keskiviikko 7. elokuuta 2019

Agnes vai Klaus - päivänlilja kuitenkin

Hemerocallis 'Agnes Elpers' tai 'Klaus Hadaschik'

Kuivuudesta kärsivän puutarhan keskellä avautui kaivattu punainen päivänlilja. Se saattaa olla Agnes Elpers tai Klaus Hadaschik. Kumpi vain, mutta upean punainen ihanuus. Viime kesänä se ei kukkinut laisinkaan. Tämä päivänlilja on kotoisin Päivölän ruusutilalta, jossa minulla oli tilaisuus vierailla kesällä 2016 Pirkko Kahilan ja Peter Joyn opastamalla ruusuretkellä. Jännä, että ruusuretkestä tuli puutarhaani muistuttamaan punainen päivänlilja. No, poikihan retki myös ruusuhankintoja.

Hemerocallis

Tämä keltainen päivänlilja saattaa olla Stella d'Oro. Tai sitten joku muu. Nuppuja on runsaasti useamman varren päässä valmiina poksahtamaan auki. Hyvä niin, sillä nimensä mukaisesti yksi kukka ei juuri päivää pidempään hyväkuntoisena pysy. Tämäkin on kotoisin Päivölän ruusutilalta, kuten seuraavakin päivänlilja.


Hemerocallis

Myös tämä oranssinpunainen päivänlilja on kukkinut runsaana. Päivänliljani kasvavat lähes kaikki samassa kohopenkissä alapihalla. Penkki onkin saanut nimen Päivänliljapenkki pääasujaimistonsa mukaan. Päivänliljat ovat oikeastaan tosi helppoja kasveja. Vihreä lehdistö näyttää nätiltä koko alkukesän, eikä kukkiakaan tarvitse tukea.

Campanula 'La Belle' - Kurjenkello

Pikkuinen kurjenkello La Belle lopettelee jo kukintaansa. Se on hiukan päivänliljojen ahdistama ja kaipaa tulevaisuudessa siirtoa avarammille maille. Toisaalta se näyttää viihtyvän korkeampien kasvien varjostamana. Soma matalahko kasvi, joka ei hurraahuutoja aiheuta, mutta ansaitsee paikkansa arjen ilahduttajana.

Campanula betulifolia - Koivukello

Türin kukkamarkkinoilta toukokuussa 2016 puutarhaani kotiutui pieni koivukello. Kuvassa se kurkkii akileijan lehtien lomasta. Kasvilla on korkeutta noin 10 senttiä. Joka vuosi se kukkii muutaman kukan voimin, mutta ei ole millään tavoin rehevöitynyt tai vallannut tilaa. Se asustaa melko kuivassa paikassa, mutta ehkä kaipaisi enemmän aurinkoa. Sopisi kenties paremmin kivikkoiseen paikkaan. Täytyypä miettiä, siirtäisinkö hänet rinteeseen.


Malva moschata - Myskimalva

Enpä muista, missä minulla olisi kasvanut valkoista myskimalvaa. Ennen tätä kesää. Kesäkuussa katselin puutarhavattujen keskeltä nousevaa kasvia ja meinasin nyhtää sen jo rikkaruohona pois. Annoin kasville mahdollisuuden ja hyvä niin. Osoittautui valkoiseksi myskimalvaksi. Yllättäen toinenkin yksilö nousi samaisten vadelmien joukkoon metrin päähän. Kaivoin myskimalvat pois ja istutin ne yläpihan perennapenkkiin. 

Malva moschata - Myskimalva

Myskimalva on kukkinut tänä kesänä ennätyksellisen runsaana. Se on myös tehnyt siementaimia, joista yhden jo siirsin toiseen paikkaan. Myskimalva kuuluu helppoihin perennoihin. Vähän se tuppaa välillä kaatumaan.

Cobaea scandens - Kelloköynnös

Kelloköynnöksessä on nuppuja ollut jo viikkoja, mutta vasta nyt ensimmäinen niistä aikoo avautua. Pitääkin olla tarkkana, että ehdin nähdä kukan. Luvassa on vesisateita ja ukkoskuuroja (hyvä niin), jotka saattavat irrottaa ja viskata hennon kukan käytävähiekkaan.

