perjantai 5. heinäkuuta 2019

Ruukkukukkavalikoimasta puuttuu ajatuksen kirkkaus

Malva sylvestris subsp. mauritiana - Maurinmalva

Viime kesän kuivuudessa vettä kannutolkulla kantaessani päätin, ettei enää samanlaista määrää ruukkukukkia. Ihan ei päätös pitänyt, sillä aika monta ruukkua nytkin talon seinustalla ja vähän muuallakin asustaa. Iloahan kaunis kukinta tarjoaa, joten turhaan tässä ruikutan.

Malva sylvestris subsp. mauritiana - Maurinmalva

Maurinmalvasta on tullut jokakesäinen suosikkini. Tänä keväänä kylvö onnistui hyvin, vaikka enemmänkin maureja olisi voinut ympäri pihaa olla. Yhden istutin piharuukkuun ja se on venynyt 120 senttiseksi. Lehdet ovat monin verroin suuremmat, kuin maahan istutetuilla. Nyt maurinmalva pukkaa violettia kukkaa ahkerasti. Janoinenkin tämä kasvi on, joten joka päivä hänet pitää kastella.

Pelargonium Cascade Snow

Pelaguut lähtivät vähän hitaasti käyntiin. Työhuoneessa talvetetut ja muutama pistokkaana hankittu on talon seinustan ruukkutikkaissa. Vaikka suojasin pelaguita alkukesän viileinä öinä, ottivat ne vähän nokkiinsa. Monessa lehdet olivat pitkään punertavanruskeita, eikä nuppujakaan ilmestynyt lannoituksesta huolimatta. Nyt näyttävät innostuneen nuppuilemaan.

Pelargonium Inspire Pink
  
Sisällä talvetetuista leikkaamani latvat juurtuivat hyvin. Istutin ne kahteen kukkalaatikkoon isosamettikukka Vanillan kumppaniksi.Nyt vasta nekin ovat virkistyneet ja kukintaa on vihdoin tiedossa.

Hymenocallis - Lukinlilja
  
Lukinliljan sipulien talvetus on sujunut hyvin jo muutaman vuoden ajan. Yksi sipuleista jo kukkiikin. Toivottavasti muutkin. Lukinliljaa ei ehkä voi kaunottareksi kutsua, mutta pidän sen persoonallisesta olomuodosta.

Daalia Hartenaas
  
Daalioiden kanssa kävi oikeastaan aika surkeasti. Useimmat olivat kuivuneet talven aikana rusinaakin surkeammiksi ja ne joutuivat kompostiin. Vanhin eli oranssikukkainen daalia on kasvimaan mullassa ja se on kasvanut hyvin. Ei vielä kuki. Samoin sen vieressä Park Princess ja Fashination. Sen sijaan messuilta ostamani Cafe au lait ei ole itänyt laisinkaan. Terassin ruukkuun istuttamani tämän kevään ostos Hartenaas on elinvoimainen ja kukkii ahkerasti.

Joka kesä joku kasvi valtaa näyttämön muiden jäädessä taka-alalle. Suotakoon hiljaiset kesät sitä tarvitseville. Heidän vuoronsa tulee ehkä toiste.

Crocosmia × crocosmiiflora - Ruostekukka

Ruostekukan sain kukkimaan viime kesänä ja talvetuskin niiden suhteen onnistui. Nyt on kukkavarsia noussut esiin. Tällä kertaa sijoitin ruostekukan terassille ruukkuun, jotta voin sitä riittävästi ihailla. Viime vuonna ruostekukkani asuivat kasvimaalla ja jäivät luvattoman vähälle huomiolle.

Tagetes Vanilla F1 - Isosamettikukka

Samettikukkien kylvö onnistui hyvin. Kermanvalkoista isosamettikukkaakin tuli runsaasti. Niinpä istutin niitä pergolan kukkalaatikoiden lisäksi kasvilavoihin hyötykasvien kumppaniksi.

Tagetes Jolly Jester - Samettikukka

Myös veikeää Jolly Jesteriä on sekä terassin ruukussa, että kasvimaalla. Samettikukka on kyllä helppo kasvatettava ja hoidettava. Eipä sitä taida edes ötökät kiusata, luulisin.

