maanantai 13. huhtikuuta 2020

Pitkäperjantain kamerakierroksen kauneutta

Corydalis solida 'Beth Evans' - Pystykiurunkannus

Tähän saakka pääsiäispyhien sää on suonut parastaan. Pihalle voi mennä ihan vain ihastelemaan ja lopulta löytää itsensä nyppimässä, kuopimassa, kantamassa, kääntämässä. Mitä milloinkin. Tekemistä riittää, eikä haittaa, vaikka ei tekisi yhtään mitään. Sen verran on vielä viileää, ettei pitkään tohdi paikallaan istua. Niin vain katse löytää läheltä ja kaukaa mielenkiintoista katseltavaa, jonka luo huomaa pian siirtyneensä.

Corydalis solida - Pystykiurunkannus

Pystykiurunkannusten kukkia olen ihaillut ja ääneen kehunut. Vaan kauniit on niiden lehdetkin. Raikkaan vihreitä lehtiä, jotka eivät selvästikään osaa päättää, millaisessa muodossa haluaisivat olla.

Anemone blanda 'Blue Shades' - Balkaninvuokko

Tarkan listaihmisen illuusio on tänä keväänä romuttunut. Monisivuinen syyssipulilista penkeittäin on viime vuoden osalta puutteellinen ja osin jopa virheellinen. Ei pitäisi luottaa siihen, että istutusurakan jälkeen sisälle palattuaan vielä muistaisi, mitä mihinkin on laittanut. Osan muistaa, mutta helposti joku myös unohtuu. Onneksi olen säilyttänyt sipulipussukoiden kuvakortit. Saatoin siis tarkastaa, että Ruusupenkissä kasvaa balkaninvuokkoja. Sen verran on paisteesta huolimatta viileää, etteivät ole vielä auenneet.

Mix-pussukan seurauksia

Syysomenan alle olen istuttanut pussillisen, jonka päällä lukee Iris Dwarf Mix. Kuvakortin mukaan tuosta pitäisi nousta sinisiä, keltaisia, liloja ja vaaleita kevätkurjenmiekkoja. Toistaiseksi esille on tullut muutama vähän repaleisen oloinen lila iris. Repaleisuuden syynä saattaa olla peurojen napostelu. Aika ihanan värisiä kuitenkin.

Siniset: Iris reticulata 'Harmony', vaaleat: Iris reticulata 'Katharine Hodgkin'

Pikkuiset irikset ovat hurmaavia ja nopeita käänteissään. Yhtenä päivänä mullassa näkyy vain piipon kärkiä ja seuraavana pukkaavat jo kukkia. Yllättävän pitkään sitten jaksavat kukkia, kun vihdoin ovat siihen pisteeseen päässeet. Jännityksellä odotan, kukkivatko pihani ensimmäiset lumikurjenmiekka Georget. Piipot ovat jo nousseet, mutta yhtään ei ole avautunut.


Onnekseni krookuksetkin nousevat eri paikoissa hyvin eri aikaan. Yläpihalla on muutamia yksittäisiä krookuksia siellä täällä. Suurimmat keskittymät on syöty. Alapihalla on enemmän  peurojen liikkumista estävien aitaviritysten jälkeen nousseita krookuksia. Nokkosperhoset ovat kovasti ihastuneet krookuksiin.

Helleborus - Jouluruusuja

Jouluruusut laittavat tänä keväänä parastaan. Olen niin iloinen, että olen kärsivällisesti istuttanut jouluruusuja useisiin eri paikkoihin. Ilmeisesti niillä menee hetki, ennenkuin kotiutuvat ja ryhtyvät enemmän kukkimaan. Vuosien odotuksen jälkeen tuntuu, että olemme vihdoin kaverit jouluruusujen kanssa.

Saaripalstan Sailan blogissa ihastelin hänen jouluruusujaan. Sailan vinkistä kävin espoolaisessa puutarhaliikkeessä ostamassa pari Helleborus Double Elleniä eli yhden tumman ja toisen vaalean. Istutin ne ostopurkkeja isompiin ruukkuihin ja tällä hetkellä ne ovat terassilla kasvattamassa juuriaan päästäkseen myöhemmin puutarhasta sopivaksi katsomaani paikkaan. Minulla taitaa olla jokin kummallinen jouluruusupinttymä, josta en välitä päästä eroon.

