torstai 27. lokakuuta 2016

Pimeän päivän puuhat


Räntä ja lumi on muuttunut vesisateeksi. Jos siis haluat siirtää talven alkamista, kiirehdi vaihtamaan talvirenkaat ja nosta lumikola talon seinustalle. Leikki leikkinä, talvirenkaat on syytäkin vaihtaa, sillä muutamia liukkaita aamuja on jo ollut ja takuuvarmasti niitä on pitkä rivi myös edessä. Lumikola sen sijaan saattaa joutua vielä pitkäänkin talon seinustalla nököttämään. Vaikka mistä sen tietää. Jonkun lehden lööpissä ennustettiin aikaista, kylmää ja runsaslumista talvea.

Tämä päivä on ollut pimeääkin pimeämpi. Ollaan jo pitkällä iltapäivässä, eikä mistään ole huomannut päivän olleen tässä välissä. Ukkokulta totesi vähemmän rohkaisevasti, että vielä tämä tästä pimenee. Mahdollinen lumi toki muuttaa maiseman valoisammaksi, mutta täällä etelärannikolla marras-joulukuu ovat perinteisesti usein ne vuoden harmaimmat kuukaudet. 


Sadepäivä on oivallista aikaa siivota kotia ja hoitaa monenlaisia rästihommia pois. Vihdoin sain ommeltua keittiöön uudet verhot. Meillä ei ole joka huoneessa verhoja laisinkaan. Keittiössä sen sijaan tykkään vaihdella verhoja ja tuoda niillä väriä ja pehmeyttä muuten valkoiseen keittiöön. 

Tuttavani oli ostanut ihanaa punatulkkukuvioista verhokangasta ja ne jäivät jonnekin takaraivoon muhimaan. Samanlaista verhokangasta en löytänyt, enkä oikein olisi kehdannut ostaakaan. Joillain ihmisillä on taipumus loukkaantua, jos he kokevat tulleensa matkituksi. Samantyyppistä kuitenkin osui eräässä nettikaupassa silmiini ja sitä tilasin ja nyt uudet verhot roikkuvat ommeltuina ja silitettyinä keittiössä. Kankaan pohja on harmaata, mutta valaistus muuttaa kuvassa värin näköjään vihertäväksi.


Samantien laitoin olohuoneen sohvatyynyjen päälliset pesuun ja vaihdoin tilalle viinipunaiset. Kyllä, viininpunaiset, eikä oranssinpunaiset, kuten kuva jälleen virheellisesti näyttää. Luultavasti nämä saavat olla jouluun, sillä mitään erityisiä joulukuvioituja tyynynpäällisiä en enää edes omista. Ja tiedän, että nämäkin vaihtuvat keväisemmiksi pian joulun jälkeen. Jaksan innostua joulusta sitä odotellessa, mutta pyhien mentyä ohi katseeni suuntautuu kevääseen ja tulevaan kesään ja sen pitää näkyä myös sisällä.


Ensimmäinen joululehti putosi postilaatikkoon ja toisen osti eilen itse kaupassa käydessäni. Ison marketin metrien pituisia pakastinaltaita täytettiin parhaillaan kinkuilla ja kassojen läheisyyteen oli rakennettu mittava suklaarasioiden muuri. Myös leluosasto oli paisunut kolminkertaiseksi. Myyjä totesi lakonisesti, ettei parin kuukauden joulumyynnin ja taustalla soivien joululaulujen kuuntelemisen jälkeen paljon enää jaksa oman kodin joulusta innostua. Pikemminkin tulee itku, jos joku perheenjäsen avaa radion joululauluja kuunnellakseen. Joulunalusviikot tai nykyisellään joulunaluskuukaudet voivat pahimmillaan viedä ilon joulun odotuksesta ja viettämisestä kokonaan. 