Tagetes Kees Orange - Samettikukka

Samettikukka Kees Orange näytti kuvassa punaisemmalta, kuin todellisuudessa sitten on. Ne oli tarkoitus laittaa Vanillan kanssa terassiruukkuun, mutta nimilaput menivät sekaisin ja kasvimaalla nämä hörhelömekkoiset samettikukat nyt elelevät. Sopiihan sinne porkkanoiden ja tillin lomaan tällaiset väripilkutkin.

Tagetes - Samettikukka

Yhdestä siemenpussista tuli isokokoisia oransseja samettikukkia. Niitäkin on sekä terassiruukussa että kasvimaalla. Tänä vuonna missään valinnoissani ei näy seesteistä värimaailman yhteensovittamista. Kunhan kukkivat. Ensi vuonna sitten lisää suunnitelmallisuutta - ehkä.

Sempervivum - Mehitähti
  
Istutin loppukesästä rykelmän mehitähtiä saviseen, pohjareiälliseen ruukkuun. Ennen lumisateita laitoin ruukun maanpeitekasvien sekaan vähän vinoon. Pohjareiästä huolimatta ruukun pintaan modostui jäähilettä, jonka ajattelin jäädyttävän mehitähdet läpikotaisin. Näin ei käynyt. Mehitähdet ovat elossa ja voivat hyvin. Saapa nähdä, kukkivatko.

Oxalis deppei - Onnenkäenkaali

Oxalikseen olen kovasti mieltynyt. Pidän sen lehdistä ja kukista. Pidän sen tavasta vetää kukat illalla suppuun. Oxalis ei paljon tarvitse hoitamista. Välillä nypin kuihtuneita kukkavarsia ja vettähän tuo ruukussa asuessaan tarvitsee.

Cobaea scandens - Kelloköynnös

Meinasin unohtaa kelloköynnöksen. Sen itämisessä oli tänä keväänä hankaluuksia, mutta ihan kiitettävästi sain sinisiä kelloköynnöksiä pihamaalle saakka. Talon seinustalla kasvaa ruukussa kolme ja pergolan sisäänkäynnin kummallakin puolella isoissa ruukuissa kummassakin neljä köynnöstä. Pituutta niille on jo venynyt pergolan kattoon saakka, mutta leveydessä ei ihan vielä viime kesäistä runsautta. Nuppujakaan ei toistaiseksi ole näkyvissä. Yhtäkkiä ne vuosi sitten tulivat, joten mikäs hätä tässä.
 
Petuniat

Varsinaisia kesäkukkia en ostanut kovin paljon. Muutaman petunian laatikoihin ja ahkeraliisaa keittiön ikkunan varjoisaan laatikkoon. Murattia ja poutapilveä sekä orvokkeja parissa paikassa.

Riippabegonia

Pergolan amppeleissa on keltaista ja valkoista begoniaa, joita olen talvettanut ja useamman vuoden kellarissa. Uutena keväällä ostamani valkoinen Wummi alkaa pian kukkimaan. Se ei kuitenkaan ole riippuva begonia ja luultavasti joudun nostamaan amppelin alas, jotta korkeaksi kasvanut ja jäykkä varsi ei tuulessa katkea.


Sisäänkäynnin isoihin ruukkuihin laitoin verililjapuuta, lumihiutaletta ja muualta yli jääneet ahkeraliisat. Verililjapuut ovat vähän aneemisen oloisia. Vaan kun halvalla saa, niin ei voi vastustaa.

Sisäänkäynnin puolella on kahdessa amppelissa ja yhdessä laatikossa verenpisaroita. Ostin niitä pistokkaina ja sain lisää latvomalla kasveja niiden ollessa vielä kellarissa odottamassa ulos siirtoa. Nyt verenpisaroihin on tullut nuppuja, joten taidan nähdä ne  kukkivina vielä kesän aikana.

Itsekseen kylväytyneitä orvokkeja on siellä täällä.

Kesäkukkavalikoimani on siis sekalainen seurakunta sekin. Selkeä suunnitelma ja ajatuksen kirkkaus loistavat poissaolollaan. Kastelemista riittää näissäkin. Hoidan heitä samalla hellyydellä, kuin hoitaisin viimeisen päälle hienoja asetelmia. Kaikissa kukissa riittää ihmettelemistä ja ihailemista. Tasapuolisesti väristä ja koosta riippumatta.


 Kesäistä kauneutta teille kaikille!

