lauantai 20. tammikuuta 2024

Lunta vaikka toisille jakaa

 
Kuka haluaa? Meillä olisi lunta vaikka toisille jaettavaksi. Annan ihan ilmaiseksi sille, joka lapioi ja kuskaa omin voimin jonnekin muualle. Oma tontti on jo niin pullollaan lunta, ettei uutta tahdo saada mihinkään mahtumaan. Tammikuu on vasta vähän yli puolessa välissä eli lunta tulee taatusti taivaalta vielä lisää.


Mediassa hehkutetaan ulkomaita myöten suomalaista innovaatiota eli lumen säilömistä. Kyse on laskettelukeskusten läheisyyteen mattojen alle kasattavasta lumesta. Sieltä lumi sitten tykitetään rinteisiin, jotta laskettelukausi voidaan aloittaa ajoissa luonnon heikosta lumitilatenteesta huolimatta.

Kuka keksisi keinon säilöä lunta laivakontteihin, joilla se voitaisiin viedä esimerkiksi Espanjan uima-altaiden täytteeksi? Lämpimämmässä säässä lumi sulaisi nopeasti vedeksi. Tällöin kuivuudesta pitkään kärsineessä maassa turistit pääsisivät polskimaan hotellien altaissa kotoisisssa merkeissä. Etenkin Andalusiassa ja Kataloniassa uima-altaiden täyttöä on rajoitettu kuivuuden vuoksi. 

Oliivilehdot, hedelmä- ja vihannesviljelmätkin kärsivät Välimeren maissa kuivuudesta. Mielelläni vaihtaisin osan omasta lumesta vaikka muutamaan pullolliseen oliiviöljyä.

Kuvan alalaidassa on portaille kolatun lumitasanteen reuna.


Alapihalle johtavien portaiden päälle on kolattu sellaiset määrät lunta, että alapihaa voi katsella lintuperspektiivistä. Jäljistä päätellen jänis on käynyt tutustumassa Cardinal Rougen ja Multi Bluen lumenpäällisiin versoihin. Onneksi kummankin kärhön maanpäälliset osat kuolevat talvisin ja tuoreet versot nousevat kevään tullen mullasta.

Myös riippahernepuun ympärillä joku talttahammas on pyörinyt. Saattaa olla, että pikkupuun latvoja on lyhennetty, josta ei ole suurta haittaa. Leikkaisin niitä itsekin siinä vaiheessa, kun lähenevät liiaksi maan pintaa. 

Helikopterikenttä 6.1.2024

Tässä portaat on kuvattu sivusuunnasta, Vasenrinteen päästä, puuvajan edestä loppiaisena. Silloin kasa oli merkittävästi tätä päivää matalampi. Olemme nimenneet tämän runsaslumisten talvien ilmiön Helikopterikentäksi, sillä sellaista tasannetta se muistuttaa lukuisten kolakuormien jälkeen.

Varaparkkipaikan viereen on noussut lumimuuri.

Varaparkkipaikan viereen kuskataan jalkakäytävältä auran sisäänkäynteihin junttaamat vallit. Kunnan sääntöjen mukaan tonteilta ei saa siirtää lunta kunnan alueelle. Emme siirräkään "omia lumia". Osa tuosta lumesta on traktorin tieltä ja jalkakäytävältä aurauksen yhteydessä työntämää ja osa aurauksen aiheuttamaa vallia, jonka käsipelillä kolaamme pois sisäänkäynneistämme. 

Ensin traktori auraa lumet kadulta jalkakäytävälle ja seuraavalla kierroksella jalkakäytävältä pois siten, että jokainen tonttiliittymä saa osakseen aimo annoksen lunta. Aiempina vuosina alueellamme toiminut yrittäjä osasi kääntää auraa siten, ettei asukkaiden porteille syntynyt suurtakaan vallia. Nykyisten yrittäjien aurat paahtavat suoraviivaisesti eteenpäin.


Ukkokulta kahlasi alapihalle putsaamaan kasvihuoneen päältä lumet. Pakkaslumi on kevyttä, mutta paksuna kerroksena sekin vaarantaa liikaa kasvihuoneen kestävyyttä.