Sorruin siis kuitenkin itsekin varhaiseen joululätinään, vaikka se ei ollut laisinkaan tarkoitukseni. Ehkä siirryn selaamaan olohuoneen pöydällä lojuvia joululehtiä. Viikonlopuksi luvattiin 7-9 lämpöastetta, eikä ihan näin sateista, kuin tänään. Voin siis silloin käydä kuopimassa multaan ne tulppupussit, joita ilman en ulos kaupasta päässyt. Eivät olleet edes alennuksessa. Selitin sipulisortumiseni itselleni siten, että eipä tullut ostettua suklaata. Tosin suklaa ei käynyt edes mielessä. 

Huomenna kirjamessuille. Mahdanko siitä postata, sitä en tiedä. Varmasti jotain mielenkiintoista luettavaa taas kotiin sieltä lähtee.

Toivotan lämpimästi tervetulleiksi seuraavat blogini uudet seuraajat:

Jannibele/Energagen, Velkommen Jannibele
Aikku Mäkinen
Pauliina Isopahkala/Kukka & Kaali

Valitettavasti bloggerin uudistuksen jälkeen ei lukijaksi liittyneen kuvakkeesta enää näe, onko liittyneellä oma blogi. Harmillista, sillä siten olen löytänyt lukuisan joukon kivoja blogeja, joiden vakituiseksi seuraajaksi olen päätynyt. Niinpä uuden blogin tunnetuksi tuominen vaatiikiin enemmän ponnisteluja ja hyvä keino siihen on käydä kommentoimassa muiden blogeja ja jättää samalla linkki omaan blogiin. Näin löysin myös Kukka & Kaali -blogin, jossa Pauliina kirjoittaa elämänmakuisia postauksia aivan ihastuttavalla tavalla. Käykääpä tekin kurkkaamassa, jotka ette vielä ole Kukkaan & Kaaliin tutustuneet.

29 kommenttia:

 1. Tänään on tosiaan ollut ihan oikea lokakuisen harmaa päivä. Meilläkin on jopa satanut, sellaista tihkua! Lämmintä +8 astetta.
  Tänään kaupassa käydessäni huomasin saman, suklaarasia-ja leluvuoret, osa oli vielä purkamatta lavoilla kaupan käytävillä. Joulukortitkin olivat jo esillä. Minä sitten sorruin ostamaan Princettian, olisiko se ehkä syystähti, ei joulutähti kumminkaan.
  Joululehti oli meidänkin postilaatikossa ja punatulkkukangastakin olisi odottamassa verhoksi ompelua, ei ihan samaa kuitenkaan kuin sinulla, vaikka aika samanlaiset puuhat meillä on tänään ollutkin.
  Olen myös äimistellyt näitä bloggerin uudistuksia, olisin liittynyt muutamaan blogiin ja kommentoinutkin, mutta se näköjään tapahtuu nykyään omalla nimellä, eikä blogin tiedoilla.
  Nyt täytyy odottaa, että Teekkari tulee käymään, ehkä hänellä on joku ratkaisu tähänkin pulmaan...
  Mukavaa alkavaa viikonloppua, miten taas voi olla jo torstai!?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tutkin noita bloggerin uusia ohjeita törmätessäni kommentointiongelmaanjokin aika sitten ja kirjoitin niistä muistaakseni postaukseenkin. Oman blogin tunnuksella pääsin liittymään uuteen blogiin vaihtamalla Google+-tunnukseni samaksi. Blogger ja Google+ ovat yhdistäneet toimintojaan ja sen vuoksi uusiin blogeihin liittyminen ja kommentointi tapahtuu omalla nimellä, jos Google+ on omalla nimellä. Vanhalla tunnuksella kommentointi onnistuu niissä blogeissa, joiden seuraajaksi on liittynyt ennen uudistusta. Sekavaa. Jos Teekkarilla on hyviä neuvoja tähän ongelmaan, voisitko kirjoittaa niistä blogissasi, sillä tämä on askarruttanut laajalti muitakin.

   Poista
  2. Juu, kirjoitan kyllä, jos joku konsti löytyy. Kunhan se Teekkari vaan ehtis täällä kotona joskus käymään....