 

47 kommenttia:

 1. Minä en ole ostanut kesäkukkia juuri ollenkaan. Ajattelin pihan kukkapenkkien kukkien riittävän. Olisihan niistä iloa silloin, kun pihakukkien kukinta on heikompaa. Minulla mehitähdet ovat talvehtineet pihassa hyvin. Eivät siis ole ruukuissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minullakin on mehitähteä myös maassa ja hyvin se siellä on pärjännyt useamman vuoden. Huvikseni kokeilin ruukkukasvatusta.

   Varmasti puutarhan perennnat riittäisivät, mutta kun on niin mukava kokeilla kaikenlaista ja somistaa myös terassia kukkasilla.

   Poista
 2. Onhan noissa vaikka mitä! Ihanaa, kun on kaiken värisiä kukkia ruukuissa. Tajusin muuten juuri, että mun verenpisaroista ei yksikään kuki. Voisihan niitä hieman lannoittaakin. Toisaalta, ne usein aloittavat kukinnan sisällä jo kevättalvella, ehkä ne nyt keräävät voimia ja kaiketi aloittavat taas loppukesällä.
  Maurinmalva on upean värinen. Kokeilin sitä yhtenä vuonna, mutta varmaan se kastelu olisi ollut tarpeen. Istutin taimet avomaalle, mutta suurin osa menehtyi kuivuuteen ja pari kukki 40-senttisessä varressa. Olisi ihanaa kokeilla sitä joskus taas, mutta paljon kastelua vaativat lajit täytyy valitettavasti karsia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Verenpisaroihin on nyt ilmestynyt nuppuja. Hyvä, että joku kukkii myöhemmin, eikä kaikki aloita ja lopeta samaan aikaan.
   Maurinmalva näyttää olevan varsin janoinen kasvi. Sillä on isot lehdet ja paksun pehmoinen varsi, jotka ilmeisesti haihduttavat paljon ja siksi se vaatii vettäkin runsaasti. Toinen maurinmalvani kasvaa kukkapenkissä, eikä sitä tarvitse samalla tavoin kastella. Se voisi pärjätä isompien kasvien suomassa varjossa ja kosteammassa maassa paremmin.

   Jos joutuisin kunnan vedellä kasvejani kastelemaan, määrä olisi oleellisesti pienempi. Syvässä porakaivossa riittää vettä ja sen hinta on vain pumpun käyttämän sähkön arvo eli ei kovin kallista, eikä myöskään vaivalloista.

   Poista
 3. Kauniita on jälleen kuvat kuten yleensä aina <3 mukavaa loppuviikkoa sinulle :)

  VastaaPoista
 4. Hartenaas daaliasi on oikein kaunis löytö. Upea kun kukkii jo nyt. Minulla on myös sammareita mutta isoimnat niistä ovat vielä nupullaan. Kelloköynnös täälläkin katossa mutta ei niin muhkea kuin viime vuonna ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hartenaas aloitti todella varhain kukkimaan. Maassa asuvat eivät ole aikeissakaan. Sammarini kukkivat jo kellarissa ja napsin niistä nuppuja, jotta käyttäisivät voimansa kasvuun. Ensimmäisen kerran esikasvattamani ovat olleet näin innokkaita kukkijoita.
   Kelloköynnös on tosiaan tänä vuonna vähän vaisumpi, mutta ensimmäisen nupun jo löysin.

   Poista
 5. Maurinmalva on kyllä kaunis. Sain vain muutaman siemenen kerättyä omastani viime syksynä ja nekin siemenet löysin kylvettäväksi vähän liian myöhään. Samettikukat ovat kiitollisia kasvatettavia ja sinulta löytyy niistä monta kauniskukkaista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla on kummallinen suhde samettikukkiin; tykkään ja en tykkää. Niitä on helppo kasvattaa ja kasvimaallahan niitä on mukava olla. Silti osa kasvattamistani päätyi kuitenkin terassille suoraan silmien alle.

   Poista
 6. Daaliat eivät ole olleet suosikkejani, mutta tuo Daalia Hartenaas on todella kaunis. Kaikissa lajikkeissa on niin paljon valikoimaa kuten tuo Lukinlilja !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En minäkään ennen tykännyt daalioista, mutta hissukseen niitäkin on alkanut joka kesä ilmaantua ruukkuihin. Hartenaas tuli ostettua ilman sen kummempaa ajatusta, joten kiva, että se on nätti. Jospa ensi vuonna saisin vähän enemmän suunnitelmallisuutta kesäkukkaostoksiini.

   Poista
 7. Vastaukset
  1. Kiitos Marketta! Iloa silmälle täytyy aina hommata.