Torstaina 18.1. lumisade alkoi yöllä ja jatkui koko päivän iltaan asti. Ajokeli oli kammottava, mutta maltilla selvisin ehjin nahoin. Etenkin liittymät ja liikenneympyrät olivat huonosti aurattuina hankalia. Näkyvyys oli olematon, kun  kaikkialla oli pelkkää pöllyävää valkoisuutta. Aamulla liikennettä oli vähemmän ja ihmiset varovaisia. Illalla ihmettelin autoilijoiden rohkeutta, sillä niin vain paahdettiin satasta siitäkin huolimatta, että oli todella liukasta ja nopeusrajoitukset oli laskettu 80:een.

Ja taas sataa lunta, iltapäivä 19.1.2024

Torstaina Ukkokulta hoiti lähes kaikki lumityöt. Siinä ei tunti eikä kaksikaan riittänyt. Minä jatkoin perjantaina runsaan kahden tunnin panostuksella. Sisälle päästyäni vilkaisin ikkunasta ja kas, taas satoi lunta. Se ei sentään kauaa kestänyt, enkä enää palannut kolaamaan.

Kompostorit 16.1.2024

Kompostorin lämpömittari ei värähdäkään, vaikka olen vaihtanut päivittäin sinne kuumavesikanisterin. Näyttää siltä, kuin massan pinta olisi vähän vajonnut eli jotain pöhinää siellä sisuksissa saattaa sittenkin olla. Tai sitten minun toiveajatteluani. Kompostori on aina herännyt riittävästi nukuttuaan. Siihen uskon ja luotan nytkin.

Puistopäädyn peuransyömät tuijat

Puistopäädyn 10 tuijan rivistö on harventunut alaosistaan melkoisesti. Ennen viimeisintä lumimyräkkää viritin viimeiset kellarista löytyneet verkot tuijien eteen paikkaan, jossa peurat jäljistä päätellen mellastivat jatkuvasti. Vastakkaiselle puolelle verkkoa ei enää riittänyt. Olen suihkinut TricoGardenia muutaman päivän välein. Käsittely on uusittava pian. Kaipa peuraporukka taas ilmestyy buffettiini.

Jänisten moottoritie 16.1.2024

Jänikset kulkevat puiston halki talosta toiseen ravintoa etsimässä. Perjantaiaamuna lumi oli peittänyt jänisten moottoritien. Pian tuo moottoritie taas tallautuu uuden lumen pintaan.


Näitä punarintaisia tinttejä on meidän pihassa päivittäin suuriakin määriä. Yleensä ne syövät maahan muilta linnuilta pudonneita siemeniä. Pahoittelen kaukaa otettua kuvaa, mutta minulla ei ole zoomia eikä lintu päästänyt minua lähemmäs. Olen selannut lintukirjoja ja vieraillut LuontoPortti.com:ssa tunnistaakseni tintin, mutta edelleen olen epävarma. Näyttää urpiaiselta, mutta kenelläkään näistä ei ole punaista "hattua" päässään. Järripeipoksikin epäilin, mutta ei taida olla sekään. Kuka tietää?


Käpytikka on jokapäiväinen vieras talipötkössä. Myös harmaapäätikka käy aika usein. Siitä en ole aikoihin onnistunut saamaan kuvaa. Naakkoja lähistöllä pyörii jonkin verran, mutta aiemmin ne eivät ole meidän pihaan tulleet. Nyt ne kilpailevat talipötkölle hyppimisestä harakoiden kanssa. Saavat siinä tohinassa kovan metelin aikaan.


Tali- ja sinitiaisia sekä mustarastaita on ruokintapaikoilla eniten. Jonkinverran myös pikkuvarpusia. Viherpeippoja oli vielä joulukuussa runsaasti, mutta ne ovat kadonneet jonnekin. 

Mustarastaita on eniten keittiön ikkunan edustan lintulaudalla, jossa ne ovat oppineet reunalla siipeään voimakkaasti räpyttäen nappaamaan siemenen nokkaansa. Sen jälkeen pyrähtävät viereiseen tuijaan keräämään voimia. Mahtaa se räpyttely ja "kielekkäällä" pysyttely viedä linnulta paljon energiaa. Kovin tasa-arvoiselta mustarastaiden ruokailujärjestely ei vaikuta. Ensimmäisenä siemeniä napsivat tuhdit herrat ja seuraavana nuoret keikarit, jos vain vanhemmat miehet sen sallivat. Neidit ja rouvat saavat odottaa vuoroaan. Tuijassa niillä näyttää olevan sopivan suojaisa ja turvallinen paikka sekä jonottamiseen että päiväuniin.


Amaryllis avaa kolmannen vanansa nuppuja. Neljäskin vana sipulista on tulossa. Toivottavasti jaksaa nousta ja kukkia.

