jo sulaa. Kauppiailla on kova kiire tuoda vappukrääsä hyllyihin ja mainostaa grillikauden avajaisia, vaikka pihalla tuskin takitta tarkenee.
   Laita vaan ihmisen pähkinöitä linnuille. Varsinkin muuttolinnut tarvitsevat vielä ruokaa.

   Poista
 7. Sinulla on siellä oikein runsas herkkutarjotin jo kukkivistakin kaunottarista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt on puutarhaihmisen buffetti avattu. Joka päivä löytyy jotain uutta.

   Poista
 8. Ohhoh, on teillä kevät jo pitkällä. Vau, noin paljon kukkivaa! Minä olen vasta aloitellut pihan siivoamista eikä juuri elon merkkejä näy.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viime päivien lämmin sää on hellinyt puutarhaa ja edistänyt kevättä isoin harppauksin. Hyvin ehditte perässä.

   Poista
 9. No siellä poksuu ihan koko ajan, meiltä lähti lumi vasta eilen - aika nopeasti, no on vielä joitakin lumikasoja, mutta niitä ei lasketa! Saila-kaima on kyllä sellainen tietopankki, että häneltä saa kasvikysymykseen vastauksen mennen tullen ja se on hienoa! Saimme juuri leikattua omenapuut, pakolla, koska piipot omenapuiden alla nousevat heti kun lumi sulaa, vahinkoa tulee vähemmän puun alla tepastelusta. Meillä ei paljoa vielä kuki, mutta kevät etenee ja nautitaan tästä! Syöminen jäisi täälläkin, mutta isäntä muistuttelee aina välillä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Poksuu ja paukkuu. Myös peltikatto, sillä tänäänkin tuulee kovaa ja kuivat puunlehdet juoksevat pitkin katua kuin karanneet hevoset konsanaan.
   Ymmärrän hyvin omenapuiden leikkaamisen kiirehtimisen. Minullakin kasvaa sipulikukkia hedelmäpuiden alla, joten ei sinne tee mieli mennä tallomaan.
   Jotain sinulla jo kukkii, ehdin eilen vilkaista. Aion tutustua pihaelämäsi yllätyksiin kohtapuoliin paremmin.

   Poista
 10. Ihanuuksien aika on täällä. Tapaamisia vanhojen tuttujen kanssa, yllätysvieraita ja kauan kaihottuja ystäviä, niitä kaikki putkahtelee siellä ja täällä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noita kaikkia todellakin siellä ja täällä. Jokaista ei ehdi henkilökohtaisesti tervehtiä, mutta huikataan kaikkia kerralla ja myöhemmin sitten yksittäin.

   Poista
 11. Teillähän on suoranainen ilotulitus siellä. Onpa hienoa, että kuolleenruskea maa vaihtuu hetkessä värikkäisiin kevätkukkiin! Meilläkin maa vapautui pääosin lumesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ilotulitus oli ilmeisesti jo aluillaan lumen alla, kun moni kasvi ponnisti ylös oitis pahimman lumikuorman väistyttyä. Näin käy varmasti sinunkin puutarhassasi.

   Poista
 12. Ihania 😍 Siellä on kevät niin pitkällä. Onneksi saamme taas näistä nauttia. Ainakaan kevät ei ole niin kuiva kuin viime vuonna. Ehkä se on hyväksi pienille kurjenmiekoille ja viihtyvät jatkossa paremmin.
  Kiitos lohdutuksen sanoista 💕

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kevät on joka vuosi yhtä odotettu ja ihasteltu ajankohta. Tänä vuonna tuntui, ettei kevät saavu koskaan. Saapuipa kuitenkin. Ihmeen nopeasti lumi sitten suli ja näyttää jättäneen maan sopivan kosteaksi. Toivotaan tosiaan, että kurjenmiekat siitä tykkäävät.
   Olen iloinen, jos sanoistani on edes vähän apua.

   Poista
 13. Pihanne on kirjaimellisesti "Puhjennut kukkaan"
  - Ihanat kuvat myös Porkkalanniemestä, siitä paikasta tulee aina mieleen Kapua!
  Sieltä alkoi "se kausi elämässämme!"

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on puhjennut kukkaan ja aina vaan paranee.
   Kapua oli varmasti ikimuistoinen projekti. Hienoa, että siitä tuli uusi alku.

   Poista
 14. Ai että, vaikka mitä ihanaa jo kukkii ja kurkistelee maan pinnalle! Meillä ensimmäiset lumikellot kukkivat nyt, muut kukat antavat vielä odotella itseään. Ja nurmikko on niin märkää, ettei siellä olisi vissiin hyvä edes kävellä, mutta pakkohan se on käydä päivittäisellä puutarhakierroksella:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sieltä ne muut seuraavat pian lumikelloja. Nurmikko on meilläkin paikoin litsislätsis. Kaikkialla ei tarvitse onneksi kulkea, mutta joihinkin paikkoihin päästäkseen on uhrattava nurmikon tila. Puutarhakierroksia ei vaan voi jättää väliin.

   Poista
 15. Oijoi, mitä kukkapaljoutta jo! Siellä varmaan kuuluu poksahtelua, kun nuppuja aukeaa siellä sun täällä.
  Kumpikin noista kurjenmiekoista on todella kauniita. 'Paulinea' en olisi osannut nimetä mutta 'Clairetteksi' paljastuneesta olisin tunnistanut, että eivät olleet 'Harmonya' tai 'Alidaa'. Olipa varmasti ihana yllätys saada 'Clairettea' vaikka sitä et ollut hankkinut. Joskus väärät lajikkeet ovatkin toivottuja ja tuo kurjenmiekka on todella kaunis. Kelpaisi vallan mainiosti itsellenikin.
  Suunnitelmissa on päästä tämän päivän aikana takaisin aikatauluun kaikkien blogikuulumisissa, joten jätän tämän kommentin nyt tähän ja palaan myöhemmin tutkimaan, mitä uusimmassa postauksessasi näkyy.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näitä hetkiä kannattaa kaivata ja odottaa. Tänään ei sentään pahemmin kukat poksahtele. Sen sijaan sade ropisee katolla ja ikkunalaudoilla tunnista toiseen. Välillä on hyvä rauhoittaa niin mielensä kuin selkänsäkin puutarhatöiltä - ja hoitaa kotihommia.
   Clairettea ei nettifirmassa ollut, mutta en yhtään pane pahakseni sipulivaihdokasta. Tilasin ja kuitin mukaan sain Harmonya ja Alidaa, joten en osannut Clairettea edes ajatella. Tuli hiukan paineita, miten saan kaunottaren selviämään tulevaisuudessakin.
   Edessä on ajat, jolloin postaukset laahaavat kaiken aikaa jälkijunassa. Ei vaan ehdi kuvata ja kertoa samassa tahdissa, mitä puutarhassa tapahtuu. Ihan rauhassa siis etenet omassa aikataulussasi.
   Mukavaa alkavaa viikkoa sinulle!

   Poista
 16. Voi, mitä ihanuuksia siellä kukkii ja varmaan on tullut jo paljon lisääkin, vaikka tuli sitten vielä luntakin. Ei olisi enää sitä lajia tarvittu, toivottavasti kevät alkaa oikeasti edistyä kunnolla ilman takapakkeja.

  VastaaPoista

Päivänkakkara, kielonkukka, metsätähti, nurmennukka
kuiskii meitä seurakseen, puutarhan helmaan suloiseen.
Kommentista mukava muisto jää, se pitkään mieltä lämmittää.
Kiitos Sinulle vierailustasi!