   Poista
 8. Sinullahan kukkii runsaasti kaikkea ihanaa! Samettikukat ovat kivoja kasvatettavia. Muistan, kuinka aina lapsena päiväkodissa ja koulussa kasvatimme joka vuosi äidille samettikukan äitienpäivälahjaksi. Aina se oli sellainen perinteinen keltainen. Nykyään on hieman enemmän lajikkeita, mistä valita :) Onnenkäenkaali on aivan suunnattoman suloinen.
  Mukavaa viikonloppua sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinulla on mukava samettikukkaan liittyvä muisto. Varmasti se nousee mieleen joka kerran samettikukkia nähdessäsi.
   Oxaliksesta on tullut yksi tärkeimmistä kesäkukkasuosikeista. Keksin juuri, miten voisin istuttaa niitä ensi kesänä enemmänkin.

   Poista
 9. kaikki ihanuuksia olet istuttanut ruukkuihin, kyl niistä riittää iloa pitkälle syksyyn. tuo kelloköynnös alkoi kiinnostaa. olen juuri miettimässä uuteen köynnöstukeen sopivaa köynnöstä kärhöviinin kaveriksi.
  kukkaisan kaunista viikonloppua Sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aiempina vuosina minulla oli monivuotisia kukkia kesän ajan ruukuissa ja siirsin ne sitten syksyllä maahan. Ehkä voisin siihen menetelmään palata taas ensi kesänä.
   Kelloköynnös on hieno kasvi. Viime kesänä se oli niin rehevä ja voimakaskasvuinen, että olisi ehkä kärhön tukahduttanut.
   Toivotan sinullekin kaunista viikonloppua!

   Poista
 10. Kauniita ovat :) ekaa kertaa kokeilin kasvattaa samettikukkia siemenestä ja onnistui hyvin, yllätyin miten helppoja ovat. Oxalis on myös minun suosikki kesäkukkana, helppo ja vaivaton ja kukkii hyvin pian.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samoin minulle oli muutama vuosi sitten yllätys, kuinka helppoja samettikukat on itse kasvattaa. Siinä yksi syy, miksi niitä tulee joka kevät kylvettyä.
   Keksin juuri, että oxalista voisi hyödyntää kesäkukkana laajemminkin. Täytyypä muistaa ensi keväänä ostaa lisää oxalispussukoita ja laittaa niitä vaikka johonkin kukkalaatikkoon riviin. Voisi olla aika hienon näköinen.

   Poista
 11. Ehkä vähän sekalainen seurakunta, mutta oikein iloinen sellainen. Ei kaiken aina tarvitsekaan olla yhdenmukaisia tai edes sävy sävyyn. Daalia, pelargonit ja petuniat ovat ihania. Ruukkuja on täälläkin taas mahdottoman paljon, mutta onneksi puolet on varjokujalla eivätkä vaadi jatkuvaa huomiota. Samoin etupihalla olevat altakastelulaatikot pärjäävät säistä riippuen 2-4 päivän välein kastelulla. Viime vuonna päätin minäkin, että tänä vuonna ruukkuja saa luvan olla vähemmän, mutta kuinkas kävikään: enemmän tuli! Onneksi sattui viileämpi ja sateisempi kesä, niin vesijohtovettä kuluu vähemmän. Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todennäköisesti joka kesä käy samoin eli lupauksista huolimatta ruukkuja siunaantuu sinne ja tänne. Ei se kasteleminen niin suuri vaiva ole, että sen vuoksi kannattaisi kauniista kesäkukista luopua.
   Joudutko kastelemaan kukkiasi vesijohtovedellä? Se on kunnasta riippuen aika tyyristä huvia. Meille jäi syvä porakaivo kunnallistekniikan tulon jälkeen omaan käyttöön ja se on kyllä lottovoitto. Ei tarvitse vedessä pihistellä.
   Mukavaa ja aurinkoista viikonloppua sinullekin!

   Poista
 12. Sulla on ihania kukkia. Samettiruusu on kauniin värinen. Mä laitan kaikki ruukkukasvit terassille, että on helpompi kastella.
  Totta mitä sanoit ne juovat vettä tosi paljon.
  Mä kannan vettä kerralla aika paljon ja lisään lannoitetta joka veteen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ruukkujen sijoittaminen lähelle toisiaan onkin kastelemista helpottava juttu. Meidän terassille aurinko paistaa lähes koko ajan ja lämpimän paikan vuoksi kastelemista riittää. Vaan ei se niin iso vaiva ole, että sen vuoksi kauniista kukista luopuisin.