Scilla forbesii - Kirjokevättähtiä

Unelmoin keväisestä puutarhasta, jossa valkoiset lumikellot muodostaisivat runsaita mättäitä silmänkantamattomiin. Luultavasti en ole riittävästi moisen unelman eteen töitä tehnyt, ehkä meidän puutarhan vuodet eivät siihen riittäisikään. Sen sijaan kirjokevättähtiä löytyy pitkin ja poikin. Idänsinililjojakin joukkoon mahtuu, mutta kirjotähdet ovat levinneet tehokkaammin. Jännästi kirjokevättähdissä on sinisen eri sävyjä jo ihan luonnostaan, puhumattakaan, miten kulloinenkin valo niiden väriin vaikuttaa.

Peuran maistama tulppaani

Peurat järjestivät minulle mielenkiintoisen tutkimuskohteen. Saapa nähdä, kuinka käy syötyjen tulppaanien kukinnan. Joissakin tulppaaneissa nuppu on jo näkyvissä. Onko nuppu vaurioitunut peuran hampaista? Nouseeko nuppu vaurioista huolimatta ja millaisena? Tai onko kenties joissain tulppaaneissa nuppu ollut sen verran syvällä, että se odottaa sopivaa ylösnousun hetkeä ehjänä ja virkeänä?

Erythronium Pagoda - Koiranhammas

Viime kesänä yksi koiranhammas nousi ja kukki sen verran kauniina, että sille piti istuttaa kumppani. Nyt koiranhampaita nousee peräti kolme yksilöä lähellä toisiaan.

Pulsatilla vulgaris - Tarhakylmänkukka

Tarhakylmänkukkiin olen todella ihastunut. Niiden karvaista olemusta odotan joka kevät. Viehätys ei pääty kukinnan lakastumiseen vaan pitkään se huojuttaa kesätuulessa joka ilmansuuntaan hapsottavia siemenhahtuvapallojaan. Tarhakylmänkukka on hauskan persoonallinen tyyppi, jota ajattelin hankkia vielä lisääkin.

Sorbus 'Dodong' - Tuurenpihlaja

Tuurenpihlajat, nuo viime kevään kasvirakkauteni kohteet, ovat kumpikin selvinneet epätavallisesta talvesta tyylikkäästi. Pullistuneet silmut ovat alkaneet avautua ja pian näen ensimmäiset omassa pihassa puhjenneet lehdet. 

Scilla forbesii 'Rosea' - Kirjokevättähti pinkki

Vaikka kevät tulee joka vuosi takuuvarmasti, on se aina yhtä upea ja voimakkaasti mukaansa tempaava ajankohta. Kuin itsekin heräisi talviunesta uuden kevään myötä ja samalla kiihkeällä innolla ja riehakkuudella allkaisi valloittamaan omaa pientä puutarhaansa. Tällaisena erilaisena keväänä olen entistä onnellisempi saadessani viettää aikaa puskieni parissa.


Puutarhuri kasvattaa muutamia kasveja,
maanviljelijä monia,
ja keskiverto-viherpeukalo kaikkea.54 kommenttia:

 1. Ihana postaus! Nautin kuvista, teksteistä. Menin välillä ajatuksissani tulevaan kesään, haaveilin puutarhahommista. Täällä satoi eilen ja viime yönä älyttömästi lunta. Päätin, että en tee lumitöitä. Portaat puhdistan, mutta muutoin saa olla. Muutoin pääsiäisen säät olivat upeita, aurinko paistoi ja ei tuullut.
  Hyvää alkavaa viikkoa sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuskin lumi tässä vaiheessa enää pitkäksi aikaa jää ja istutusalueilla se kostuttaa sulaessaan mukavasti maata.
   Mukavaa viikon alkua sinulle!

   Poista
 2. Toivottavasti saat nähdä tulppaanien kukintaa myös niistä yksilöistä, joita on syöty.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä tässä toivon. Muutama tulppaani on vasta nyt noussut, joten ehkä näen edes jokusen istuttamani kaunottaren.

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Kiitos Päivi! Mahtuu enemmän kukkakuvia postaukseen, kun laittaa ne kollaaseihin.