Iloista mieltä lumitöihin ihan kaikille ja mukavaa viikonloppua!


38 kommenttia:

  1. Lunta on kyllä tullut tälle talvelle jo aika paljon. Täällä maatilan pihassa ,missä asustan on onneksi lumelle tilaa. Traktorilla hoidetaan lumityöt suurimmaksi osin. Omaa tietäkin on avattavaksi yli kilometri. Kyllä sitä lapio hommiakin saa tehdä. Teillä on aivan toinen tilanne lumen kanssa, tila on rajallinen ja lumikasat kasvavat valtaviksi. Aurinkoista viikonloppua teille!
    Niin ,minusta lintu on urpiainen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näin lumisia ja kylmiä talvia on tilastojen mukaan kerran 10 vuodessa. Siksi kai tämä tuntuukin niin oudolta, kun edellisestä vastaavasta on paljon aikaa. Traktori olisi kätevä lumihommissa, jos tila sallisi sen käyttämisen. Lumilinko on toiveissa. Ehkä ensi talvena, saa nähdä.
      Kiitos, sinulle myös aurinkoista viikonloppua!
      Kiitos myös lintutiedosta. Urpiaiseen minäkin kallistun.

      Poista
  2. Erikoisen kylmää ja lumista on ollut tämä joulu- ja tammikuu. Tänään aamulla meillä mittari näytti -28 asteen pakkasta. No, ensi viikolla lauhtuu ennustuksen mukaan, saa nähdä. Lunta on paksusti täälläkin, mutta pääsemme lumitöissä helpommalla, kun isäntä linkoaa lumet traktorilla. Kolalla saa huhkia ihan varmasti hikipäässä. Kasasin tällä viikolla verotukseen paperit ja laskelmat valmiiksi ja katsoin, että viime talvikin oli isännän aurauslaskujen mukaan luminen, mutta taitaa tämä talvi mennä siitäkin yli.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täällä etelässä ei näin kylmää ja lumista talvea ole ollut aikoihin. En ole kovin ihastunut myöskään alkuviikolle luvattuihin plusasteihin, kun samalla sataa vettä. Runsas lumi ja vesisade on huono yhdistelmä.
      Hangista on sentään se hyöty, että kasveilla on kunnon peitto yllään.

      Poista
  3. Huh joo, hirvittää mihin kaikki lumi mahtuu, kun sitä tosiaankin vielä tulee satamaan lisää. Tienauraajien työntämät lumet uhkaavat jo joitakin hellimiäni kasveja ja pensasaitaa. Katselin Luontoilta-ohjelmaa viime viikolla ja asiantuntijat puhuivat paljon urpiaisista linturuokinta -aiheen yhteydessä. Nuo ohjelmat löytynevät Areenasta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi, sääliksi käy kasvejasi ja pensasaitaasi. Alueemme tie- ja kunnallistekniikan rempan yhteydessä kunta istutti runsaasti pensaita ja puita, joita ei kuitenkaan suojattu ja merkitty riittävästi aurauksen varalta. Nyt moni kasvi on jyrätty auraamalla hengiltä. Harmittaa niin kauniiden kasvien kärsimyksen kuin rahan tuhlaamisen näkökulmasta.
      En ole ehtinyt kuunnella Luontoiltaa nyt alkuvuodesta. Kiitos vinkistä, pitääkin käydä Areenan puolella.

      Poista
  4. Meille (Lounais-Suomi, tontti pienen nyppylän laella) lunta ei oikein jää, vaikka harva se päivä sataakin. Olen kottikärryillä hakenut naapureidenkin lumia talvenaroille istutuksille. Lämpimien talvien innoittamana on tullut istuteltua magnolioita, sinisateita, punapuita, jne.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kunpa voisinkin kärrätä lunta sinun magnolioillesi ja sinisateillesi, jotta selviävät tästä kylmästä talvesta. Ehkä teillä ei myöskään ole ollut niin kovia pakkasia, kuin täällä sisämaassa 50 km:n päässä merestä.

      Poista
    2. Ei ihan yhtä paukkuvia pakkasia tosiaan, mutta yli 25 astetta pakkasta kuitenkin useita päiviä. Ensimmäiset pakkaset tulivat vielä ennen lumia. No, saattaa olla ensi kesänä taas hieman enemmän istutustilaa heräteostoksille.