   Poista
 2. Ahaa, vai alkaa joulu jo näkyä kaupoissa. Kovin aikaisin, mutta itsekin mietin, että täytyy laittaa joulutavarat nettikaupan hyllyille - tässä kun asiakas joutuu vielä odottamaan postia eikä pääse heti tavara kainalossa puodista ulos. Joulukuulla on niin kovat ruuhkat posteissa, että paras on, jos tilaukset saa lähetettyä jo marraskuun puolella asiakkaille.
  Onpa ihana verhokangas ja kauniit tyynyt!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nettikaupassa täytyykin olla ajoissa, niin myyjän kuin ostajankin. Varsinkin, kun postikaan ei enää ole niin luotettava, kuin aikoinaan. Välillä on vaikea sopeutua tämän maailman kiivastahtisuuteen ja siihen, että juhlatkin eletään kaksi kuukautta etuajassa.
   Verhokangas on uutta, tyynynpäälliset monta vuotta vanhoja. Tykkään päällisten väristä ja kuosista, joten niistä on tullut talvikauden vakiokamaa.

   Poista
 3. Sisätöitä on täälläkin harrastettu tänään. Hämäräkytkimellä varustettu kuistin valo syttyi todella aikaisin ja oma ajantajukin on vähän sekaisin kun mieli sanoi jo iltapäivällä, että on ilta. Tein voitavani talven viivyttämiseksi: vaihdoin eilen talvirenkaat ja lumikolankin ole siirtänyt aitan seinustalle pois liiteristä polttopuiden tieltä. Joulu oli jo tullut meidänkin markettiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Talvirenkailla ja lumikolalla on mahtava vaikutus. Lämpöasteet senkun nousee ja vettä tulee taivaan täydeltä. Mitähän sitä keksisi pimeyden karkoittamiseksi?

   Poista
 4. Pimeyttä ja kosteutta on ollut tänään myös Tampereella. Talvirenkaat on vielä vaihtamatta ja pihasiivoukset kesken, joten mua voi syyttää jos talvi tosissaan tulee ;) Kivat verhot ja lämpimänoloiset tyynyt. Joulua en ole vielä kaupoissa nähnyt, kun en ole juuri käynyt, mutta facebook muistutti muutama päivä sitten, että viime vuonna tähän aikaan oli lahjat valmiina. No nyt on vasta alustavasti ajateltuna.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miten kummassa toiset saavat joululahjat valmiiksi ajoissa? Minulla ei ole edes ideanpoikasia tässä vaiheessa. Ei viime vuonna eikä nytkään.
   Hyvin vielä ehtii pihan siivoamaan. Harvoin kunnon talvi paljon ennen joulua tulee.

   Poista
 5. Pimeyttä ja kosteutta on ollut tänään myös Tampereella. Talvirenkaat on vielä vaihtamatta ja pihasiivoukset kesken, joten mua voi syyttää jos talvi tosissaan tulee ;) Kivat verhot ja lämpimänoloiset tyynyt. Joulua en ole vielä kaupoissa nähnyt, kun en ole juuri käynyt, mutta facebook muistutti muutama päivä sitten, että viime vuonna tähän aikaan oli lahjat valmiina. No nyt on vasta alustavasti ajateltuna.

  VastaaPoista
 6. Oi, Between, olen aivan häkeltynyt antamastasi palautteesta. Sinä olet aina niin ihana! Kyllä oli kiva lukea sinun sipulinostoreissusta :D Siis sinultakin löytyy hyviä selityksiä uusille sipuli/kukkaostoksille :) Minullakin on aikamoinen repertuaari hyviä selityksiä (itselle) miksi pitää ostaa vielä tämä yksi pussi tai ruukku.

  Verhoista tuli mieleen, että minua ei haittaa, jos joku saa kodistani jonkun idean. Otan sen vain hyvänä palautteena. Onhan se kiva, että joku tykkää uusista verhoista tai jostain muusta kotini sisustuselementistä niin paljon, että haluaa samanlaiset.

  Hyvää loppuviikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei minunkaan haittaa, jos joku minun jutuistani löytää itselleen ideoita. Päinvastoin. Kopioinnista loukkaantuvat elävät ehkä niitä aikoja, jolloin naisen oli noloa esiintyä juhlassa samanlaisessa asussa, kuin joku toinen. Kenties se tuntuu yhä nololta - en tiedä.