   Poista
 4. En voi kuin ihmetellä, kun katson ulos ikkunasta ei täällä meillä näy vielä oikeastaan mitään kukkivaa ja muutenkin pihat etu ja taka ovat kovasti alakuloisen harmaat. Tulppaanin alkuja ja helmililjoen piippoja on näkyvissä mutta siinäpä se.
  Tämä meidän taka/kissatarhan piha on vielä näin keväisin aika varjoisa ja kostea.
  Kauniita kukkijoita sinun pihallasi on todella jo runsas valikoima. Täällä on nyt kaunis aurinkoinen aamu ja eiliset lumet ovat poissa. 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kevät on edennyt hyvää vauhtia. Vaikkakin eilisestä alkaen on ollut koleaa ja välillä sataa luntakin. Tänään huomasin tuomessa hiirenkorvat. Toivottavasti eivät vilustu kylmyydessä.

   Poista
 5. Wau, kylläpä siellä jo kukkii kovasti! Lauantaina putsailin kukkapenkkejä ja karsin talventörröttäjiä. Ihan pieniä alkuja vasta huomasin, mutta nekin vahvistuvat aikanaan.
  Hyvää pääsiäsimaanantaita Sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin keväällä Suomen eri kasvuvyöhykkeet erottuvat selvästi. Täällähän ei ole talvea ollutkaan ja keväästäkin näytti tulleen varhainen. Pian ne sinun kukkasi nousevat ja saavat meidän piippomme kiinni.
   Mukavaa alkanutta viikkoa sinulle!

   Poista
 6. Katselin juuri viime vuoden kevätkuvia ja tulin todenneekis että aika samassa tahdissa mennään tämän vuoden kanssa vaikka vuosi sitten lumipeite oli mahtavan korkea. Se suli äkkiä ja taimet nousivat nopeasti. Lumettomuus on tainnut vaikuttaa monen kasvin eloon. Toivottavasti edes osa peuran runtelemista tulppaaneista kukkii.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitääpä minunkin tutkia viime vuoden kalenteria. Yleensä erot ovat melko pieniä, vaikka juuri käsillä oleva hetki tuntuisikin jotenkin erilaiselta. Vuosi sitten lumi katosi ihan silmissä.
   Edes muutaman tulppaanin toivon tänä keväänä näkeväni.

   Poista
 7. Wau miten paljon siellä jo on kukassa tai nupulla! Joka kevät puutarhurit kiittävät itseään panostuksesta varhaisiin kevätkukkijoihin - se jos mikä piristää mieltä, kun löytää pullevat nuput valmiina avautumaan. Peuranpahiksille toivotan pikaisesti tervemenoa metsien kätköihin ja hus pois kukkien kimpusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joka kevät sitä odottaa into pinkeänä jokaista piippoa ja silmua. Kerrassaan hienoa aikaa, vaikka vaihteeksi tulikin taas kylmää ja lumisateita.
   Kovasti manaan peuroja pois, etteivät enää enempää mielipahaa aiheuta.
   Mukavaa alkanutta viikkoa sinulle!

   Poista
 8. Oi miten paljon sinulla jo kukkii! Nuo kevään ihanuudet on meillä vielä edessäpäin. Iirikset, krookukset scillat ja tulppaanit nostelee jo piippojaan. Minäkin olen lähes joka päivä ollut hetken pihalla. Siivoillut kukkapenkkejä ja tehnyt oksahaketta. Pääsiäiskokkotarpeetkin oli pihalla, mutta kovan tuulen vuoksi ei sytytetty kokkoa. Ehtiihän tuon. Nyt on valitettavasti pari sateista päivää ja ryöpsähtihän meille eilen lumikin maahan. Onneksi on puutarha ja siellä jotain puuhaamista.
  Siskoillani Israelissa on paljon ikävämpää. Kotoa ei saa lähteä 100 metriä kauemmaksi. Pieneksi käy lenkkeilyt. Ei edes autoajelulle pääse. Sakot tulee,jos ei ole mitään syytä ajella. Kerrostalossa hypitään kohta seinille. Onneksi on edes parvekkeet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi meillä on puutarhamme. Jaksaa huomattavasti paremmin näitä koronasääntöjä, kun voi omassa pihassa jotain puuhata ja vaikka vain katsellakin.
   Ehkä pääsiäiskokostanne tuleekin juhannuskokko. Toivottavasti silloin koronahuoletkin ovat vähän pienempiä.