      Poista
    3. Kasvimenetykset harmittavat. Toisaalta joskus joku arka kasvi saattaa myös yllättää. Ei tiedä, ellei kokeile. Edellistalvi oli täällä kasvien kannalta todella vaikea. Pakkanen tuli lumettomaan maahan. Helmikuussa satoi vettä kaatamalla ja sen jälkeen tuli pakkaset. Keväällä koko puutarhaa peitti senttien paksuinen jääkerros, jonka alle moni kasvi kuoli. Mieluummin kunnolla lunta ilman talvisia vesisateita.

      Poista
  5. Lumen runsaus alkaa kohta haitata täälläkin. Ei niinkään siksi, etteikö tilaa onneksi vielä olisi, mutta on aika raskasta ja aikaa vievää hilata kolakuorma mahdollisimman kauas kolattavalta alueelta. Meillä myös lumen kinostuminen tuulella tiettyihin pihan kohtiin, on ikävä ongelma.
    Mukavaa viikonloppua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllähän lunta vielä kolaisi, mutta runsassateisina talvina kinoksista muodostuu niin korkeita, ettei niiden päälle enää uutta työnnetä eikä heitetä. Ensimmäisten lumien aikaan ei tule vietyä lunta riittävän pitkälle, vaikka kuinka olisi niin päättänyt tehdä. Onneksi tämä lumimäärä on poistuva ongelma, kunhan jaksamme vielä vähän aikaa odottaa.
      Mukavaa viikonloppua sinullekin!

      Poista
  6. Joo alkaisi riittää tämä lumimäärä. Meillä sentään on onneksi naapurin traktori lumitöissä apuna.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kohtuu kaikessa, myös lumen määrässä. Voisimme jo siirtyä kevääseen ja päivä päivältä vajoaviin hankiin. Hetki vielä pitää odottaa.

      Poista
  7. Eipä ennakkoon olisi osannut aavistaa, että tästä tuli tällainen perinteinen talvi runsaine lumineen ja pakkasineen.
    Hyvää viikonloppua sinulle Suvi!

    VastaaPoista
  8. Onpa nätit siisti lumikinoset ja raivatut tiet noissa kahdessa ekassa kuvassa 💙

    Eläinten jäljet lumessa viehättävät niin ikään silmääni 🐾

    Söpö pikkulintu, tosi ihana kuvasarja kaikkineen 🍎

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Rita A! Olopihan puolella lumen saa hyvin kolattua käytäviltä kauemmaksi, jolloin kinokset pysyvät siistinä. Eläinten jälkiä lumessa on hauska katsella ja toisinaan myös ihmetellä, kuka siitä on kulkenut.

      Poista
  9. Kyllä niin jaan ajatuksesi, että kuka haluaisi lunta itselleen ja kuka innovoisi uusia lumenkäyttömahdollisuuksia. Niin turhaan taivas meille tätä kylmää höttöä tuhlaa! Toisaalta osa kasveista kiittää saamastaan suojasta, mutta on siellä varmasti monta katkennutta oksaakin lumien alle jääneissä pensaissa. Meillä on ihana nuori mies naapurina, ja hänellä on lumilinko, jolla iloissaan pistelee menemään meidän muidenkin lumet kadunreunasta ja parkkipaikalta. Silti riittää käsipelilläkin kolaamista ihan tarpeeksi. Nyt taitaa lauhtua, ja saadaan kompostitkin taas toimimaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin paljon kuin jatkuva kolaaminen tympiikin, kiitän paksujen hankien tuomasta suojasta kasveille. Kirpakoilla pakkasille ne olisivat menehtyneet ajat sitten. Eivätkä jäniksetkään pääse kovin helposti kaivelemaan, kunhan puutarhuri muistaa käydä verkkonsa tarkastamassa.
      Sanoin Ukkokullalle viime talvena, että syksyllä hankitaan lumilinko. Ei hankittu, eikä edes kunnon keskustelua syntynyt. Josko sitten ensi talvena. Ukkokulta on hoitanut kolaamisen kiitettävästi. En kyllä minäkään lumitöitä pelkää, mutta voisihan niihin helpotusta miettiä. Meillä on kivoja nuoria miehiä naapurustossa, mutta heillä ei ole lumilinkoa.
      Toivottavasti kompostori herää. Käynkin sen äärellä kuiskimassa rohkaisevia sanoja.