   Sinulla on aivan ihana tapa kirjoittaa. Käytät kieltä rikkaasti ja monipuolisesti ja rakennat tarinan kiinnostavasti. Lukeminen on nautinto ja usein kolahtaa suoraan hermoon. Saat aikaan naurua ja välillä kyyneleitäkin. Se vaatii taitoa ja se sinulla on. Ansaitset kehut kiistatta.

   Poista
 7. Kivat verhot. Piristävät pimeitä päiviä! On hyvä muistaa, että seitsemän viikon kuluttua alkavat päivät taas pidentyä:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanan positiivista! Seitsemän viikkoa menee hujauksessa.

   Poista
 8. Käväisin tänään Jyväskylässä ja kauppakeskuksen käytävällä jalat suoraan veivät puotiin, joka oli täynnä jouluhärpäkkeitä, enkä sieltä ihan tyhjin käsin päässyt. Kyllä täällä pimeydessä täytyy vähän jo joulua hipaista. Verhon vaihtoa minäkin jo suunnittelen. Kauniit tekstiilit on sinulla, ja tulee vähän väriä ja joulun tuntua....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa, että meitä ihmisiä on niin monenlaisia ja erilaisuus vaan rikastuttaa. Olin ennen enemmän jouluihminen, mutta lasten aikuistuttua en jaksa yksin vetää jouluteemaa, kun muut eivät siitä innostu. Siitä huolimatta yritän ylläpitää joitakin jouluperinteitä ja jouluverhot ja muut tekstiilit vaihtuu aina (Nämä uusimmat eivät ole vielä jouluverhot). Samoin piparit paistuu, laatikot valmistuu ja monet muut jouluelementit kyllä meillekin ilmaantuvat.

   Poista
 9. Kauniit verhot. Minä huomasin niiden punatulkut vasta kun sanoit :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei niissä montaa punatulkkua olekaan, mutta sopivasti kuitenkin.

   Poista
 10. Pimiä päivä tääläki ja vettäki vähä tihuutti. En oo viäläkää päässy kunnolla sisätöiren makuhu. Navetta viää ny nii palio aikaa.
  Kivat verhot ja onhan nuaski niitä punatulukkuja. Joulua kaupat laittaa jo tääläki täyttä häkää. Joululaulut ny ei viälä soi......onneksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja tänään vasta pimeää ja märkää onkin ollut. Hienoa, että päästiin tankkaamaan valoa ja lämpöä koko syksyn.

   Poista
 11. Samoissa vetisissä tunnelmissa on menty täälläkin tänä päivänä.
  Kauniit, ja lämpimän sävyiset verhot.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kummasti verhoilla ja muilla tekstiileillä saa tunnelman vaihtumaan. Nyt vain kynttilöitä polttamaan, että saamme lisää valoa näihin pimeisiin päiviin.

   Poista
 12. Meillä on tänään ollut ihan aurinkoinen päivä.
  Onpa kauniit verhot. Kohtahan pitäisi minunkin vaihtaa ,mutta ei vielä.
  Mukavia päiviä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sylvi, minä vaihdan vielä jouluverhot keittiöön, kunhan pikkujouluihin lähestyy. Olkoon nämä syysverhot.

   Poista
 13. Hyvä että otit puheeksi tuon liittymisasian, se on askarruttanut minuakin! Aikas outo uudistus, en tykkää, toivottavasti Marjan Teekkari saa asiaan selvyyden, jäädään odottelemaan lisätietoja :D

  Nätit verhot ja tyynyt, nyt tekee mieli kotona kaikkea kivaa puuhastella. Ulkona on pimeää lähes koko päivän, silti en lunta odota ollenkaan. Meilläkin viikonloppuna isäntä vaihtoi talvirenkaat!

