sunnuntai 28. joulukuuta 2014

Amaryllisunelma


On ihan pakko hehkuttaa äidiltä saamaani valkoista amaryllistä. Tai pikemminkin koko asetelmaa, joka on rakennettu joulunpunaiseen peltiastiaan.


Kukan tuodessaan äiti pyyteli kovasti anteeksi sen vaatimattomuutta ja muistutti, että olin toivonut nimenomaan valkoista amaryllistä. Sainkohan äidin vakuuttuneeksi, että kukka ilahdutti minua jo sen saadessani ja ilahduttaa päivä päivältä enemmän. Pidän kovasti amarylliksen nupuista. Ihan samoin, kuin kesällä liljojen nupuista. Niiden pullistumista on hauska seurata ja niiden avautumista kukiksi.


Jouluisissa kukka-asetelmissa on sekin mukavaa, että yleensä niistä jää jokin muisto. Kori tai pieni koriste, jonka nähdessään muistaa koko asetelman ja sen antajan. Tiedän jo, että tuo punainen pelti-astia tulee löytämään uusiokäyttöä kodistani. Ehkäpä muulloinkin kuin vain jouluna.


Parasta asetelmassa on kuitenkin upeat, kerrotut kukinnot, jotka ovat alkaneet avautua toinen toisensa jälkeen. Kahden avautuneen lisäksi kaksi vanaa on vielä täysin nupulla ja niiden välissä näyttää olevan nousemassa kolmas vana, joka takaa kotiimme iloa pitkäksi aikaa. Taidanpa ihastua yhä enemmän tähän valkoiseen amaryllisunelmaan.
 

26 kommenttia:

  1. Hieno! Siis tuossa on kaksi sipulia ja monta kukkavanaa. Tuosta on varmasti iloa pitkäksi aikaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On siinä tosiaan kaksi isoa sipulia ja ainakin siitä toisesta nousee jo nyt kolme kukkavanaa. Sääli, etten osaa hyötää vanhoja sipuleita uudelleen. Olen kyllä joskus koittanut, mutta eipä ole mitään syntynyt.

      Poista
  2. Aivan ihana amaryllis ja koko asetelma! Minustakin on ihanaa seurata amaryllisten kukkien avautumista. Siinä kokee juuri samaa iloa kuin kesällä uusien kukkasten tullessa kukkaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kesäinen olo minullekin tulee, kun noita nuppujen pullisteluja seurailen.

      Poista
  3. Todella kaunis asetelma. Valkoinen kerrottu amaryllis on kukkien aatelia.
    Oman valkoisen Wedding Dancen avautumista vasta odottelen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta, omani on varsinainen ruhtinatar. Vaan onpa sinun amaryllikselläsi ihana nimi: "Wedding Dance".

      Poista
  4. Kyl vaan valkoiset kukat ovat kauniita.

    VastaaPoista
  5. On kyllä aivan ihania amarylliksiä, kerrottu ja vielä valkoinen on niin kaunis. Meillä ei tänä vuonna kasvatettu tilanpuutteen vuoksi amaryllistä vaan ostin ne leikkona, mutta kauan nekin ovat maljakossa kestäneet.

    Oikein aurinkoista ja mukavaa loppuvuotta!

    VastaaPoista
  6. Rrrrrrrakstan valkoisia kukkia. Sulla vielä tuommoinen kerrattu unelma, ooh...

    VastaaPoista
  7. Sulla on myös kauniita nuo juurella olevat koristeet. Kiinnitän erityisesti niihin huomiota kun taas ensi vuonna on tarve saada jotain ideoita hyasintti-istutuksiin.

    VastaaPoista
  8. Todella kauniit kerrotut kukat.

    VastaaPoista
  9. Upea asetelma ja todella hurmaavat kukat!

    VastaaPoista
  10. Valkoinen amaryllis on todella kaunis ja viellä kerrattu todella ihana asetelma :)

    VastaaPoista
  11. Erittäin kaunis asetelma. Monessa blogissa on näkynyt kerrottu valkoinen amaryllis, sellaisen toivon löytäväni ensi jouluna. Noin tuplana kukka on eritysen juhlava.

    VastaaPoista
  12. Kyllä tätä passaa hehkuttaa, ei haittaa. Kukat ilahduttaa aina. Juurikin niin, on mukava kun jää jokin kori tai muu asetelmasta ja kokonaisuus tässä on nätti. Tuo tonttu on kiva! Kerrottu amaryllis, oletan, on nätti myös, en muista nähneeni...

    VastaaPoista
  13. Nyt luin monta postaustasi yhdellä kertaa, on pitänyt niin rentoutua ja seurustella ystävien kanssa joulunaikaan, että on jäänyt blogit lukematta :)
    Toivottavasti flunssasi alkaa hellittää ja tulee taas tasaisempaa jälkeä kutimiisi ;D
    Valkoiset amaryllikset ovat minunkin lemppareitani jouluruusun ohella.
    Tänä vuonna on jopa 6 euron Pirkka-amarylliksistä tullut erityisen komeita. Ostin niitä valkoisia kerrottuja neljä kappaletta ja kaikissa on nyt kaksi vanaa kukassa yhtä aikaa!
    Leppoisia välipäiviä sinulle ja Juusolle rapsutuksia :)

    VastaaPoista
  14. Suorastaan kuin kaunis lumikuningatar on tuo amarylliksesi!

    VastaaPoista
  15. No kyllä on unelmankaunis kukka! Kuin lumme konsanaan : ) Kerrottuja amarylliksiä en ole juuri nähnytkään. Tykkään myös kovasti niistä lähes viininpunaisista kukista.

    VastaaPoista
  16. Upea on amarylliksesi! Jokohan ensi jouluna minäkin saisin hankittua tuollaisen ihanuuden, aina unohtuu joulunalushässäkässä.

    VastaaPoista
  17. Kaunis!
    Tulin tänne toivottamaan myös oikein ihanaa uutta vuotta! Tarinoitasi saanen seurata myös tulevana vuonna. (vaikkei aina niihin tule kommentoituakaan, niin "matkassa" kuljetaan :)

    VastaaPoista
  18. täältäkin kerrotun valkoisen amaryllikseni katveesta laitan sinulle mitä parhaimmat Uuden Vuoden terveiseni. joskus olen itse kukittanut jouluamarylliksen uudelleen, leikkasin kukkineet kukkavanat pois ja annoin lehtien kasvaa edelleen, kesän pidin puutarhassa omenapuun siimeksessä ja syksyllä vein kellariin vähitellen vähentäen kastelua, lehtien kuihduttua leikkasin ne pois. seuraavan vuoden tammikuussa otin sipulin huoneen lämpöön ja kiitokseksi se kukki pääsiäisenä:)) pitäisköhän meidän taas yrittää, sen verran kauniita nuo kerrotut valkoiset amarylliksemme ovat!

    VastaaPoista

Päivänkakkara, kielonkukka, metsätähti, nurmennukka
kuiskii meitä seurakseen, puutarhan helmaan suloiseen.
Kommentista mukava muisto jää, se pitkään mieltä lämmittää.
Kiitos Sinulle vierailustasi!