Hydrangea paniculata 'Vanille Fraise'

Minusta on yhä kesä, mutta syyshortensiat ovat näköjään eri mieltä valmistautuessaan jokasyksyiseen kukintaansa. Kukinnot ovat kasvanneet kokoa ja näköä. Hentoa punerrustakin valkoisissa kukissa on näkyvissä. Myös Vim's Redissä on runsaasti kukkia. Vim's Redini kasvaa huomattavasti Vanille Fraisea matalampana. Vanille Fraisessa on korkeat ja vankat oksat, joiden kärkiin kukat muodostuvat. Leikkaan varhain keväällä vanhat kukinnot pois ja muutenkin typistän hieman kuivuneita oksankärkiä. Uskaltaisinko lyhentää varsia reilummin, jotta kasvi haarautuisi enemmän? Olisiko mahdollinen leikkaus hyvä tehdä syksyllä vai vasta keväällä? Mitä sanotte?


Clematis ´Summer Snow´ (´Paul Farges´) - Lumikärhö

Tiistaina saimme pari ukkoskuuroa ja sen jälkeen tunnin verran rauhallista tihkua. Iloitsin suuresti kaivatusta sateesta, mutta lisää saisi tulla. Lumikärhön lailla kurkottelen kohti pilviä ja toivon sieltä virkistävää kastelua.


33 kommenttia:

  1. Nuo päivänliljat ovat niin kauniita!
    Ja lajikkeitakin löytyy toistaan upeampia, sen normi keltaisen lisäksi.
    Itselläni ei ole tällähetkellä yhtäkään, kun kaivoin keltaisen anopille kesän alkupuolella. Mutta olen vakavasti harkinnut hankkivani jotain uusia kivoja lajikkeita.
    Joskus Virossa vieraillessa näin päivänlilja keräilijän puutarhan. Se oli upea. Puutarhuri käytti kukkia myös salatteihin ja muihin ruokiin koristeina ja käski meidänkin maistaa kukkia. Siinä me sitten rouskutimme päivänliljan kauniita kukkia ja jännitimme kuinka meidän käy.
    Eikä käynnyt kuinkaan! Eli ilmeisen syötäiä ovat.
    Täälläkin odotellaan kiihkeästi sadetta. Säätiedotus lupasi sadetta eilisestä saakka, mutta pisaraakaan ei ole tullut. Nytkin aurinko paistaa.
    Puutarha ihan ritisee kuivuudesta, mutta ihmeen sitkeästi kasvit pärjäävät ja marjasatoakin tulee paljon. Luonto on kyllä ihmeellisen sopeutuvainen.
    Toivotaan, että saataisiin virkistävää sadetta pikapuoliin koko maahan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä on tänään satanut oikein kunnolla ja pitkään. Kun sade tuli eilisestä kosteaan maahan, se varmaan myös paremmin auttaa kasveja eikä vain valu kuivaa maata pitkin ojiin. Harvoin sateen ropina on ilahduttanut yhtä paljon.
      Päivänliljoja on valtavasti erilaisia. Yritin etsiä nimiä omilleni ja se osoittautui vaikeaksi. Olkoon nimettömiä. En kyllä raaski ryhtyä syömään päivänliljojani tässä vaiheessa. Ehkä, jos niitä olisi pilvin pimein.

      Poista
  2. Havahduin eilen käydessämme Hatanpään terveyskeskuksessa kukkivaan suureen keltaiseen liljaryhmään, että vieläkö näin loppukesällä liljat kukkivat! Postauksesi antaa siihen vastauksen. Olen jotenkin aina mieltänyt liljat alkukesän ja keskikesän kukkijoiksi ja ehkäpä siksi, että meillä kesäkodissa vanhastaan kukkii vain alkukesän liljoja.
    Kauniita punaisia liljoja sinulla on pihallasi.
    Toivottavasti myös meillä kesäkodissa olisi eilen satanut, siellä oli jo tuhkakuivaa kun siellä edellisellä viikolla olimme.
    Myskimalva on niin kaunis ja kesäkodissa se kukkii valkoisin ja vaaleanpunaisin kukin.
    Täällä meillä on vain yksi pallohortenssia ja se on nyt kukkinut jo jonkin aikaa, kelloköynnöksen ostin valmiina ja se on tuottanut kukillaan iloa jo koko heinäkuun ja vielä tulee nuppuja lisää.
    Lumikärhö meillä vieraile, tulee yli aidan kysymättä lupaa mutta hyvä juttu, edes yksi valkoinen kärhö kukassa kun oma Mantsu vain murjottaa tuolla ehkä liian pimeässä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se tavallinen keltainen lilja kukkii alkukesästä, mutta näitä loppukesän kukkijoita riittää runsaasti. Teillä on varmasti kesäkodissanne kauniita perinneliljoja.
      Jännä juttu, että kaupasta ostettu kelloköynnös kukkii aiemmin. Ehkä se on saanut paremman lannoituksen ja enemmän rakkautta. Teillä on sitten naapurin kanssa lumikärhön yhteishuoltajuus. Aika mukavaa. En laittaisi pahakseni minäkään. Ja niin murjottaa minunkin mantsuni. Taidan uhkailla sitä ylöskaivamisella. Jospa sitten innostuisi nuppuilemaan.