  Noita puutarhaosaston ostoksia olen lakannut selittelemästä niin isännälle kuin itselleni: en käy viihteellä, en paljoa syö karkkia, tupakkia ei kulu ollenkaan ja voimajuomaa satunnaisesti, muotivillityksiin en sorru koskaan, tarpeeseen vain ostan, mutta puutarhakaupassa kun aarteen löydän, sen ostan ja vakiselitys on että ostos oli ainutkertainen, isäntä ei kysele ja minä hymistelen onnea aarteestani. Ensi kevääksi on tosin muutama isompi ostos...ostan itselleni myöhästyneitä synttärilahjoja (jo vuosien varrelta kertyneitä): trimmerin ja silppurin, niin olen pääättänyt!

  Ihanaa harmaata aikaa Between, nautiskellaan sisähommista! Ja onhan harmaudessa puolensa, ei tarvitse siristellä ulkona liikkuessa, ei tule ryppyjä ainakaan sen takia!

  Mukavaa viikonloppua ja messumatkaa, jos sinne menet! Toivottavasti teet mukavia kirjalöytöjä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puutarha-aikaan ei sisähommat ja verhojen vaihto kiinnosta laisinkaan. Ja jos kiinnostaakin, ei ole aikaa niihin panostaa. Täytyy nyt purkaa puutarhasta vapautuva energia johonkin muuhun.

   Olen samaa mieltä, että rahansa voisi turhempaankin hassata. Minäkään en polta tupakkaa, enkä kovin paljon muuhunkaan törsää. Kasvien hankkiminen ei edes tunnu törsäämiseltä, vaan pikemminkin sijoitukselta elämään. Joku toinen pyytää synttärilahjaksi koruja ja käsilaukkuja, mutta meikäläinen toivoo koristekirsikan tai lahjakortin puutarhamyymälään. Äitienpäivälahjaksi olen saanut multaa, kivituhkaa, trimmerin ja kesäkukkiakin.

   Ihana näkökulma! Harmaus torjuu ryppyjä. Todellakin, kiitos Saila!

   Poista
 14. Minäkään en ollut näköjään vielä liittynyt lukijaksi, vaikka usein olen täällä piipahdellut. Sain muutettua tuon blogger-tunnukseni jollakin ihme konstilla (en enää muista miten) niin, että siinä ei näy omaa nimeäni vaan blogini nikki ja blogini nimi.
  Muuten yritin eilen yhtä sukkaohjettasi: vihreät sukat kiertävä malli ja en saanut samanlaista kuin kuvassa tai sitten olin niin väsyksissä eli ohjeesi voi olla ihan oikein. Olen vasta alkanut enemmän opettelemaan näitä kuvio ym. kerrosrivinousuja. Se on todella kaunis.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Höh, nyt se kummiskin näyttää minut toisella kuvalla eli sillä, millä ennenkin. Ei tainnut mennä putkeen!?

   Poista
  2. Tervetuloa ihan millä nimellä tahansa! Kävin heti kurkkaamassa blogiasi ja kivaksi totesin. Tulen vakiolukijaksi, kunhan ehdin pöytäkoneelleni. Tällä tabletilla copypastet ja linkittämiset ei aina mene putkeen.
   Bloggerin toiminta ei aina avaudu ja viime aikoina kommentoinnin kanssa on saanut suorastaan tapella. Joku täällä blogistaniassa aina keksii ratkaisun ja jakaa sen myös muille. Vertaisapua parhaimmillaan.
   Kävin katsomassa vihreän sukan ohjetta ja päällisin puolin se näyttää oikealta. En silti mene vannomaan, etteikö siinä jokin virhe olisi. Jotenkin muistelen, että mallineuletta piti tehdä reilu pätkä, ennen kuin se alkoi näyttää siltä, miltä pitikin. Näin on joskus muidenkin mallien kohdalla. Epäilen, ettei minusta koskaan mitään kovin taitavaa kutojaa tule, mutta into ja sinnikkyys korvannee muut puutteet.

   Poista

Päivänkakkara, kielonkukka, metsätähti, nurmennukka
kuiskii meitä seurakseen, puutarhan helmaan suloiseen.
Kommentista mukava muisto jää, se pitkään mieltä lämmittää.
Kiitos Sinulle vierailustasi!