   Poista
 9. Voih, mitä kaunottaria!!
  Kiurunkannukset ja Helleborukset! <3
  Upeanväriset pikku iirikset ja tuo Anemone...ihana!
  Mukavaa pääsiäisen jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Suanna! Pääsiäinen ehti jo hurahtaa ohi ihan mukavasti.
   Täällä on nyt herkuttelun aika, kun kevään etenemisen myötä yhä useampi ihanuus alkaa kukkimaan.
   Mukavaa alkanutta viikkkoa sinulle!

   Poista
 10. Komean väriset iirikset on mix-pussista noussut💜 Samoissa ollaan täälläkin kevään suhteen ja kyllä me tosiaan saadaan olla tosi onnellisia kun on omat puutarhat missä touhuta💚

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Usein noissa mix-pusseissa on eniten sitä väriä, jota vähiten toivoo. Irikset yllättivät kaikinpuolin positiivisesti.
   Iloitsen aina puutarhastani ja nyt erityisen paljon.
   Mukavaa alkanutta viikkoa sinulle!

   Poista
 11. Blogin järjestelmänvalvoja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 12. Kivan värinen tuo pinkki kirjokevätähti, en tiennyt tuon värisiä olevankaan. Minulla on sinisiä ja muutama valkoinen kirjokevättähti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ilokseni pinkki kirjokevättähti Rosea näyttää lisääntyvän mukavasti. Toivottavasti tulevina vuosina sitä löytyy sinisen lailla ympäri puutarhaa.

   Poista
 13. On tämä kevät vaan ihanaa aikaa, kukkia ilmaantuu lähes päivittäin lisää!
  Vaikkakin just nyt meillä sataa lunta...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eilen illalla täälläkin alkoi räntäsade ja aamulla herättiin valkoiseen maisemaan. Päivän mittaan se on sulanut ja sateen olomuoto vaihtelee rakeista räntään ja lumeen. Eiköhän se tästä taas auringoksi muutu.

   Poista
 14. Hauska tuo lopun ajatelma, taidetaan olla keskiverto-viherpeukaloita kaikki! Ihanasti siellä on kuitenkin säästynyt kasveja peurojen ja rusakoiden hampailta. Oikeaa väritykitystä jo tässä vaiheessa kevättä!
  Ihanat jouluruusut ja kevättähdet! Tuli muuten juuri sellainen aavistus, että aivan kuin olisin viime syksynä istuttanut pinkkejä kevättähtiä. Pitää ihan tarkistaa, sillä koko kuluneen kevään olen mielessäni harmitellut sitä, että miksen ole tullut vieläkään hankkineeksi niitä. Toivottavasti olen kirjannut sen johonkin ylös, ettei aavistus paljastu päiväuniksi.
  Mukavaa viikkoa sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti löydät pinkit kirjokevättähdet, eivätkä osoittaudu päiväuneksi. Istutin pinkkiä syksyllä lisää ja se on noussut vanhoja hitaammin, mutta noussut kuitenkin. Sitä pitää kyllä lisätä, on aika söötti.
   Keskiverto-viherpeukalo sopii ainakin minuun hyvin. Ihan kaikkea pitää aina olla kokeilemassa ja onneksi moni on myös onnistunut.

   Poista
 15. Kauniita kuvia ♥ ihanaa uutta viikkoa sinulle ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Suvi! Myös sinulle mukavaa alkanutta viikkoa!

   Poista
 16. Aikamoisen ihana kattaus löytyy jo puutarhastasi! Jouluruusumanian minäkin mieluusti ottaisin, edelleen pihalla vain yksi perusvalkoinen, joka kuitenkin tuntuu viihtyvän, siis täytyy edelleen jatkaa niiden hakemista. Kiurunkannukset ovat ensimmäistä vuotta ja niitä odotan jännityksellä avautuvaksi. Voi tätä ihanaa aikaa!! Nautitaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jouluruusut ovat selvästi tykänneet kuluneesta talvesta, sillä harvoin meillä kukkivat yhtä hienosti. Toivottavasti löydät lisää jouluruusuja puutarhaasi.
   Tämä on niin mukavaa aikaa. Varmasti nautimme!