      Poista
  10. Lumitilanne on puhuttanut tänä talvena. Mistähän keksisi suurelle lumimäärälle hyötykäyttöä. Laskettelukeskukset tarvitsevat oikeaa lunta alle, jotta voivat tykittää tekolunta päälle, muuten tekolumi ei kestä. Mutta olisiko jotain muuta hyötykäyttöä? Monissa maissa sitä tarvittaisiin, mutta kuljetus ei liene ekologista. Tästä pitäisi järjestää ideointikilpailu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sää on meille suomalaisille (varmaan myös muiden maiden kansalaisille) oivallinen keskusteluaihe. Aurinkoenergiaa on jo opittu hyödyntämään. Varmasti runsaalle lumellekin joku ekologisesti fiksu käyttö luulisi löytyvän. Ehkä asiaa jo tutkitaan maailmalla.

      Poista
  11. Lunta on täälläkin, saa ihan kuka tahansa hakea parempaan talteen muutaman kuormallisen. Rämmin eilen lapioimaan jänisverkkojen ympäriltä lumia vähemmäksi ja kyllä joka paikassa upposi yli polviaan myöten hankeen. Tuli kunnon treeniä, kun joutui nostelemaan jalkoja korkealle hangessa edetessään.
    Torstaina oli täälläkin viheliäinen ajokeli. Piti käydä naapurikunnassa töissä ja eipä välillä nähnyt juuri auton keulaa pidemmälle. Ihmettelin, miten moni paahtaa satasta ohi ja kiilaa heti nenän eteen, vaikka ohituskaistaa olisi moottoritiellä yllin kyllin vapaana. Vain yksi auto paristakymmenestä malttoi ajaa sen verran kauemmas, ettei omalle kaistalle palaamisesta aiheutunut lumipöllyn vuoksi täydellinen näkyvyyden häviäminen. Onneksi illasta takaisin tullessa tiet oli paremmin aurattu ja pahin tuiskukin vähän laantunut.
    Urpiaiseksi minäkin olisin tuota lintua veikannut. Ei se punainen lakki ihan aina niin selvästi erotu ja voihan se olla, että nuoremmilla linnuilla se on vähän haaleampi muutenkin. Muuten kuitenkin tuntomerkit täsmäisivät minusta urpiaiseen. Kiva, että ruokinnalla käy kuitenkin vilske.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kalamiehen vyötärölle ulottuvilla saappailla olisi näillä lumilla käyttöä. Meilläkin alapihalla tarpominen tarkoittaa sukkien ja kenkien kuivattamista työn päätyttyä.
      Kovan ajovauhdin lisäksi kummastelin takavalottomia autoja. Muutama oli sentään laittanut sumuvalon päälle, eikä nekään kovin hyvin pöllyävässä lumessa näkyneet.
      Urpiaisia nuo ilmeisesti ovat. Ehkä nuorilla ei päälaki vielä punaisena loista. Rinnukset sen sijaan näkyvät punaisina kauas.

      Poista
  12. Katselin juuri meidän lumitilanteen viralliselta mittauspaikalta ja se oli 61 cm halleluja. Sinulla on kyllä mielikuvitus rikkaita ehdotuksia lumen eri käytön suhteen se täytyy sanoa .😀 .

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mitattiin eilen oman pihan lumilukemia. 48 sentistä 64 sentiin. Ja parhaillaan tulee lisää. Huominen plussavesikeli todennäköisesti tiivistää kinoksia tehokkaasti.
      Lumikaaoksen keskellä näköjään mielikuvituskin lähtee laukalle.

      Poista
  13. Lunta riittää ja todellakin, täältä saa myös hakea laivattavaksi kuiviin maihin. Huomenna teen kierroksen ja tarkistan kaikki verkot. Jos siis vaan pääsen tuolla umpihangessa eteenpäin.
    Nyt on ollut useampi lumitalvi peräkkäin. No onpahan keväällä puutarhalle vettä kun lumet sulavat.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Verkkojen tarkastamista onkin nyt syytä harrastaa. Lunta on niin paljon, ettei korkeillakaan verkoilla kohta suojata mitään. Optimistisuus on ollut viime päivinä koetuksella, mutta ilman muuta tällaisesta lumimäärästä luulisi olevan hyötyä pohjavesille.