      Poista
  3. Ihanaa, teillä satoi!
    Ooh miten kauniit päivänliljat. Minulla on vain yksi tarhapäivänlilja, joka kukkii ja viihtyy, muita lajikkeita olen ostellut parikymmentä vuosien mittaan ja ne joko jurottavat tai suorastaan kuihtuvat pois. Saisi varmaan olla kosteampaa, en ole muistanut niitä juuri kastellakaan. Osa on joutunut muun kasvillisuuden jalkoihin ja ei varmaan kuki siksi, vaikka muutama lehti tulee. Olenkin viime viikkoina yrittänyt miettiä, missä niiden olisi parempi olla. Etenkin se kosteusongelma on vaikea ratkaista, joka paikassa on kesäisin rutikuivaa ja kuiva savimaa on kuin betonia. Näyttää tulevan kerran kymmenessä vuodessa sellainen kesä, että saataisiin vettä sopivasti kerran viikossa, joten täytynee vain keskittyä kuivuutta sietäviin lajeihin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tänään satoi vielä lisää ja ihan kunnolla. Kummasti ilahdutti ja helpotti, sillä ilman sadetta olisi ollut edessä kastelua. Niin on kuivaa, että osa kasveista on aivan nääntyneitä. Nurmikko kun ritisee jalkojen alla, mutta se ei minua huoleta. Piristyy kyllä vettä saatuaan.
      Onneksi olen istuttanut päivänliljat vähemmän paahteiseen paikkaan, vaikka metsän kaatumisen jälkeen sellaisia ei paljon olekaan. Näyttää siltä, että päivänliljojen kotiutuminen vie aikansa ja kukkimista joutuu odottamaan.
      Niinhän sitä neuvotaan keskittymään olosuhteiden mukaisiin kasveihin, mutta minkäs sille voi, kun kauniita kukkia on joka ryhmässä ja niitä tahtoisi kokeilla. Onneksi sentään karvaiset kaverisi sietävät hyvin kuivuutta.

      Poista
  4. Ihanan värinen päivänlilja ja koivukello minun pitää vähän googlettaa onko minun pikkukaunottareni myös koivukello olen sen hankkinut myös Türin reissulta. Olen leikannut hortensiat vasta keväällä katson paljonko puput on ensin verottanut. Olen leikannut kyllä aika reilustikkin. Mustialanhortensiaa kuulemma ei tarvitse leikata ollenkaan joten sen olen jättänyt.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Keväällä minäkin hortensia leikkaan, mutta nyt mietin, voiko leikata vähän reippaammin. Täytynee kokeilla tulevana keväänä. Meillä ei jänikset ole hortensioita syöneet. Tosin yhtä lukuunottamatta olen verkottanut muut. Yhtenä talvena myyrä järsi toisen vanhimmista aivan tyvestä. Se lähti uudelleen kasvuun, mutta on kaveriaan huomattavasti pienempi.