   Poista
 17. Vastaukset
  1. Paljon jo löytyy kukkivaa. Viileä ilma hidastaa kukintaa ja niinpä saamme nauttia niistä pidempään.

   Poista
 18. Samoja suosikkeja, helleborukset ja pulsatillat. Kumpikaan ei vain minun hoteissani suostu viihtymään. Kokeilen vähän aurinkoisempiin paikkoihin molempia ennenkuin lopullisesti luovutan ja hinaan niiden osalta valkoisen lipun liehumaan.

  Ihana Tuurenpihlaja, se on niin hieno ja ylväs ihan tuolleen pienenäkin ja odotahan vaan kun varttuu tuosta. Pohjolan palmu on upea.

  Ihana että asumme näin pitkässä maassa, siellä jo kukkii, meillä vasta maa sulaa ja lämpenee, kaikki ihanuus vasta edessä. Kiitos kun jaat ihania kuviasi, saa vähän esimakua tulevasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla lähes kaikki jouluruusut ja kylmänkukat ovat varsin aurinkoisissa paikoissa. Viihtyvät hyvin. Tärkeintä varmaan on, ettei vesi jää lillumaan niiden tyvelle.
   Onpa hieno nimi Tuurenpihlajalle - Pohjolan palmu. Olen todella iloinen, että kumpikin voi hyvin.
   Keväällä huomaa slevästi, miten pitkä maa Suomi on. Ero tasoittuu nopeasti, kunhan lumi alkaa sulamaan. Nyt tosin tännekin tuli taas kylmä tuulahdus lumisateineen. Vähän sellainen "ei makeaa mahan täydeltä" -fiilis.

   Poista
 19. Ihanan palio kukkia ja färiä! Onneksi osa krookuksista säästyy syäjiltä. Mitä olis kevät iliman krookuksia.....krookukseton!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Krookukseton kevät olisi surkeaa. Ja scillaton, ja tulppaaniton....
   No, nyt sataa lunta. Siniset kirjokevättähdet loistavat hienosti harmauden keskellä.

   Poista
 20. Kukkiiko sinulla jo noin monta kukkaa pihassasi! Meillä satanut muutamana päivänä lunta, joka tosin sulaa päivällä. Mitään noin keväistä ei täällä ole.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aurinkoisena päivänä täällä on jo hyvin keväistä. Vaan nyt sataa täälläkin lunta ja on harmaan pimeää. Ollaan kuitenkin kohti lämpimämpiä aikoja menossa, joten ei murehdita.
   Mukavaa alkanutta viikkoa sinulle!

   Poista
 21. Kuulostaa tutulta tuo merkintöjen puutteellisuus, ja etenkin näiden kevätkukkien osalta. Täällä kevätkurjenmiekat alkavat jo lopettelemaan kukintaa, mikä tuntuu hassulta, kun näytät olevan lämpöisemmällä vyöhykkeellä. Mutta onhan näitä pienilmastoja. Alkaneella kuivuudella saattaa myös olla osansa asiaan. Onneksi sunnuntaina saatiin pitkästä aikaa vettä. Lumikurjenmiekkoja ja balkaninvuokkoja minäkin vielä odottelen. Balkaninvuokot ovat olleet jo jonkin aikaa nupullaan, mutta ehkä on ollut vielä liian kylmää kukkien avautumiselle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö olekin jännä, miten sitä puutarhassa istuttaessa kuvittelee muistavansa kaiken sisälle päästyään. Ei muista ja jos muistaakin, niin mahdollisesti väärin.
   Kuivaa ehti olla täälläkin, mutta nyt sataa lunta ja on koleaa.
   Balkaninvuokot ovat yhä nupulla. Tuskin aukeavatkaan ihan heti tämän kylmyyden vuoksi. Pitävät meitä jännityksessä, niin siellä kuin täälläkin.

   Poista
 22. Onpa teillä jo mahtavan keväistä!
  Nuo kiurunkannukset ovat niin suloisia. Ja ihanan aikaisia.
  Nyt on tosiaan ihanaa, kun puutarhaa saa kuopsutella ja iloita kaikesta. Se tekee niin hyvää mielelle. Onneksi on puutarha!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Beth Evans -kiurunkannukset ovat aivan ihania. On se vaan hienoa, että aina löytyy joku kaunotar, joka valloittaa täydellisesti.
   Onneksi on puutarha, totta! Mitähän sitä tekisikään ilman kaikenlaista rapsutusta ja puutarhassa ihmettelyä.