   Poista
 13. Ihania, varsinkin tuo maurinmalva! Mulla käy aina vähän vastaavasti, ihastun johonkin, joka on pakko saada ja sitten on kymmenen ruukullista kasveja, jotka ei (muka) sovi yhteen, kun kunnollinen suunnitelma puuttuu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri noin minullekin käy. Saatan jopa tehdä hienot suunnitelmat ja ostoslistat. Kaupassa näen kaikkea muuta ihanaa ja siihen romahtaa suunnitelmallisuus. Ilmeisesti asia ei ole kovin suuri ongelma, kun vuodesta toiseen toimin samalla kaavalla.

   Poista
 14. Onhan sinulla vaikka mitä kasvamassa! Tuo Maurinmalva on minulla kokeilematta. Nuo väritkin saattavat näyttää erilaisilta netissä ja livenä, eikä aina ajatus ole niin harkitseva, kun tulee vastaan kivoja siemenpusseja tai taimia. Itsellä on tosiaan tänä vuonna vähemmän lajeja ja määrät suurempia ja se on tuntunut ihan hyvältä. Oranssi ei keskellä kesää ole niin mieleinen minulle täällä omassa puutarhassa, mutta syksyllä taas se on ihan kiva (samettikukissa yleinen väri).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saman lajin suuri määrä tuo kyllä upeat näkymät. Se pätee niin perennoissa kuin kesäkukissakin. Sinun valkoisten kosmoskukkiesi kukinta on kaunista katseltavaa.
   Maurinmalva on helppo ja nätti kesäkukka. Tuli juuri mieleen, että se voisi olla hieno valkoisen kosmoskukan kanssa. Siinäpä kiva pariskunta ensi kesän kasvatuksiin.

   Poista
 15. Oi, rakastan lukinliljoja!! Niin kauniita!
  Ruostekukka, Crocosmia, kuuluu lapsuuteni puutarhaan. <3

  Ihanaa heinäkuuta sinne paratiisiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hauska kuulla, että tykkäät lukinliljoista. Se on mukavan persoonallinen kukka. Ruostekukka on minulle uudehko tuttavuus omassa puutarhassa.
   Samoin sinulle, aurinkoista ja lempeää heinäkuuta!

   Poista
 16. Lukinliljat ovat hienoja! Oxaliksia on minullakin vuodesta toiseen. Tykkään niiden herkästä olemuksesta. Mukavaa viikonloppua sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Löysitpä hienon kuvauksen oxaliksen kauneudelle. Sen olemus on todellakin hennon herkkä. Sen kukkaa kannattaa katsoa ihan läheltä. Oikea kaunotar.
   Mukavaa sunnuntaita sinulle!

   Poista
 17. Antaa kaikkien kukkien kukkia, ainakin niiden, jotka onnistumme saamaan siemenestä kukkaan saakka - aivan sama, minkä värisiä. Näin minä ajattelen, vaikka piha näyttääkin riemunkirjavalta. Meillä on niin lyhyt kesä, että antaa olla vaan väriä, valkoisia hankia ja pimeää syksyä saa katsella niin pitkään. Kauniita kesäkukkia sinulla on - ja paljon! Toisaalta pitää olla niitä varmoja, jotka eivät pienistä kuivista ja sateisista päivistä hätkähdä, kuten juuri nuo samettikukat. Minun daaliani kyllä lähtivät kasvuun, viime vuonna kukinta oli heikkoa, saa nähdä nyt kun vettä on alkanut tulla aiemmin. Ei näy minunkaan kelloköynnöksissä vielä nuppuja! Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, sinulla on hieno asenne kukkien ja värien suhteen. Koko pitkän talven tuntuu, että värit ovat elämästä kokonaan kadonneet. Kevään saapuminen on niin valon kuin värienkin puolesta ihastuttavaa. Ajattelen, että luontoäiti on paras mahdollinen sommittelija. Ehkä pitäisi enemmän luottaa siihen ja antaa väreille valta.
   Löysin kelloköynnöksestäni ensimmäisen nupun. Tänään piti parin päivän tauon jälkeen mennä lisää etsimään, mutta vettä on tullut sen verran runsaasti, että jääköön huomiseen.