      Poista
  5. Päivänliljat ja malvat ovat juuri noita vaivattomia ilon tuottajia. Valkoista myskimalvaa en ole ennen nähnyt, kaikki kukkivat vain punertavina. Malva tekee ehkä liiakakin siementaimia, mutta onhan nuo helpot kitkeä pois. Harmaamalvikki sen sijaan ei juuri taimia levitä, vaan kasvaa aina niillä sijoillaan.
    Upea punainen päivänlilja onkin löytynyt!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toistaiseksi minulla ei ole ollut Kalevan siementaimista ongelmaa, mutta ehkä sekin on vielä edessä. Mistä lue valkoisen myskimalvan taimet vadelmien joukkoon pöllähtäneet. Ehkä linnut ovat tuoneet mukanaan, kun lähinaapureissa sitä ei ole.
      Punaisen päivänliljan kukinta on mieluinen yllätys. Toivottavasti kukkii tulevinakin vuosina.

      Poista
  6. Päivänliljat ovat ihania kasveja. Tykkään kun ne näyttävät kauniilta ilman kukkiakin koko kesän. Minulla on vähän samannäköistä oranssinpunaista päivänliljaa kuin sinulla ja se on vasta tänä kesänä alkanut kunnolla kukkia, vaikka on ollut meillä monta vuotta.
    Onpa oikea kaunotar tuo 'La Belle', nimensä mukaisesti:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olisiko viime kesän kuivuudella vaikutuksensa monien kasvien runsaaseen kukintaan tänä kesänä? Tuntuu kyllä siltä, että päivönliljoilla menee runsaasti aikaa kotiutumiseen ja kukinnan aloittamiseen.
      Eikö olekin La Belle söpö pikkuinen!

      Poista
  7. Hienoja liljoja ja muutakin ihanaa. Minä olen leikannut syyshortensian aina keväällä ja olen välillä ottanut enemmänkin. Se viime talvena lohjennut iso vanha oksa syyshortenssiasta pakotti keväällä leikkaamaan melkoisen rajusti ja pensas näyttää edelleen aivan hyvinvoivalta ja kukinta on juuri alkamassa. Meillä ei ole vieläkään satanut yhtään, joten itse joutuu sadetusta järjestämään - on tämä aika erikoista!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täytyy ensi keväänæ kokeilla rohkeampaa leikkausta Vanille Fraiselle. Sen kaikki oksat ovat korkeita ja haarattomia. Suorana sojottajana se on minusta alttiimpi lumen painolle ja vähän hassun näköinenkin. Olisi kiva saada siitä puumaisempi, kuten tavallisesta syyshortensiasta. Ehkä se ei ole mahdollista, mutta yritetään.
      Meillä on tänään satanut oikein kunnolla. Sateen ääni oli mannaa sielulle, sillä moni kasvi oli aivan surullisen näköinen kuivuuden vuoksi. Toinen kuiva kesä peräkkäin kurittaa puutarhaa vähän liiaksi. Puhallan pilviä sinne teillekin, jotta saisitte sadetta.

      Poista
  8. Keväisin olen leikannut hortensiat, joskus enemmän ja joskus vähemmän. Syyshortensiaa leikkaan ajatuksella josko siitä kasvaisi puumainen, jänikset ovat hyvällä halulla avustaneet leikkaamisessa. Kaunis tuo punainen päivänlilja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sitä puumaisuutta minäkin hortensioille haen. Tavallisten syyshortensioiden kanssa olen onnistunut, mutta Vanille Fraise on alusta lähtien ollut omituisen muotoinen pitkine ja harottavine oksineen. Ehkä sen kuuluukin kasvaa sellaiseksi. Olen verkottanut syyshortensiat talvisin, kun täälläkin noita jäniksiä riittää. Pari päivää sitten oli tuijotuskisa aidan toisella puolella olevan rusakon kanssa. Kyllä olen iloinen aidasta, vaikka se ei koko tonttia ympäröikään. Hiukan kuitenkin rajoittaa jänisten tuhoja, kun aita nousi niiden vakioreitille.

      Poista
  9. Minä en saa erikoisempia päivänliljoja kukkimaan. Toki en kamalasti ole eri paikkojakaan kokeillut.
    Täälläkin kaivataan sadetta. Taitaa sadepilvet vaan olla tänään muualla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aika pitkään päivänliljat näyttävät vaativan kotiutumiseen. Useimmat päivänliljani ovat kukkineen ensimmäisen kerran vasta toisena tai kolmantena vuotena. Jos vielä silloinkaan. Tänä kesänä kukinta on ensi kerran näin runsasta.
      Sadepilvet ovat tänään olleet täällä, vihdoinkin. Eilinen sade oli melko vaatimatonta, mutta kasteli sentään vähän maata. Tänään vettä tuli kunnolla ja sen verran pitkään, että siitä oli jo hyötyä. Sateen ropina olimusiikkia korville, kun koko puutarha on kärvistellyt kuivuudessa. Puhallan taivaalla lipuvia pilviä sinun puutarhasi päälle vettä tuomaan.