   Poista
 23. pystykiurunkannukset on todella suloisia kuten iiriksetkin. sinulla on jo melkoisesti jouluruusuja, ja niitähän ei voi olla koskaan liikaa, niin ihania ne ovat! pääsiäinen oli todella hyvää aikaa pihatöille. on suuri ilo lukeutua keskiverto-viherpeukaloksi laillasi;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitkään tuskailin, kun en mielestäni onnistunut jouluruusujen kanssa. Istutin niitä kokeilumielessä erilaisiin paikkoihin ja vihdoin alkavat viihtyä. Kiittävät sitten kukkimalla kauniisti.
   Minäkin olen ihan mielelläni keskiverto-viherpeukalo, ja meidän joukkomme taitaa olla melkoisen suuri.
   Mukavaa alkanutta viikkoa sinulle!

   Poista
 24. Upeat kuvat ja niin kauniita kevään merkkejä! Kiva on seurata kun luonto ja pihat alkavat kukkimaan:) Mukavaa alkanutta viikkoa♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Parhaillaan kevät taistelee talven kanssa, mutta eiköhän voittaja ole selvä. Kevät on minusta hienointa aikaa vuodessa.
   Mukavaa viikkoa sinullekin!

   Poista
 25. Kaunis kukkaisa kattaus puutarhastasi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kruunuvuokko! Nyt näitä kukkijoita alkaa olla enenevässä määrin meidän kaikkienpuutarhoissa.

   Poista
 26. Ompa siellä jo paljon kaikkii kaunista kukkijoo! Mie huomasin ensimmäiset kiurunkannuksen lehet eilen. Hienot kollaasit ossoot tehä! Kevätkin on ihanoo aikoo ja pienet kukkijat kyllä kovasti ilahuttaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ulla! Nämä kollaasit tein Picasalla, joka on hyvin yksinkertainen ja helppo. Valosta ja kukkasista on vaikea olla pitämättä. Herään joka aamu iloisena niistä.

   Poista
 27. Ai miten ihania kiurunkannuksia ja iiriksiä molempia olen minäkin ajatellut istuttaa jossain vaiheessa. Yksi kiurunkannus minulla onkin mutta pieniä kevät iiriksiä ei yhtään. Meillä on myös niinpaljon peuria ja pupuja että tarvitsee tarkoin miettiä mitä istuttaa ja mihin koska mielipaha on muuten valtava. Aitaa olemme koettaneet tehdä jonkinverran lisää. Jouluruusuja sensiaan on minulla muutamia mutta olen joutunut siirtämään niitä nyt usein ja se ei ole ollut ollenkaan hyvä. Sinulla on kauniita värejä jouluruusuissasi. Tarhakylmänkukkaa minulla onkin aika monta ja niitä on helppo lisätä myös itse. Niistä minä pidän paljon ja kuten sanoit kukinnan jälkeen saa nauttia vielä siemenhahtuvien kauneudesta koko syksyn.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ajattelinkin, että teillä on varmaan mökillä riesaa peuroista. Jatkossa täytyy pohtia, mitä ja mihin sipuleita kannattaa istuttaa. Ehkä sellaisten pensaiden alle, jotka muutenkin tulee verkotettua.
   Enpä ole tarhakylmänkukkaa itse lisännyt, hyvä idea. Se on niin valloittava kasvi, että sitä olen ajatellut lisätä.
   Mukavaa viikon jatkoa sinulle!

   Poista
 28. Kauniita on puutarhasi kevät -kukat.
  Tarhakylmänkukka on upea,siinä vain on jotain "kaunis ja karu"
  Oikein ihanaa keväisiä päiviä!Sinulle Between!

  VastaaPoista

Päivänkakkara, kielonkukka, metsätähti, nurmennukka
kuiskii meitä seurakseen, puutarhan helmaan suloiseen.
Kommentista mukava muisto jää, se pitkään mieltä lämmittää.
Kiitos Sinulle vierailustasi!