   Poista
 18. Tämä minun kommentointini on tosi hepposta, muutamat meni taas ties minne ja nyt vielä kerran uusi yritys.
  Minusta juuri kesäkukat ruukuissa ovat vähän sen mukaan mikä on ollut kevään fiilis! 🌺 Toki voisihan tietysti laatia tiukan version ja sitä justiinsa prikulleen toteuttaa ja varmasti moni niin tekee, mutta antaa kaikkien tämän kesän kukkien kukkia ja sitten uusi kesä ja uudet kukat.😊
  Jotain tähän tapaan kommenttini kirjoitin, mutta olkoon nyt näin. Monta kaunista kukkaa olet tähän postaukseen pihaltasi löytänyt. 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kommentointi on välillä vähän kinkkistä. Kun saa pitkän tekstin valmiiksi ja sitten se häipyy teille tietämättömille, ei enää ole voimia toiseen samanlaiseen tarinaan.
   Tykkään kyllä tehdä kesäkukistakin suunnitelmia ja pyrkimys on niitä myös noudattaa. Jotenkin vaan kauppaan mennessä ihastun kaikkeen ympärillä olevaan ja tulen ulos sekalaisen seurakunnan kanssa. Sama pätee itse kasvatettuihin. On vaan niin kiva kokeilla ja kun sattuu siemeniä olemaan...
   Kaikille kukille löytyy paikkansa minunkin pihassani. Tai ainakin melkein.

   Poista
 19. Lukinlilja on kyllä niin hauska, että taidän viimein ryhtyä hankkeeseen, tuommoinen räähkyversio soppii hyvin tänne.

  Mistä noita erikoisempia samettiruusuja löytyy? Minä löydän vaan ihan niitä taviksia.

  Daaliat ovat huiman hienoja, msillä on niiden suhteen välivuosi ja se kyllä närästää, loppukesän kukinnassa iso vaje.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen tilannut samettikukkien siemeniä nettikaupoista. Esimerkiksi Jolly Jesterin tilauksesta on jo useampi vuosi, mutta siemeniä vaan riittää ja riittää. Ensi kevät voi kyllä olla jo tiukalla.
   Daaliat ovat hienoja loppukesän kukkijoita, mutta valitettavasti niitä ei voi enää heinäkuussa ponkaista kasvuun ja kukintaan. Täytyy laittaa tämän kesän puutteet kirjoihin ja kansiin näin heinäkuussa.

   Poista
 20. Onpa valtavasti kukkia ja hyvinvoivia! Mukavaa keskikesää sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sesse! Puutarha ja kukkaset on harrastukseni. Hyvä, että niistä huolehtiminen näkyy kuvissakin.
   Leppoisaa heinäkuuta sinulle!

   Poista
 21. Ihanaa kukintaa! Sain myös ruostekukan talvehtimaan kukkapenkissä. Peittelin sipulit extrakerroksella multaa. Keväällä poistin ylimääräisen mullan ja vihreää lehteä alkoi nousta esiin. Kellarissa talvettamani sipulit eivät selvinneet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ahaa, täytyypä kokeilla ruostekukan suhteen vinkkiäsi vastaisuudessa. Olisi kiva saada ne kasvamaan kukkapenkissä ruukun sijaan. Yllätyin, että omani selvisivät talvesta, kun niin moni daaliakin heitti kellarissa henkensä.

   Poista
 22. Vastaukset
  1. No voihan nenä, kun en haista. Tämä on toinen kesä ilman hajuaistia ja se pikkuisen harmittaa. Onneksi sentään näköaisti on tallella.

   Poista
 23. Kauniita!!!!! kukkia ja paljon:)
  ja ruukkukukkasi ovat niin hyvin voivia:
  kiitos vinkistä "onnen-apilasta"...ehkäpä ensi keväänä minullakin kukkii noin kauniisti:))
  Kaunista kesää!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Liisa! En ole mikään mestari kasvien kanssa, mutta sitäkin sinnikkäämpi niitä hoitaessani. Ammennan paljon tietoa toisten puutarhurien blogeista, joten kiitos hyvinvoivista kukistani kuuluu monille.
   Kaunista ja lämmintä kesää sinullekin!

   Poista
 24. Huikean värinen tuo violetti malva! Kylvätkö joka kevät vai otatko sisälle talvehtimaan?

  VastaaPoista

Päivänkakkara, kielonkukka, metsätähti, nurmennukka
kuiskii meitä seurakseen, puutarhan helmaan suloiseen.
Kommentista mukava muisto jää, se pitkään mieltä lämmittää.
Kiitos Sinulle vierailustasi!