      Poista
  10. Kauniita päivänliljoja! Meillä kasvaa vain yksi keltainen (nimeä en tiedä), joka on jo useaan kertaan joutunut muuttamaan paikasta toiseen. En vain tunnu löytävän sille sopivaa kasvupaikkaa. Ehkä se tarvitsisi lajitovereita ympärilleen tunteakseen olonsa kotoisaksi. Meillekin luvattiin täksi päiväksi sadetta, mutta koko päivä oli aurinkoinen ja kaiken lisäksi tuulinen. Kuivaa on!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuttua, joskus joku kasvi seilaa puutarhassa pitkään, ennenkuin löytää paikkansa.
      Alkoi jo mennä usko sääennusteisiin, kun lupauksista huolimatta sadetta ei tullut. Tänään satoi kunnolla ja puutarhan lisäksi myös puutarhuri kiittää. Toivottavasti tekin saatte pian vettä.

      Poista
  11. :) kohti pilviä kannattaakin kurkotella,mutta sadetanssi askeleet..ne on meiän vielä opeteltava:)

    ihan uudet tuttavuudet,Kurjenkello,Koivukello ,Syyshortensia...Tykästyin ja ihanat kuvat joista voi ihailla.Tuo Malvia on minusta niin kaunis:))'
    :)tälläisin miettein lomalta .kirjoitteli Liisa:))
    Mukavia elokuun kukkaispäiviä Sinulle Betwwen!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Taisi pilviin kurkottelu tehdä tehtävänsä, sillä eilen saimme ihan kunnolla vettä.
      Eikö olekin myskimalva kaunis. Niin monet kukat ovat ihania, joten todella vaikea valita mieleistään. Onneksi ei edes tarvitse.
      Mukavia elokuun päiviä sinulle Liisa!

      Poista
  12. Upeita kukkia. Kelloköynnöstä en ole itse kokeillut vielä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Satu! Kelloköynnösinnostus on tarttuvaa. Minulla nyt toinen onnistunut kelloköynnöksen kasvatuskesä meneillään. Muiden blogeissa sitä ihailin ja innostuin kokeilemaan.

      Poista
  13. Upeat päivänliljat ja tosi suloiset kellot! Tuota kelloköynnöstä minunkin pitäisi kokeilla. Ihastelin sitä jo viime vuonna monessa blogissa ja tänä vuonna uudestaan. Kauniita elokuun päiviä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tiiu! Blogeista minäkin kelloköynnöksen bongasin ja ihastuin. Ei ole vaikea kasvi kasvattaa, ehkä vähän oikukas. Kannattaa kokeilla.
      Samoin sinulle, kaunista elokuuta.