      Poista
  14. Siellä eteläisemmässä Suomessa taitaa olla enemmän lunta kuin täällä Päijät-Hämeessä. Lumitöitä on kyllä saanut tehdä, mutta sitä on tullut sopivina annoksina, ei liikaa kerralla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ainakin lunta on täällä enemmän, kuin pitkään aikaan edellisinä vuosina. Tähän asti lumi on ollut kevyttä pakkaslunta, vaikka määrällisesti sitä on välillä tullut paljon. Tänään sataa märkää, lähes vetistä lunta. Illalla ja huomenna on tiedossa ankara kolausurakka.

      Poista
  15. Ei kiitos lunta tänne :) Lunta on täälläkin satanut ihan yli tarpeen :) Ostettiin lumilinko ja sille on ollut käyttöä koko hintansa edestä. Oli mukava lukea kuulumisiasi <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva, että tulit virtuaalivieraisille!
      Minullekin olemassa oleva lumi riittäisi vallan mainiosti, mutta lisää vain taivaalta lykkää. Lumilinkoa olen toivonut, mutta Ukkokulta ei ole toistaiseksi hankinnasta innostunut.

      Poista
  16. Lunta Oulun seudulla ihan normimäärä. Tykkään tehdä lumikäytäviä ja vallastaa kinosten reunat somiksi ;) Huvinsa kullakin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lumisia talvia on ollut täällä etelässäkin, mutta viime vuosina yhä harvemmin. Yksi suurimpia omakotiasujan ongelmia on saada kulkuväyliltä kolattava lumi mahtumaan jonnekin.
      Kaltaisiasi lumihuvittelijoita on muitakin. Lähipiirissäni eräs perheenäiti huolehtii lumitöistä aina yksinään, koska haluaa reunat suoriksi ja hangen rikkumattoman sileäksi.

      Poista
  17. I like your site and content. thanks for sharing the information keep updating, looking forward for more posts. Thanks
    Football 2024

    VastaaPoista
  18. Lunta on todellakin tullut. Meillä on pihan kaikki kasaamispaikat jo aivan täynnä. Lisää tulee koko ajan, joten kohta pitää mennä taas kolaamaan, mutta lumet pitää ajaa pihasta aidan ulkopuolelle nurmialueelle. Muualle ei oikein enää mahdu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivottavasti eilinen vesisade madalsi teidän lumikinoksia. Täällä niin kävi. Tosin loskainen lumi oli kolattava pois kulkuväyliltä. Illalla traktori tuli vihdoin auraamaan kadun, josta syntyi painavan paakkuiset vallit portille. Tilaa on nyt ainakin hetken vähän enemmän. Ohikulkijoiden kanssa riittää keskusteltavaa, kun jokaisella on lumesta jokin mielipide.

      Poista
  19. Urpiainenhan tuo! Meilläkin niitä käy ruokintapaikalla parvina.

    Lumilinko on ollut meillä aivan mahdottoman erinomainen lumikaveri monestakin syystä. Ensinnäkin: Mies tekee todella mielellään lumityöt, eikä minun tarvitse juuri vaivautua. Toiseksi: Se on nopea ja tehokas. Aikaa kuluu vähän ja lumi lentää entisten kasojen päälle ilman sen kummempaa vaivaa. Ja kolmanneksi: Se tekee työstä kevyempää ja miellyttävämpää.

    Tästäkin huolimatta kieltäydyn ystävällisesti lumitarjouksesta - tulemme erittäin mainiosti toimeen ja touhuun tällä omallakin lumimäärällä 🥰

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Susanna! Arvelinkin, että sinä tunnistat linnun. Parvina ne täälläkin ruokailevat.
      Teemme Ukkokullan kanssa lumityöt lähes aina yhdessä. En kaihda raskaitakaan töitä. Silti lumilinko olisi tarpeellinen vempain. Esitit hyvät perusteet lumilingon hankkimiselle. Nyt vain pitäisi saada ne uppoamaan Ukkokullan päähän. En ole päässyt perille, miksi hän ei suostu lumilinkoa hankkimaan. Ehkä hän hämäläisenä vaatii enemmän aikaa uuden asian sisäistämiseen.
      Älä huoli, kukaan muukaan ei ole tarjoutunut vastaanottamaan edes pientä osaa meidän lumista. Ihan itse saamme kaiken pitää. Onneksi kevätaurinko ongelman aikanaan hoitaa. Ja muuttaa lumen pohjavedeksi.

      Poista

Päivänkakkara, kielonkukka, metsätähti, nurmennukka
kuiskii meitä seurakseen, puutarhan helmaan suloiseen.
Kommentista mukava muisto jää, se pitkään mieltä lämmittää.
Kiitos Sinulle vierailustasi!