      Poista
  14. Huikea väri tuossa ensimmäisessä päivänliljassa, olkoon nimensä mikä hyvänsä. 'La Belle' on suloinen. Minäkään en ollut ennen nähnyt valkoista myskimalvaa kukkivana, mutta viime kesänä sain pienen taimen, joka kukki tänä vuonna valtavasti. Siirsin sitä vähän parempaan kohtaan, sillä sen melkein neliömetrin vallannut olemus ei oikein sopinut kulkuväylän viereen. Saa nähdä, toipuuko siirrosta vai joudunko kasvattelemaan uuden yksilön siemenistä. Olen siinä uskossa, että syyshortensioita voisi leikata aika reippaastikin keväisin. Omani leikkasin 2-3 silmun mittaisiksi, mutta ne olivatkin vasta pieniä taimia. Pitääkin muistaa suojata nekin talveksi jäniksiltä. Meillä piti sataa tänään enemmänkin, mutta aurinko on paistanut koko päivän. Nyt olisin toivonut sadetta, sillä olen siirrellyt ja jakanut niin paljon kasveja viime päivinä, että illan kastelukierrokseen alkaa kulua aikaa. Luotin liikaa sääennusteiden sateisiin. Positiivista on sentään se, että nyt on taas lämpimämpää eikä tarvitse ihan kaikkea harsottaa yöksi. Mukavaa loppuviikkoa ja sateisia päiviä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikö olekin upeaa samettista punaa Agnes/Klausissa.
      Molemmat siirtämäni valkoiset myskimalvat näyttävät juurtuneen hyvin. Saapa nähdä, ilmestyvätkö kevään tullen mullasta. Toivottavasti. Valkoinen myskimalva on kyllä kaunis kukkiessaan.
      Minustakin syyshortensiat kestävät leikkausta hyvin. Vanillessa on useita pitkiä oksia, joiden toivoisin haarautuvan vähän matalammalta. Ehkä kokeilen reippaampaa leikkausta keväällä osaan oksista nähdäkseni vaikutuksen. Ehkä Vanillen kasvutyyli on ylipäätään erilainen, kuin esimerkiksi Vim's Redin.
      Sade-ennusteet ovat menneet aika lailla pieleen eli luvattua sadetta ei ole tullutkaan. Toivottavasti tekin saatte vettä. Nyt yöt ovat olleet lämpimämpiä. Kylmimmillään meillä oli +6 astetta. Aika koleaa kesäksi.

      Poista
  15. Loppukesällä kukkivien päivänliljojen kukinnot ovat melko paljon suurempia kuin alkukesän keltaisella, upealta näyttävät, etenkin tuo punainen. Minulla kukkii paraikaa lähes valkoinen. Totta tuo, että aloittavat hitaasti kukintansa, kolmas vuosi on meneillään ja nyt kaksi ostettua kukkivat ensimmäistä kertaa. Aika ronskisti olen omat syyshortensiani keväisin leikannut eivätkä tykkää huonoa. Mutta siirtämisestä `Vanilla´ suivaantui eikä taida tänä vuonna kukkia lainkaan. Loppuun vielä paras täältäkin: äsken tuli vettä reippaasti ja jossain murisee ukkonen, ehkäpä saamme monen viikon jälkeen vielä lisääkin, täällä alkaa olla kuivaa kuin Saharassa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ilmeisesti päivänliljat käyttävät aikaa juurtumiseen ja lehtien kasvattamiseen. Ja vasta sitten on kukinnan vuoro. Tänä kesänä päivänliljani ovat kukkineet upeasti, mistä olen iloinen.
      Täytyykin keväällä leikata Vanillea reippaammin. Ehkä leikkaan aluksi vaikka joka toisen oksan matalammaksi ja katson, miten se vaikuttaa. En haluaisi pensaan suivaantuvan tekemisiini, sillä se on yksi lempikasveistani.
      Torstaina täälläkin ukkonen murisi tuntitolkulla, välillä lähempänä, välillä kauempana. Toivottavasti se toi teille vettä.

      Poista
  16. Kylläpä on kaunis tuo punanen päivänlilja. Oikein samettinen. Päivänliljojen kauneuteen oon vasta hiljattain heränny ja jo kolomii erlaista pihasta löytyy.Ensimmäiset syyshortenssiat jo meilläkin kukkimista alottavat ja mustilanhortenssiat ovat paraassa loistossa. Meillä ei oo satanu ja vettä kaivattas!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikö olekin mukavaa, että aina löytyy uusia kasviryhmiä, joista voi poimia omaan pihaan mieluisimmat. Puutarha ei todellakaan tule koskaan valmiiksi.
      Oma mustilanhortensiani on vielä aika nuori yksilö, mutta se on lähtenyt vahvaan kasvuun. Vielä olisi tilaa vaikka jollekin uudelle syyshortensialle.
      Toivottavasti tekin saatte vettä.

      Poista
  17. Upea valkea myskimalva! Entäpä La Belle, aivan ihana. Kaiholla etsin loppukesän kukkijoita. Viihtyisiköhän malva pionien rinnalla talon seinustalla? Kuiva ja aurinkoinen paikka, savimaa...

    VastaaPoista

Päivänkakkara, kielonkukka, metsätähti, nurmennukka
kuiskii meitä seurakseen, puutarhan helmaan suloiseen.
Kommentista mukava muisto jää, se pitkään mieltä lämmittää.
Kiitos Sinulle vierailustasi!